fbpx

Længde, omfang, BH-skål, hoftemål og livvidde – hvad betyder størrelsen? Vi er alle forskellige, og vi er alle bevidste om, at vi sjældent lever op til skønhedsidealerne på alle områder. Men det fylder sjovt nok mere i vores egen bevidsthed end i vore potentielle partneres.

Hun havde blødt. Ikke fordi det var første gang, og han havde taget hendes mødom, men fordi han havde været hårdhændet. Og han var stolt af det. Han havde ”flækket” hende. Stor mand med stor pik. Sådan noget har status blandt disse drenge.

Macho

Når du læser en sexologisk blog, kan jeg nok gå ud fra, at du også ryster på hovedet over dette billede. Som ikke desto mindre er sandt.

Hverken pigen eller drengen havde noget særligt forhold til, om det havde været god, nydelsesfuld sex. Om det var et fysisk udtryk for en kærlighed. Ikke at der er tale om et engangsknald uden forpligtelser, for hun er hans kæreste og kan vise sig som hørende til ham. Og hvis nogen rører hende, så kan de godt regne med at få bank af ham.

Vi taler ikke om en rockerbande, men om en ungdomskultur, hvor det for den unge mand er vigtigere at kunne prale af sin store pik over for vennerne … end om han rent faktisk kan bruge den til at give nydelse. Så jo, størrelse betyder noget!

Omklædningsrummet – hvor størrelsen virkelig betyder noget

Der bliver i den grad sammenlignet pik i omklædningsrummet. Ikke bare blandt pubertetsdrenge, der har linealen fremme for at måle erigerede pikke, men også med hastige sideblik nede til fitness: ”Er jeg stor, lille eller medium? Har jeg noget at byde på? Kan jeg gå i byen med selvtilliden i orden”?

Heldigvis har de fleste kvinder lagt mærke til, at der findes både showers og growers, altså pikke, der laver markant bule i bukserne, men ikke vokser ret meget ved erektion, og pikke, der vokser betydeligt, når først manden bliver ophidset.

Men jo, dem med showers har muligvis en fordel, for kvinder tjekker også lige bulen i bukserne, når de ser en attraktiv mand.

Sixpack eller bare flad mave

Sammenligningen i omklædningsrummet gælder selvfølgelig også hængebug og muskelstørrelse.

Ovre på den anden side af gangen – hos kvinderne/pigerne – står det ikke meget bedre til. Der har været en del skriveri om det problem, at især pigerne ikke vil tage bad efter idræt, fordi de ikke ønsker at udstille deres krop (og risikere sammenligning). Og det er især blandt kvinderne de kosmetiske operationer er udbredt.

I ungdommens usikkerhed er pigerne udsatte – de bliver forkastet i chatten, hvis de ikke har tilstrækkeligt store bryster, eller hvis de ikke vil dele intime billeder med deres ”kæreste” (og efterfølgende risikerer digitale krænkelser, altså uønsket deling af billederne). Og jo, hende med modelkroppen savner ikke bejlere, men som hovedregel har mænd faktisk øje for skønhed i mange størrelser.

Kavalergangen

Jeg vil ikke foregive, at mænd ikke godt kan lide en flot kavalergang. Struttende bryster er en biologisk indikator på ungdom og fertilitet, og det går lige i mandens krybdyrhjerne. Det er attraktivt i mandens øjne.

Langt de fleste mænd er dog ikke længe om at spotte, at der, ud over en kort overgang i ungdommen, nok er tale om enten silikone eller en pushup-bh. Mændene ved, det er snyd. Mændene er som regel ligeglade.

Som den unge macho-fyr går de måske en smule mere rankt gennem byen, når de går med sådan en kvinde under armen. Det styrker selvtilliden.

Men igen – det er macho: Se hvad jeg har scoret … det er nok, fordi jeg har en stor pik!

Guds gave til kvinden

Størrelsen er heller ikke lige meget for kvinder. Det er absolut et emne, kvinderne godt kan finde på at diskutere. Ifølge utroskabssitet Victoriamilan er størrelsen det første veninderne spørger til i Irland, Polen og Sydafrika.

