fbpx
En gang skal jo være den første. Novicens undrende, nysgerrige blik kan nogle gange afsløre sammenhænge, som vi helt overser, når noget er blevet rutine. Således også at være på netdating og gå på den første date.

Jeg har historien om den første date fra en selvstændig kvinde sidst i 40’erne. Intelligent, udadvendt, humoristisk og – må jeg vist godt have lov at sige – velholdt med et sødt ansigt og en flot figur. Vel nok indbegrebet af en silverfoxy lady.

Det syntes mændene på datingsiden også: de første to dage, hvor hun havde billede på, fik hun godt hundrede henvendelser.

Seksuel markedsværdi

“Men det var gamle mænd og helt håbløse typer. Der var ikke en eneste, der vakte min interesse”.

Sandheden er, at næsten alle datingsider har et fast klientel, der har været længe på sitet. De skriver – stort set – til enhver ny profil. Det er nyt kød. De kunne jo være heldige at komme først og dermed opnå den første date.

Mange mænd har samtidig meget lidt selvkritik i forhold til, hvor attraktive de selv er – alder, form, højde, status. De lider desuden af en forventning eller i hvert fald en drøm om, at de kan score en yngre kæreste. 10 eller endda 20 år yngre er ingen alder i deres øjne.

Den første date

Der var nogle stykker, der udviste interesse, og som jeg godt kunne matche med, hvis ikke det var, fordi de røg.” Nå ja, og så det faktum at aldersforskellen var op mod en snes år. Modelfoto: Julita, Pixabay

Hun valgte derefter at tage billedet af, for at sortere dem fra, der ikke gad læse hendes profil og havde mod til at spørge om et billede. Det reducerede interessen betragteligt – og forståeligt nok, for udseendet betyder meget for tiltrækningen.

Almindelig høflighed

“Der var nogle stykker, der udviste interesse, og som jeg godt kunne matche med, hvis ikke det var, fordi de røg. Så skrev jeg tak for interessen, men jeg vil ikke have en ryger. En svarede, ”jamen, jeg har ikke røget i en måned nu” – hvad jeg ikke fandt troværdigt.

En anden skrev, ”at det behøvede jeg sandelig ikke undskylde, og at han ville ønske mig held og lykke med datingen”. Sådan en positiv ånd kan jeg godt lide”.

Det er måske symptomatisk for datingkulturen, at hun føler det nødvendigt at bemærke almindelig høflighed. Her er det som dater nok værd at huske, at du får det tilbage som du sender ud. Hvis du vil behandles ordentligt, så …

Til tiden

“Så var der en som faldt i min smag (fem billeder på profilen) og med en tekst, der tiltalte mig. Jeg testede ham lige på hans humoristiske sans, og det havde han. Han fik mit billede, og vi chattede lidt.

Det fungerede meget fint bortset fra, at han spurgte, om jeg kunne lide hunde, og jeg svarede, at jeg mere er et katte-menneske … hvorefter han brugte lang tid på at fortælle, hvor sød hans hund var. Men jeg tænkte okay – lad os se, så jeg foreslog, at vi skulle mødes for at gå en tur et par dage senere.

Et par timer før skrev han en sms for at få adressen. Og ti minutter før ringede han – lidt irriteret – og sagde, at han havde svært ved at finde det og ville komme for sent. Så vi udskød det 20 minutter”.

Vi kan selvfølgelig altid blive forsinkede, og det er selvfølgelig rigtigt at ringe besked i den situation.

Men som et reklameslogan lyder: ”because first impressions last”. Det betaler sig med lidt omhu. Altså at have tjek på køretid, rejseplan, eller hvad der nu måtte være relevant. I alle tilfælde skal du ikke lade dit stress gå ud over den, du skal på date med.

