fbpx

Åh ja, vi vil så gerne finde den, opnå den, forbedre den, holde den, gentage den – orgasmen. Det er der ikke noget at sige til. Den er også vidunderlig – nogle ender bare med at leve uden. Så begynder jagten på den forsvundne orgasme.

Der er skrevet så uendelig meget om orgasmen – især den kvindelige – at det kunne forekomme overflødigt for en sexolog at runde det emne. Igen. Men kendsgerningen er, at orgasmen stadig er en flygtig størrelse for mange, og at nogle også fravælger den. Til fordel for noget andet måske.

Mandens orgasme

Lad os begynde med … manden. Nu vil nogen måske indvende, at manden sgu’ da altid kan komme, men det er kun sandt ud fra en overfladisk betragtning. For det første møder jeg som sexolog mænd med netop dette problem: de kan godt få rejsning, gennemføre et samleje, men ikke få udløsning.

Det problem er sædvanligvis forbundet med præstationsangst; at manden føler, han skal yde, før han kan nyde, men bliver så fokuseret på det første, at det andet bliver umuligt.

Netop med fokus på præstationen kan manden sikre sig med ”en blå pille” og med sikkerhed for erektionen give den hele armen for sin kvinde – men samtidig risikere, at pikken mister følsomheden og dermed nydelsen. Derefter kan samlejet trække så længe ud, at det bliver ubehagelige for kvinden.

Udløsning eller orgasme

For det andet er der forskel på at få udløsning og få orgasme. De to ting er som regel forbundne, men ikke nødvendigvis. Forskningen viser, at der er aktivitet to forskellige steder i hjernen (giv lige applaus til de mænd, der har gennemført med elektroder på hovedet).

Det er derfor udøvere af tantra og tao, der kan kontrollere og tilbageholde deres udløsning, kan opnå orgasme alligevel. Angiveligt en bedre orgasme og – i lighed med multiorgastiske kvinder – flere af dem (valgfri applaus).

En bedre orgasme

Selv om du ikke praktiserer tao og vil tilbageholde udløsningen, så kender de fleste mænd vist til forskellen på den hurtige udløsning (for at tage trykket) og så den jordrystende, ekstatiske orgasme, vi andre gange kan opleve – i forbindelse med en udløsning.

Nå ikke? Så kan det absolut anbefales at eksperimentere. Både alene og sammen med en partner drejer det sig om ikke at sjuske. Det drejer sig om at bygge spænding op og hvis ikke tilbageholde udløsningen, så i det mindste forsinke den.

Hvis du troede, at mænd kun træner den slags for at glæde deres kæreste, så tog du fejl. Men hun vil sikkert heller ikke blive ked af det. Og ja, der findes instruktionsbøger.

Manglende orgasme

Så lad os se lidt på den kvindelige orgasme. Populært sagt er de fleste danskere vist efterhånden vokset op ”efter klitoris blev opfundet”. Desværre er det ikke helt så mange, der har sat sig ind i, hvordan dette organ egentlig ser ud … og hvordan man stimulerer det.

Det findes der heldigvis også bøger om. Men da kvinder er forskellige, er det nok så væsentligt, at de videregiver deres viden om, hvad der føles dejligt, til deres partner.

Her må vi lige stoppe op, for det er en af de livsfarlige fælder, som Indiana Jones skal slippe igennem for at finde Den forsvundne Orgasme.

Fælden er den opfattelse, at sex er noget, kvinden giver, og manden får. Altså at kvinden er det passive objekt for mandens nydelse. Derfor er der heller ingen grund til at sætte manden ind i, hvordan han skal tilfredsstille kvinden. Og kvinden accepterer et forhold/ægteskab, hvor hun ikke opnår orgasme i forbindelse med samleje/sex med manden.

Nej – det er ikke en myte. De forhold findes.

Kvindens orgasmer og lidt coaching

Men tilbage til orgasmen – den, som kvinden gerne vil stå ved, at hun vil have. Hvis lidt ”uh” og ”ah” og ”åh, det er skønt det der, skat” ikke er vejledning nok til manden, så kan du jo foreslå som frækt forspil, at du tilfredsstiller dig selv, mens han ser på.

Lidt grænseudfordrende for nogle måske, men absolut besværet værd, hvis sexen bliver bedre.

Det kan være et følsomt emne at komme ind på. En ung kvinde fortalte om, hvordan det bragte konflikt i hendes forhold, at hun var mere interesseret i sex end kæresten, og at hun ikke følte sig imødekommet i sine behov. Det var indlysende, at partneren følte dette som en kritik og reagerede negativt.

