fbpx
Alle rum kan være erotiske. Vi kan dyrke sex mange andre steder end i sengen. Men derfor kan vi jo godt tænke i, hvilke omgivelser der sætter den rette stemning. Især hvis vi har været alene i lidt for lang tid. Hvad er dit erotiske rum?

Det handler ikke om rengøringsvanvid og et hjem, hvor alting står snorlige og ligner noget fra et boligmagasin. Det handler heller ikke om spejle i loftet, kælderrum med kæder i loftet og trækors på væggen eller puderum med duftlys i tusindvis. Det handler om et fysisk rum, der skaber et mentalt rum, hvor erotikken kan få lov til at fylde det hele. Dit erotiske rum.

Plads til elskov

Nu er det nok de færreste, der har plads til at indrette et ”bollerum” (som det så pragmatisk hed i nogle kollektiver) i deres lejlighed eller hus, men så kan vi jo tage fantasien til hjælp (altid en god idé) og give et værelse dobbeltfunktion. Måske tænke over at pladsen tillader lidt variation.

Nogle gange skal der så lidt til: Lækkerheden i at lægge sig i frisk sengetøj kan være meget stimulerende … f.eks. til tanken om at ligge nøgen i det.

I den hektiske forelskelse bliver skålene med havregryn måske hurtigt fejet af køkkenbordet, så vi kan komme i gang, men når hverdagen og rutinen melder sig, er det godt at have et sted, hvor arbejdet, økonomien, familien og alle mulige andre ting, der normalt fylder i bevidstheden, ikke forstyrrer. Et rum, hvor vi kan dyrke hinanden passioneret og være til stede i nuet og nydelsen.

Nogle gange er den bedste plads i dit erotiske rum … på gulvet. Foto: Stocksnap, Pixabay

Forstyrrelse nummer et, der kan fjernes, er mobiltelefonen. Væk med bimlende og bamlende lydeffekter, når der indløber mails, beskeder og opdateringer. Når du er i dit erotiske rum, skal du være på – i forhold til erotikken og kærligheden, ikke i forhold til arbejdsopgaver og sociale medier.

  • Giver du elskoven plads – fysisk og mentalt?
  • Er du i stand til spontant at give dig hen uden at tjekke skærmen?

Smooth operator

Vi kan i øvrigt godt invitere lyden indenfor – i skikkelse af musik – for at holde “støjen” ude.

Pointen er ikke ordene, men at sætte en stemning, hvor hverdagens støj bliver overdøvet af noget melodisk behageligt. Hvis det inspirerer til dans, er det ikke noget problem, især ikke hvis den givet tæt kropskontakt. Den vertikale dans kan let fortsættes horisontalt.

Hvad vi hver især finder erotisk, varierer selvfølgelig. For en generation var det Frank Sinatra, for den næste Elvis Presley, for 80’ernes unge var det Sade. Og så fremdeles. Men ”Smooth Operator” er stadig et vanvittig sensuelt nummer.

Medmindre du foretrækker stilheden; at høre din partners åndedræt, hendes suk, hans stønnen, måske nogle kærlige og/eller ophidsende ord i dit erotiske rum. Og så er der den tantriske vej, hvor musikken er mere meditativ.

  • Hvilken musik tænder dig?
  • Tør du danse nøgen foran og sammen med din partner for at ophidse ham eller hende?
  • Ved du, hvilken musik din partner finder sexet – og måske hvordan du skal danse for at ophidse ham/hende?

Forberedelsen af dit erotiske rum

I det tantriske univers er det traditionelt kvinden, der forbereder rummet, mens manden forbereder sig mentalt. Det er knapt så mandschauvinistisk, som det lyder.

Badet rummer selvfølgelig erotiske muligheder; at friste hinanden med glinsende nøgen hud, at nyde vandets varme omfavnelse sammen. Foto: Victoria Borodinova, Pixabay

Den tantriske mand forbereder sig nemlig på at bevare sin seksuelle energi og ikke få udløsning. Derved får kvinden meget bedre mulighed for at få tilfredsstillet sine seksuelle behov – frem for i sex, der peger kontant frem mod orgasme/udløsning. Så er det nok værd at lege indretningsarkitekt i dit erotiske rum.

Og kønsroller til side og tantrisk eller ej: Ritualer og forberedelse er en god idé for at give erotikken et rum i parforholdet. Rutiner er det ikke. Det kan godt være at levende lys kaster et blidt og romantisk skær over erotikken, men hvis det at tænde et stearinlys bliver ensbetydende med, at ”nu skal vi knalde”, så er det en rutine, der kvæler spontaniteten og skaber et forventningspres.

Come on baby, light my fire

Men ligesom den romantiske kaminild (eller som det vel er i de fleste hjem med den mulighed: brændeovn) giver de levende lys også varme. Det er godt at tænke på temperaturen, når vi skal være nøgne – at nyde synet af hinandens kroppe er jo en del af fornøjelsen.

I øvrigt er det påfaldende, hvor meget af vores sprog om kærlighed og sex, der henter inspiration fra levende ild: at være tændt, at være varm på nogen (på engelsk ”to carry a torch”), at være ”hot”, at have/miste gnisten, kærlighedens flamme, brændende passion …

Mere prosaisk kan vi selvfølgelig justere termostaten. Gør vi soveværelset til det erotiske rum, er ulempen, at en lav rumtemperatur er gavnlig for søvnen og foretrækkes af de fleste. Så mens det er ophidsende at se sveden glinse på partnerens krop, er det knapt så rart at ligge i svedklamt sengetøj.

Lidt stemningsfuld musik, lidt dæmpet belysning og pludselig … Foto: Christopher Klein, Pixabay

Løsningen kunne være at sætte sig i morgenkåbe i stuen eller tæt omslyngede under en dyne i sofaen og nyde oxytocin-rusen fra god elskov, mens soveværelset bliver luftet godt ud. Et kvarters nussen og kælen oven på sexen styrker kærligheden og varmer op til mere sex i fremtiden.

  • Hvor og hvordan kan du tage din partner på erotisk picnic?

At give og tage i dit erotiske rum

At forberede dit erotisk rum – gerne på en ny måde – er også i sig selv et forspil. Det behøver ikke være med friske rosenblade spredt ud på sengen, men en picnic i stuen med en flaske vin og lidt ananas (den detalje sender et meget klart signal) fortæller, at den ene har tænkt sig forkæle den anden.

Det kan også være den ovennævnte detalje med det friske sengetøj. Eller at sprede et håndklæde ud, så sengen, gulvet eller bordet, så det kan bruges til en oliemassage.

Uanset om det er manden eller kvinden, der gør det, så sætter det en dagsorden for, at ”nu vil jeg give dig noget”. Der bliver sat en ramme med en giver og en modtager, som skaber polaritet og tænder for passionen.

At skabe dit erotiske rum er som nævnt både en fysisk og en mental øvelse. At det er lækkert. At det er en gave. At det er en tidslomme, hvor vi kan give slip og give os hen til hinanden uden begrænsninger. Vi kommer tids nok tilbage til hverdagen … men forhåbentlig forfriskede, med ny energi og med kærlighed til hinanden.

Hvis du har yderligere brug for inspiration eller oplever forhindringer i at nå frem til dit erotiske rum, så book en samtale på 25 46 42 68 eller skriv dig på nyhedsbrevet, så du får besked om foredrag og andre events.


Topfoto (og jeg håber, du tilgiver, at det er med et blink i øjet): Pexels, Pixabay