Initiativet gik i hundene

I det hele taget var manden på gyngende grund, fordi han havde sluppet initiativet for den første date. Han havde ikke foreslået at mødes, ikke foreslået stedet. Han fulgte hendes forslag, og forberedte sig dårligt. Han misforstod tydeligvis også intentionen i begrebet ”gå en tur”:

Sød ser den ud, som den kommer løbende. Hvis du altså holder af hunde. Det er godt at afstemme inden du tager menneskets bedste ven med på date. Foto: LaBriut, Pixabay

“Da han parkerede bilen, lukkede han sin hund ud, der løb hen og sprang op ad mig. Han forsikrede mig igen om, at det var en sød hund”.

Hvor sød hunden er, spiller egentlig ikke nogen rolle. Her var manden ikke lydhør over for sin date. Hun gav ham en chance for at præsentere sig selv. Han valgte at præsentere sin hund.

Desuden skete der det, der sker, når man lufter hund. De mødte andre hundeluftere, og så skulle der lige snakkes. Fokus blev fjernet fra det egentlige formål med daten, nemlig at de skulle lære hinanden at kende. Og hvad talte han om, når de endelig var alene sammen?

At tale eller lytte på den første date

“Han brugte en tredjedel af tiden på at snakke om sit arbejde, en tredjedel af tiden på at snakke om sin hund og … den sidste tredjedel snakkede vi måske om vejret”.

En god dating-regel er at spørge mere, end du taler. Det er ikke et kundemøde, hvor du skal sælge et produkt (i dette tilfælde dig selv), men en mulighed for at lære et andet menneske af kende og vise, hvem du er.

Tænk på det på denne måde: dit mål med daten er at finde ud af, om du er interesseret i den, du møder. Så er det op til ham/hende at finde ud af, om hun/han er interesseret i dig. Du spørger ind til din date. Din date spørger ind til dig.

Kaffe på McDonalds

“Jeg siger tak for turen – han foreslår, at vi tager en kop kaffe. På en McDonalds, der ligger i nærheden. Det takker jeg pænt nej til og tager hjem”.

Det handler ikke om at være snobbet, men McDonalds er ikke indbegrebet af et romantisk mødested. Han kunne have vist sin interesse for mødet ved at have forberedt sig bedre i forhold til en hyggelig café. Han kunne have spurgt, om hun kendte et sted.

Den første date

Dating-kaffe er noget af en kliché, men det er selvfølgelig noget at mødes over. Men det er nok værd at tænke over cafeens atmosfære. Modelfoto: Rachel Scott, Pixabay

Han kom i bil, så afstand spillede ikke den store rolle. Han kunne have vist forudseenhed og humoristisk sans ved at hive en termokande frem fra bilen, og hvad han nu ellers kunne bruge til en kaffe-picnic: ”Jeg har tilfældigvis en Othellolagkage i bagagerummet”.

“Jeg modtager en sms, inden jeg er kommet hjem, om at han synes, det har været en hyggeligt date, og at han gerne vil ses igen, selv om han måske fornemmede, at jeg ikke var helt så overbevist af daten”.

Det sidste var helt rigtigt observeret af manden.

Ansvaret for den første date

Ansvaret for en god date ligger naturligvis på begge parter. Men mens de fleste kvinder gerne ser sig som ligestillede med manden, så foretrækker de fleste i flirten, at manden indtager rollen som handlekraftig. Maskulin. Initiativtagende – helt efter i-reglen: Kvinden har invitationsretten, manden initiativretten.

Derved kan manden sætte scenen for det første møde – med sikkerhed for, at han er der til tiden. Og med viden om, hvor der ligger en god café. Kvinden kan trygt give sig hen til at nyde hans selskab.

Du kan givetvis møde mange mennesker ved at lufte hunden. Måske kan du endda møde en anden single-hundeejer. Men ellers skal du måske ikke gøre et bekendtskab afhængigt af, om et andet menneske kan lide din hund eller ej.

Hvis du har hjemmeboende børn, tager du jo heller ikke dem med på den første date, vel?

Har du i øvrigt lyst til at høre mere om, hvordan vi kan møde hinanden og Flirte Med Livet, så kan skrive dig på nyhedsbrevet.


Foto: Pixabay