Ordet potens komme af latin posse, at kunne … nemlig det en mand skal kunne. Derfor rammer kritik at en mands seksuelle kunnen og teknik ofte et ømt punkt.

Det er helt sikkert tilfredsstillende for en kvinde at møde en mand, der finder vej til de gode steder og af sig selv eksperimenterer. Det kræver en elsker, der ikke blot er selvsikker, men også er sikker på, at partneren siger ”stop” og ”nej tak”, hvis eksperimenterne støder på hendes grænser.

Vil du så, som kvinde, vejlede en elsker, der ikke selv har fundet vej, og værdsætte det, han gør, og give udtryk for, at du drømmer om, at netop han gør noget andet, som vil hensætte dig i ekstase. Du kan også kalde det basal coaching-teknik.

Den multiorgastiske kvinde

Som mand kan man godt blive en smule misundelig på kvinden, der ud over klitoris-orgasmen også har G-punkt-orgasmen, A-punkt-orgasmen og endda en sprøjteorgasme. Oven i købet er de fleste kvinder – hvis ikke alle – multiorgastiske i en eller anden form.

Hvor manden efter udløsning skal have en pause, kan kvinden opnå en ny orgasme hurtigt efter eller måske snarere i forlængelse af en første. Det sidste er den egentlige multiorgasme, der kan bedst beskrives som en trappe, hvor nydelsen ved hver enkelt orgasme stiger fra trin til trin. Ja, det er der også bøger om – og kloge kvinder, der holder kurser.

Det med flere enkeltstående orgasmer kræver sådan set bare, at 1) manden har trænet sin udholdenhed (se ovenfor) og 2) forstår, at der er andre måder at tilfredsstille en kvinde end pik i kusse.

Hov, der var endnu en Indy-fælde: ”Bare”.

Men lad os nu for eksemplets skyld forudsætte, at manden faktisk er interesseret i, at kvinden nyder seancen, og ved, at forspillet er vigtigt. Og at kvinden ikke opfatter sin egen seksualitet som en kopi af mandens, hvor der bygges op til en enkelt udløsning/orgasme (og så lægger vi os til at sove bagefter). Så er der nemlig frit spil for at bruge hænder, fingre og tunge (og evt. hjælpemidler) til at fremkalde mere nydelse.

G-punkt for G-punkt

Det er ofte lettere at finde og stimulere G-punktet med fingrene. Det findes på oversiden af kvindens skede og netop en fingers længde inde. G-punktet er i øvrigt blot en anden måde at stimulere kvindens klitoris, som er et meget større organ end den synlige ”knop”.

Fingrene bruges også til at fremkalde sprøjteorgasmen. Den beskrives som voldsomt nydelsesfuld … i det hele taget voldsom. Den kan sammenlignes med mandens udløsning, bortset fra at kvinden godt kan få flere sprøjteorgasmer efter hinanden (og det behøver i øvrigt ikke “sprøjte”, det kan bare “risle” – følelsen er stadig dejlig).

Endelig opnår nogle kvinde orgasme ved stimulering af et punkt dybt inde i skeden ved livmoderhalsen, A-punktet. Der er så måske et område, hvor de veludrustede mænd har noget at have deres selvtillid i.

Den ene orgasme er ikke “finere” end den anden. Om en føles bedre for den enkelte kvinde, er en anden sag. De opleves i hvert fald forskelligt, så lidt udforskning kan absolut sætte krydderi på sexlivet.

Mandens G-punkt

Men nu skal det ikke være vagina-misundelse det hele. Som nævnt kan manden med tantriske/taoistiske teknikker blive multiorgastisk, og hvis han vil have et alternativ til pik-orgasmen, så kan han få en prostata-orgasme – med prostata nogle gange omtalt som mandens G-punkt.

For manden er anal stimulering ikke blot et krydderi – det kan være hovedretten, hvor partneren med en finger eller et massageapparat stimulerer prostata. Den ligger praktisk nok en fingers vej oppe i endetarmen.

Den sidste prøve

Nu kan sex være meget andet en jagten på Den forsvundne Orgasme. Sensuel nydelse af hinandens kroppe, intimitet, kærtegn, kys, kærlighed. Slow sex eller ligefrem tantra sex.

Præstationsræs med ensidig fokus på orgasmen kan faktisk gøre det sværere at opnå den. ”Sometimes the magic works, sometimes it doesn’t”.

På den anden side … den ultimative prøve for Indiana Jones: ”Kom du?” ”Det er lige meget, skat, det var dejligt alligevel, sov godt”.

Vi lader den røde alarmlampe stå og blinke lidt …