fbpx
”Og masser af sex”. En ikke ualmindelig bisætning i datingprofilerne for mænd over 50, når de skal beskrive, hvad de forestiller sig i et fremtidigt forhold. Hvor de fleste kvinder nok vil være enige med den kvinde, der efterlyser det, hun godt kan tænke sig ”ud over det indlysende”. Udsagnene illustrerer en basal forskel i opfattelsen af mænds og kvinders seksualitet.

Mænds og kvinders seksualitet kolliderer allerede inden første kontakt. Når manden understreger sit ønske om ”masser af sex”, er der to indlysende forklaringer, der springer i øjnene: Den første er, at hans erfaring fra den sidste tid i parforholdet ikke indeholdt nok sex efter hans mening. Så han vil i hvert fald være sikker på, at han får nok næste gang.

Den anden er, at han vil understrege sin virilitet. Ingen problemer med erektionen her. Du kan få sex morgen, middag og aften. At han med den vinkel sætter sig selv under et præstationspres, er en anden sag. Hvilket kan forklare potenspillernes popularitet. De er hans garanti for at kunne præstere.

Resultatorienteret

Det er også en meget maskulin måde at anskue tingene på. Det er resultatorienteret. En bestemt handling fører til et bestemt resultat. Jeg finder en partner/kæreste, og så får jeg masser af sex.

En mand, der ved, hvad han vil … og skriver det i sin profiltekst: masser af sex. Men får han det? Foto: Free-Photos, Pixabay

Her finder vi så en forskel i mænds og kvinders seksualitet. Kvindens forventninger til parforholdet ”ud over det indlysende” handler nemlig om, at visse forudsætninger skal være opfyldt for, at hun får lyst. Her taler vi ikke bare om forspil, men også om forførelse og flirt.

Vi taler om noget så indlysende som at blive set som et helt menneske med interesser, følelser, holdninger. Ikke bare et objekt. Erfaringsmæssigt ved manden, at sex fører til udløsning/orgasme. Erfaringsmæssigt ved kvinden, at sex langt fra altid fører til orgasme.

Med så forskellige referencerammer er det ikke underligt, at der er forskel på mænds og kvinders seksualitet

At gøre og at være

Noget skyldes måske opdragelse. Fra de er helt små bliver drenge rost for, hvad de gør: ”Ih, hvor er du dygtig”. Piger bliver langt oftere rost for, hvad de er: ”Hvor er du sød/smuk”. Altså en gøren og væren, der senere afspejles i mænds og kvinders seksualitet.

Det forplanter sig til den måde, vi taler på. Og for den sags skyld til den måde, vi ser ud på. Ja, kvinder ved, at de bliver rost for at se godt ud. Også selv om de har en ph.d. og henter en direktørløn hjem. Men manden tør så kun prøve at score hende, hvis han selv har succes, status og Ferrari.

Så vidt opdragelsen, hvor der for udseendets vedkommende selvfølgelig er den pointe, at mænd har en præference for tegn på fertilitet, når de vælger partnere. Altså en biologisk præference.

Lyst til sex

Biologien slår også igennem, når mændene med højt testosteronniveau livet igennem udtrykker større lyst end kvinderne. Ifølge Sexus Rapporten har næsten halvdelen af alle mænd ”lyst til sex dagligt” op til midt i 40’erne. En tilsvarende sexlyst finder man kun hos 23 % af kvinderne i gruppen 15-24 år. I gruppen 35-44 år er den faldet til 11 %.

Tænker mænd altid på sex? Well, statistisk set … Foto: Russell Clark, Pixabay

Selv blandt ”de unge pensionister” – 65-74 år – har 12 % af mændene dagligt sexlyst. Blot 2 % af kvinderne.

En helt subjektiv observation er, at mange af de modne kvinder (efter overgangsalderen) alligevel opfatter mændene som kedelige: de har måske lyst til sex, men de gider ikke gøre sexede ting. Det kunne der skrives bøger om – det bliver der også.

Om det er parforholdets sex hver onsdag og lørdag (når det går højt) eller singlens sex efter middag i byen, så oplever mange kvinder, at mændene gerne vil vide, hvornår de får sex. Muligvis fordi de lige skal huske at tage en pille først.

At forene mænds og kvinders seksualitet

Det paradoksale er, at det, kvinderne efterlyser, er, at mændene gør noget sexet. At de går ud i verden og gør nogle ting sammen med kvinden. At de er opmærksomme (herunder taler til kvindens kærlighedssprog). At de flirter og forfører.

Det handler dermed ikke om et opgør med forskellen på mænds og kvinders seksualitet, men derimod, at vi tør stå ved den. For når manden gør sig umage, så er kvinden mere sikker på at få sine behov opfyldt.

Jeg lader symbolikken tale for sig selv. Foto Dorota Kodyba

Som mange kvinder udtrykker det, så vil de gerne overraskes. De vil ikke skemalægges og have deres seksualitet lagt ind i en køreplan. De vil have spænding. Spændingen ved at det måske/måske ikke ender med sex. Polariteten mellem det maskuline og det feminine. (At spændingen skal holdes en halv time ekstra, fordi han skal tage en pille, er ikke nødvendigvis dårligt).

Den mand, der gennemskuer dette, vil muligvis gøre sig store anstrengelser uden, at det resulterer i sex nogle gange. Men over tid vil han få langt mere og langt mere intens sex. Ved netop at træde ind i den maskuline gøren.

Så behøver han ikke skrive, at han vi have masser af sex, så vil hans handlinger sikre, at han får det.

En samtaleterapi hos sexologen kan handle om alt dette: om behov og ønsker, om hvad du kan tilbyde, om hvad du kan præstere, om dit og din partners kærlighedssprog. Det kan også handle om, hvordan du kan udtrykke det på din profil og i din datingkommunikation. Du kan booke en samtale på 25 46 42 68 (send gerne en sms) eller du kan tilmelde dig nyhedsbrevet og lade dig inspirere af mine blogs.


Topfoto (og mandens drømmefoto): Lounis Production, Pixabay