Men kvindens skede meget fleksibel (husk lige, hvor vi alle kommer fra) og tilpasser sig i størrelse til partnerens pik. Inden for et normalspektrum betyder en centimeter fra eller til ikke så meget.

Manden med en meget lille pik har måske et større arbejde for sig, men der er mange måder at tilfredsstille en kvinde: en amerikansk undersøgelse påpeger, at kvinder, der får anden stimulation end vaginalt samleje, får orgasme dobbelt så ofte som de, der ikke gør.

Kvinderne på Victoriamilan bakker op; hvad manden kan med fingre, tunge og tid kompenserer. Måske er en lille pik ligefrem en motivation til at blive en fremragende elsker. Så hvad betyder størrelsen?

Lidt for meget

Omvendt kan en (for) stor pik være ubehagelig for kvinden. Det er ikke alle, der i alle situationer nyder at få hamret en pik mod livmoderhalsen. Og ham med den store pik kan falde så meget hen i selvbilledet af ”Guds gave til kvinden”, at han bliver en dødkedelig elsker.

Hvis vi ser bort fra falsk smiger, så er kvindens ønske som regel, at pikken passer til kussen. Helt klart ikke at blive flækket!

Men ingen tvivl om, at få komplimenter rammer så meget plet hos manden som, at hans pik er lækker.

Social kontrol

Hvad kvindens attributter angår, så betyder de ikke så meget for sexen. Hvis kvinden tilkendegiver, at mandens kærtegn er behagelige/ophidsende/stimulerende, er det meget vigtigere end størrelsen; så har hun sexede bryster – uanset om de er små, store, hænger eller er skæve.

Men som nævnt sammenligner kvinderne sig også i omklædningsrummet. Usikkerheden er den samme som mændenes – er brysterne store nok, lige nok, struttende nok? Er balderne stramme, maven flad, er der ”thigh gap”.

Kvinder ved godt, at de bliver vurderet på udseendet. Mode- og skønhedsindustrien lever af det. Men det handler ikke kun om mændenes blikke – kvinder udøver også social kontrol over hinanden; hvis de dominerende piger i klassen begynder at barbere kønsbehåringen, så falder den snart hos dem alle.

Hvad betyder størrelsen: Fordømmelse eller kropskærlighed

Som jeg hører kvinders samtale, er de ikke fri for at være fordømmende.

Veninderne kan være enige om, at Bente er faldet af på den og ikke gør noget ud af sig selv mere. At den kjole bestemt ikke er flatterende for Anne. Eller med modsat fortegn, at Birgitte ser billig ud, fordi hun har fået foretaget en brystforstørrende operation og går i alt for korte kjoler.

I virkeligheden består kunsten i kun at bekymre dig om ét par øjne – dine egne! At du kan se sig selv i spejlet med kærlighed og taknemmelighed – ikke fordømmelse. Kroppen har båret dig gennem livet i kortere eller længere tid. Er kroppen sund og passer du på den? Fungerer den?

Ja, det er trods alt vigtigere, at pikken kan blive erigeret, end hvor stor den er. Så selvfølgelig betyder størrelsen noget, hvis vi taler om overvægt med følgende kredsløbssygdomme, øget risiko for sukkersyge og så videre.

Et levet liv

Det samme gælder brysterne, der ikke strutter lige meget livet igennem, maven, der bliver blødere hos både mænd og kvinder, og huden, der får rynker. Alt sammen noget, der viser, at vi har levet. Og det manglende bryst? Det er blot er ar, der minder om sejren over kræften – hvis du altså ikke vælger den kosmetiske operation.

I sidste ende skulle vi måske hellere se på størrelsen af opmærksomheden, af hengivenheden, af gløden i øjnene, af passionen, af smilet, af kærligheden. Af det, der ikke kan måles, men føles.

Langt hen ad vejen er pengene nok givet bedre ud til et terapeutisk forløb med selvværdet, for eksempel samtaleterapi hos sexologen