fbpx
Spørgsmålet i en kærlighedsbrevkasse gik på, om en 40-årig kvinde kunne gå i byen for at lede efter en ven/elsker/kæreste. Drømmen om det tilfældige møde lever nok hos mange, for det var jo sådan vi fik vores kærester, da vi var unge: På studiet, via venner eller i byen. Men hvor går du i byen?

Hvor går du i byen, når du er blevet for gammel til at gå på floor med vennerne hver weekend?

I virkeligheden hænger begrebet ”for gammel” sammen med de begrænsninger, vi lægger på os selv. Muligvis af frygt for andres dom. Men hvis vi i øvrigt er udadvendte og sociale og godt kan lide at møde nye mennesker, så er der intet, der forhindrer os i at møde den udkårne i byen.

Som kvinden i kærlighedsbrevkassen formulerer det, så er der ikke meget at hente i omgangskredsen, hvor alle nærmest er par med børn. Hun er også træt af kedelige skriverier og kaffedates i online-dating. Så hvor går du i byen for at møde nogen? Og kan du gå i byen alene?

Hvor går du i byen – alene?

Til det andet spørgsmål er svaret selvfølgelig ja. Uanset om det er nye venner, en elsker eller en kæreste, du leder efter. En kvinde, der går ind på en bar alene, signalerer traditionelt, at hun er tilnærmelig. Ikke at hun er desperat, men at hun er åben for et smil, en snak, en flirt – og så må vi se, hvad der sker.

En fredagsbar, et netværksarrangement, en vinsmagning – et møde “i byen” kan opstå mange steder, hvis du gider opsøge mulighederne. Foto: Leeroy Agency, Pixabay

Det giver sig selv, at du også kan sige nej tak til en henvendelse. Så er vi lidt ovre i det første spørgsmål, for hvor går du i byen som kvinde uden risiko for at blive forulempet eller føle dig utryg. Den beklagelige sandhed er, at kvinder ofte går i byen med veninderne af sikkerhedsgrunde.

Omvendt vil en mand, der går alene i byen, stå over for den udfordring, at der ikke nødvendigvis sker ret meget, hvis ikke han selv indleder en samtale, byder op til dans og indleder en flirt. Herunder, at han bryder ind i en gruppe af kvinder.

Flirten er selvfølgelig et samspil. Efter længere tid med fast partner er dine skills måske ikke, hvad de har været. Men det er ikke værre end at, ”hej, jeg hedder xxx, hvad hedder du”, i hvert fald bryder isen. Det gælder uanset køn.

Hvor går den andre singler hen, når de går ud?

Det første spørgsmål, hvor går du i byen, kan besvares med en udvidelse af begrebet. Det behøver det ikke være i nattelivet og involvere alkohol og musik Det handler om at finde et sted, hvor du kan møde ligesindede, nogenlunde jævnaldrende mennesker, som bor inden for en fornuftig afstand. Singler, som også gerne vil møde nogen.

Lige det sidste kan være lidt af et problem. Jeg har hørt fra flere modne kvinder, der gik ud for at danse, at de nok fandt nogle at danse med, men ikke singler. Selv med ring på fingeren, så de ikke noget problematisk i lige at tage en chance for romance. Men det er i det mindste ærligt.

Der er nemlig heller ingen garanti for, at dem, vi møder på dating-sites, er singler. Uanset hvad de påstår. Men ved dating i byen skal vi være skarpe på, hvad vi selv søger, og måske give os lidt bedre tid til at lære den anden at kende.

Live-fordelen

Hvad begrebet ”nogenlunde jævnaldrende” angår, så gælder det for alle, at vi nok ser bedre ud i virkeligheden. Når vi har det sjovt – hører musik, danser, snakker, eller i det hele taget beskæftiger os med noget, for vores egen skyld – så forbedrer det vores udstråling. Vi smiler.

Hvor går du i byen?

Håret er gråt, men latteren er stadig 20 år. Når vi går ud blandt andre mennesker og morer os, så bliver vores udstråling bare bedre. Foto: Arek Socha, Pixabay

Smil, blink i øjet, charme. Det er noget, som vi alt for sjældent fanger i et profilfoto på et datingsite. Det begrænser nok, hvem vi kan tiltrække her. Og hvis nogen har et problem med vores vægt, højde, hårpragt, så bliver de helt naturligt sorteret fra ved mødet i den virkelige verden.

