fbpx
Det korte svar på spørgsmålet, ”hvor sexet er jeg”, er: det kommer an på en prøve. Det kan ikke stilles op på en formel for brystmål, skulderbredde, højde, taljemål, hårfarve. Eller for den sags skyld erhverv, status, rigdom, erfaring. For der er altid den lille dråbe ”dig” i svaret – og det kan ikke sammenlignes.

Hvis du alene er interesseret i at blive beundret på afstand, så kan du måle dig over for standarder for fysisk skønhed, når du skal have svaret på “hvor sexet er jeg”. Det ved du godt, hvad er. Det lever skønhedsindustrien højt på. Det er også et væsentligt element i fitnesscentrenes forretningsgrundlag.

Hånden på hjertet, så kan du også selv rangere 100 mennesker af det køn, du nu interesserer dig for, på en liste fra mest sexet til mindst sexet. Når vi alene taler udseende.

Hvor sexet er jeg - i fuld figur

Hvor sexet er jeg? Ja, hvis du beder din AI om at give et bud – her uden beskæring – så ser det altså nogenlunde således ud. Så kan vi jo spørge, hvor den kunstige intelligens får sine informationer fra. Foto: Utpal Biswas, Pixabay

Når du stiller spørgsmålet, ”hvor sexet er jeg”, handler det sandsynligvis om, at du gerne vil vide, hvem på din liste du kan score. Her gælder reglen for seksuel markedsværdi: Du har frit valg mellem alle dem, der vil have dig.

Sexet adfærd

Her bliver din adfærd afgørende. Der skal skabes kontakt, flirtes og forføres. Det er nemlig rasende sexet, at du viser din interesse for et andet menneske. Den kolde skønhed i hjørnet er nemlig lige præcis det – kold. Hende med det frække blink i øjet, der fugter sine læber, når hun kigger på dig, derimod …

På samme måde kan den lækre fyr i det velsiddende tøj, der er opslugt af samtalen med vennerne, eller som er pattestiv, inden han henvender sig til dig eller nogen anden kvinde, knapt så interessant. Den mand, der byder op til dans, indleder en samtale og fokuserer al sin opmærksomhed på dig, er måske mere tiltalende.

Det er nemlig sexet at få et andet menneske til at føle sig sexet. ”Jeg vil have dig”, er et sexet budskab. Det er svaret, ”hvis du gør dig umage”, også.

Et åbent ansigt, et vindende smil, et par øjne, der tør møde dine. Foto: Melissa Juarez, Pixabay

Men det kommer som sagt an på en prøve. For det frække blik kan blive ignoreret. Den smigrende opmærksomhed kan blive afvist.

Sexet i sengen

Men når scoringen er en realitet, hvor sexet er jeg så?

Nej, her er der ikke nogen facitliste for, hvad du skal kunne og være villig til i sengen. Det handler ikke om at give din partner et vist antal orgasmer. Det handler ikke om at holde i længere eller kortere tid. Og det handler ikke om at komme gennem hele tjeklisten fra pornosidernes udvalg.

Det vigtige begreb er seksuel kompatibilitet. Altså at I kan lide de samme ting, og at I når seksuel ekstase, når I gør de ting. Størrelsen på brysterne og pikken – om der er kønsbehåring eller ej; det betyder mindre end lysten til at udforske, hvad der giver din partner nydelse.

Så skal vi endelig huske at trække den hjem til os selv og tage ansvaret for vores egen nydelse. Det kan bestemt være sexet at bede din elsker om noget.

Mere end bare sexet

Alle tre parametre – det sexede udseende, den sexede adfærd og vores evne til at være sexede i sengen – gælder uanset alder, køn og dagsorden. Hvad det sidste angår, er, ”hvor sexet er jeg”, blot en del af et større spørgsmål om, ”hvad er mit kærestepotentiale”.

Hvor sexet er jeg? Tjah, smuk og tiltrækkende i de fleste mænds øjne, men bliver sexen også god? Og er der kærestepotentiale? Foto: Pixabay

Men det er en anden og længere historie.

De nedenstående lister er en blanding af empiriske forsøg og bud, som jeg har fået fra forskellige kvinder og mænd. Sekteriske definitioner er ikke medtaget (tatoveringer, læder og villighed til at dyrke bestemte former for sex).

Hvor sexet er jeg i mænds øjne?

 • Alder: Mænd tiltrækkes af alt, der signalerer fertilitet, altså at du er i den fødedygtige (unge) alder
 • Hofte-talje-ratio 0,7: At omkredsen af taljen er 0,7 af omkredsen på hofterne (eller ”en god røv”)
 • Bryster: Svulmende bryster er igen et tegn på fertilitet. Smag og behag varierer, hvad størrelsen angår.
 • Hud: Stram, glat hud er endnu et tegn på ungdom. Og det antyder, at der er mere hud at se.
 • Tøj: Tøj, der fremhæver ovenstående træk og antyder, hvad han kan afsløre senere.
 • Sødme: nem at snakke med, mulig at forføre, ikke svær at være sammen med
Hvor sexet er jeg ... ved siden af denne bil

Velsoigneret, velsiddende jakke og muligvis potensforlængende køretøj. Foto: Olya Adamovich, Pixabay

Hvor sexet er jeg i kvinders øjne?

 • Krop: Y-profil med brede skuldre og smalle hofter, altså veltrænet, sund og stærk.
 • En lille røv: Igen Y-profilen, men efter nogens mening også fordi det antyder, at manden kan gennemføre samlejet med mindst mulig belastning af kvinden.
 • Størrelsen: Jo, kvinder scanner også gerne bulen i bukserne, hvis de finder en mand attraktiv.
 • Tøj, kropspleje: Sved og motorolie er fint, når du har været på arbejde – ellers må du gerne være velsoigneret
 • Mod og initiativ: Det er sexet, at du tør flirte med netop denne kvinde

NB: du er velkommen til at komme med flere bud på, hvad du finder sexet – som mand og som kvinde. Skriv til mig på mail@flirtmedlivet.dk – og skriv dig på nyhedsbrevet nedenfor, så får du også besked, hvis listen bliver opdateret.


Topfoto: AI genereret foto af Utpal Biswas, Pixabay