fbpx
Ja, nu mener jeg ikke grunde til at være en selvglad skiderik. Men grunde til at være glad for dig selv. Den glæde er både til gavn for dig selv og de mennesker, du møder på din vej … måske din vej til kærlighed. Så lad mig give dig 6 gode grunde til at være selvglad

Men lad mig lige forklare forskellen: Den selvglade skiderik, er ikke nødvendigvis glad for sig selv. Den selvglade skiderik tror bare, at han/hun er BEDRE end andre. Den, der er glad for sig selv, behøver derimod ikke at sammenligne sig med andre.

Det leder frem til den første af de 6 gode grunde til at være selvglad:

1: Jeg er glad for mig – derfor behøver du ikke gøre mig glad

Det er faktisk alfa og omega i kærlighed. Selvkærlighed åbner døren til gensidig kærlighed. (Det er noget, du for eksempel kan øve med spejløvelsen)

Det er dejligt at føle sig elsket, men hvis du lægger ansvaret for kærligheden over på partneren, bliver det et ulige forhold. Det ender i den betingede kærlighed: Jeg elsker dig, hvis du får mig til at føle mig elsket!

2: Jeg er glad for mig – derfor har jeg også overskud til at være glad for dig

Der er slet ikke noget galt i at få et andet menneske til at føle sig elsket. Af dig!

Men der er nu det med gaver, at de ikke er gaver, hvis du forventer noget til gengæld. Hvis du forventer gengæld, så er det en udveksling af værdier og tjenesteydelser. Vi er vel alle sammen enige om, at når man udveksler penge for sex, så er vi ude i sexarbejde.

Det er ikke så meget anderledes med følelser. Men hvis du i forvejen er glad for dig selv, så har du ikke behov for at få en bekræftelse tilbage fra din partner. Du kan til gengæld tage imod de gaver, din partner har overskud til at give.

3: Jeg er glad for mig – og det er skide sexet

Hvis du ikke er så glad for dig selv, ikke har det store overskud og ikke tør fylde i rummet – så virker de der overskudsagtige mennesker ualmindeligt tiltrækkende. Det kunne jo være, at noget af deres overskud smittede af!

Men nej, beklager. Sådan fungerer det ikke (se ovenfor).

Det er imidlertid også sexet for andre “selvglade”, at du er glad for dig selv. At du har et højt selvværd. Så kan vi nemlig mødes i øjenhøjde. Vi behøver ikke være bange for at stjæle rampelyset fra hinanden. Vi er ikke bange for at blive overskygget.

Og hvis du er lige så glad for dig selv, som jeg er for mig, så har du en masse at give. Uden betingelser. SEXY.

4: Jeg er glad for mig – og det giver god sex

Hey – jeg skal nok sørge for, at jeg får noget ud af det. Derfor er du fri til at gøre præcis, hvad der passer dig, for selv at få mest mulig glæde af det.

Når du er glad for dig selv også som seksuelt væsen, kan du frit vælge mellem alle roller: Være givende, være modtagende, være hurtig, være langsom, være i nuet.

Behøver jeg at tilføje, at det at være glad for dig selv og for din krop befrier dig fra alle hæmninger. Så betyder en rynke eller en enkelt delle ikke noget. Så handler det alene om at nyde mødet med partneren, på hvilken måde du nu end har lyst til det på dette tidspunkt.

6 gode grunde til at være selvglad

Tak til min gode kollega i Ole Suhrs Gade, som har lavet denne tegning til væggen, der illustrerer forskellen på selvtillid og selvværd. At være glad for sig selv er simpelthen rødderne i dit velbefindende. Tegning: LIO Consult

5: Jeg er glad for mig – og det er nok

Når jeg er glad for mig selv, er jeg ikke ’needy’. Jeg er ikke på bestandig jagt efter det næste fix fra en elsker eller en kæreste.

At være glad for dig selv betyder, at du er fri til at nyde det, der nu byder sig til: En tur langs stranden, en kold pilsner eller en tur på dansegulvet. Vel at mærke uden at du nødvendigvis skal ende i den horisontale mambo med dansepartneren.

Hvis du er glad for dig selv, har du allerede det bedste selskab i verden. Så har du råd til at vente på, at der dukker den helt rigtige partner op. Eller du kan tage en elsker og nyde et intenst seksuelt møde for det, det er, og være ærlig om, at det er det, det handler om.

Den sidste af de 6 gode grunde til at være selvglad samler op på det hele:.

6: Jeg er glad for mig – derfor er jeg ikke en selvglad skiderik

Du nyder livet og alle dets gaver. Du får kærlighed, du giver kærlighed, du er attraktiv, og du har god sex.

Hvor er det lige i den sætning, at du har behov for at hævde dig og gøre dig bedre end andre? Nej vel! At hævde sig selv og nedgøre andre er faktisk et rigtig godt tegn på, at en person ikke er særlig glad for sig selv.

Lige nu er jeg ret glad for, at jeg skrev dette …

Hvis du har brug for inspiration på vejen til selvglæde, så kan du booke en samtale på 25 46 42 68 (læg gerne besked på svareren) eller kigge forbi til et af mine foredrag. Skriv dig på nyhedsbrevet, så er du sikker på at få besked om mine events, gode tilbud og nye blogs.


Foto: Pixabay