Et godt tip er at holde øje med ”fredagsbarer”. De kan have karakter af netværksarrangementer, men pointen er, at du kommer i snak med folk, du ikke kender i forvejen. Sandsynligheden for, at det er singler, der bruger tid her, er også ret høj. Formålet er at falde i snak med andre.

Hvor finder du nye venner (at gå i byen med)?

Det kræver en by af en vis størrelse at have barer, musikklubber og dansesteder, der henvender sig til forskellige aldersgrupper. Og det er ikke nødvendigvis sjovt at se sig selv omgivet af 15-20 år yngre mennesker. Medmindre du som 40-årig går cougarvejen.

Det er på den anden side heller ikke sjovt at opsøge danseskolens tangohold, hvis det er der, alle de par, du i forvejen kender, går. Så det kan kræve lidt research at finde ud af, hvor du kan finde singler i den i dine øjne attraktive aldersgruppe.

Kvinden i kærlighedsbrevkassen efterlyser faktisk også venner. Netop andre singlevenner kan være en vej til at komme ind i netværk, hvor der laves arrangementer, hvor vi kan mødes. Det kunne være ovennævnte fredagsbarer. Problemet for kvinder med at få singleveninder er … at de måske er singler, fordi de netop ikke kender nogle attraktive mænd (og vice versa for singlemændene).

Hvor går du i byen i Næstved?

Udfordringen ligger i at finde et forum, hvor der er et interessant miks af singlemænd og singlekvinder. Hvad du nu foretrækker. Hvis dit umiddelbare netværk ikke hjælper, så kast nettet ud på … nettet. Søg ”sociale singler over 40 i Randers”. Eller ”fredagsbar i Næstved”. Eller hvad dine kriterier nu er.

Hvor går du i byen?

Oktoberfest eller bytur efter julefrokosten – både situationen og alkoholen gør, at det er steder, hvor vi lettere indleder en samtale med en, vi aldrig har mødt før. Foto: Werner Heiber, Pixabay

Erfaringsmæssigt løber den slags onlinefællesskaber ofte ind i problemer efter et stykke tid. Ildsjælen, der sætter gang i aktiviteterne, bliver træt/finder en kæreste, og så er der ingen til at være motor. Eller du opdager pludselig, at deltagerne er de samme hver gang – altså ikke nye mennesker, der i dine øjne kunne blive en elsker eller en kæreste.

Men inden det sker, kunne du finde en ven. Hvis du finder en ven af det køn, som interesserer dig seksuelt og romantisk, så foreligger muligheden, at du kan tappe ind i hans/hendes netværk og måske møde nogen der.

Gå i byen efter dine interesser

Er du heldig at bo i en større by eller tæt befolket område, hvor der er offentlige arrangementer, så er det også en bane, hvor du kan gøre nye bekendtskaber. Det er også at ”gå i byen” at gå til en fernisering (selv om vinen ikke altid er lige god), at se sommerjazz på torvet, at gå til yoga i parken, at deltage i kaffesmagning på havnen.

I det hele taget er det godt at orientere sig om alle mulige (ofte gratis) arrangementer, for spørg dig selv, hvem der har tid til at gå til dem. Spørgsmålet, ”hvor går du i byen”, behøver ikke at blive defineret af din singlestatus. Du kan også lade dine interesser bestemme.

Situationen med glade mennesker i alle aldre er fra CPH Jazzfestival 2023, men alle steder i landet holdes der arrangementer, hvor vi kan spørge “om denne plads er optaget” og dermed indlede en samtale med andre mennesker. Eget foto.

Så byder den slags arrangementer nemlig på et indlysende samtaleemne – kunst, musik, motion, mad og drikke eller hvad det nu drejer sig om. Det er ikke forbudt at spørge om den plads ved bordet er ledig, og så skal du bare introducere dig selv.

Trænger du til at få pudset dine flirte-skills af, eller til at finde ud af, hvad du egentlig vil finde i byen, og hvad du har at byde på, så er det et godt udgangspunkt for en terapeutisk samtale. Den kan du booke på 25 46 42 68 (send gerne en sms). Du er også velkommen til at finde mere inspiration ved at skrive dig på nyhedsbrevet.


Hvor går du i byen – som 40-årig singlekvinde? Kvinden, der går alene på bar, er nok ikke utilnærmelig – men hun kan altså godt sige nej tak. Topfoto Ourwhisky Foundation, Pixabay