fbpx
Det er store ord at tage i munden, og i realiteten kunne jeg blot bede dig – som mand – kigge lidt i klassikeren Kvinde, kend din krop. Jeg vil heller ikke påkalde mig den endelige indsigt i kvindesindet. Jeg vil bare – på opfordring af efterhånden en del kvinder – anspore dig (mand) til at sætte dig lidt mere ind i den kvindelige seksualitet. Der er så meget at vinde. For alle.

Kend din kvinde – hvordan det? Lad mig blot begynde med en mand, som i selskabeligt lag begejstret fortalte om ”første gang, jeg oplevede en kvinde få orgasme”. Og pointen var, at han aldrig havde set sig tilbage, men var fortsat ad den vej.

Ret skal være ret. Der er mange mænd, der opfatter det som den ultimative seksuelle oplevelse, at kvinden giver sig hen til hans kærtegn, slipper sine hæmninger og lader lysten sitre gennem hele kroppen.

Men så er der de andre.

“Lad mig blot begynde med en mand, som i selskabeligt lag begejstret fortalte om ”første gang, jeg oplevede en kvinde få orgasme”. Foto: Gustavo Rezende, Pixabay

Det er meget almindeligt, at manden i sin datingprofil om sine ønsker til et fremtidigt forhold skriver ”og masser af sex”. Det stemmer blot dårligt overens med, at rigtig mange kvinder fortæller, at de mænd, de møder og efter kortere eller længere tid indvilger i at dyrke sex med, er meget lidt bekendt med eller interesserede i kvindens seksuelle nydelse. Så – kend din kvinde.

Kend din kvinde og giv dig tid

Nogle vil sikkert huske små hjerter langs landevejene med opfordringen ”giv dig tid”.

Det er ikke blot et godt råd i trafikken, men også i sengen. Hvis du som mand tænker på, hvor lang tid du er om at blive stimuleret/ophidset, så kan du roligt gange det med 10 for din kvindelige partners vedkommende. At hun er så våd, at du kan penetrere hende, betyder ikke, at du nødvendigvis skal gøre det.

Det betyder i hvert fald ikke, at akten derefter består af ind-og-ud i stigende tempo i et par minutter, indtil du får din udløsning. Hvorefter sexen slutter.

Når det begynder galt

Jeg kan egentlig godt forstå, hvor det går galt. Det starter i puberteten. Nok har vi fået seksualundervisning, men netop lysten og tilfredsstillelsen har ikke været (og er det fortsat ikke altid) fokus for kampsvedende lærere, der har fået emnet pålagt.

Og i pornoen, som nu er tilgængelig for alle, kommer kvinden jo altid i en fart.

Det er tydeligvis heller ikke gået op for alle de unge mænd, at kvinder også har lyst og gerne vil have den tilfredsstillet.

Hvilket jeg bedst kan illustrere med den unge kvinde, der bad sin partner om at slikke hende til orgasme, hvilket han afviste med ordene, at ”det tager så lang tid”. Hendes kvikke replik var, at ”det var da underligt, for jeg kan gøre det på 2 minutter”.

Hvorfor?

Lad mig sige det på en anden måde: Når en kvinde siger, at hun elsker at slikke pik, så er det ikke bare salgsgas. Hun nyder det rent faktisk – men deri med garanti også at se og mærke mandens ophidselse. At hun med sine læber og tunge kan drive ham til ekstase.

På samme måde kan manden – i hvert fald ham, jeg nævnte øverst i artiklen – nyde at se sin kvinde give los på rollen som karrierekvinde, mor, og hvad ved jeg, for i stedet at folde sig ud som seksuelt væsen, der nyder sin krop og sin elskers kærtegn. Derfor – kend din kvinde.

Så det handler ikke om at gnubbe/slikke klitoris, til hun bliver våd, så du kan stikke pikken ind. Det tager den tid, det tager. Det kan i virkeligheden fortsætte i en evighed, hvor hun nyder – uden at det behøver slutte i en orgasme. Eller fortsætte efter en orgasme og på vej til den næste i en serie.

“Han kan nyde at se sin kvinde give los på rollen som karrierekvinde, mor, og hvad ved jeg, for i stedet at folde sig ud som seksuelt væsen, der nyder sin krop og sin elskers kærtegn”. Foto: Efes, Pixabay

Min ven fra indledningen vil nu være i den syvende himmel. Og jeg er ikke i tvivl om, at den kvinde, han har taget med derop, vil være indstillet på også at drive ham til ekstase – nu udelukkende med fokus på hans nydelse.

Lystens hule og den der knop

Når mænd refererer til kvindens vagina (eller fisse/kusse, som du nu vil) som ”lystens hule”, så er det nok mest forstået som det sted, hvor de får deres lyst tilfredsstillet. Når de lige har varmet hende lidt op ved at gnubbe klitoris.

Ikke at der er noget i vejen med at kæle for den synlige del af klitoris. Men det er nok lettere for dig som mand at forstå dine muligheder for at stimulere og tilfredsstille en kvinde, når du forstår, at klitoris er et meget større organ, som så at sige omslutter vagina.

Så ud over den – forhåbentlig – nu erkendte betydning af at stimulere klitorishovedet, som sidder beskyttet af en kappe op mod maven mellem kønslæberne, så er det som regel uhyre nydelsesfuldt for kvinden at få strøget sine kønslæber, blive kælet på inderlårene og selvfølgelig at få en finger ind i skeden.

For herinde har manden mulighed for at finde hendes g-punkt. Det sidder 2-4 cm inde på oversiden af vagina (op mod maven). Meget praktisk let inden for en fingers rækkevidde. Punktet kan ofte erkendes som en lidt ru overflade. Kend din kvindes g-punkt. Det er i øvrigt blot en anden stimulering af klitoris.

Kropslighed – kend din kvinde

Mandens seksualitet er fokuseret på pikken. Det er en generalisering, men jeg tillader mig at bruge den som modsætning til et praktisk syn på kvindens seksualitet. Nemlig, at hun er sexet over hele kroppen.

Igen: frem for at styre direkte mod klitoris for at komme videre til ”det interessante” (med mandens pikfokuserede øjne), så kan tiden med fordel anvendes på kælen og kys over hele kroppen. Læberne, naturligvis. Halsen. Brysterne. Maven. Balderne. Tæerne, fingrene, ørerne.

Kend din kvinde og vid, hvor hun vil berøres

Tiden kan med fordel anvendes på kælen og kys over hele kroppen. Læberne, naturligvis. Halsen. Brysterne. Maven. Balderne. Foto: Zseeee, Pixabay

Forskellige kvinder har forskellige favoritter. Find din kvindes – kend din kvinde.

Og inden du spørger: jo, nogle kvinder kan godt lide at få stimuleret anus. Men fingeren, med tungen, med pikken. Det hører dog til sjældenhederne, at en kvinde opnår orgasme alene ved anal penetration. I modsætning til manden har hun ikke en prostata, der kan blive stimuleret og fremkalde orgasme.

Skønhed og lækkerhed

Noget, der vækker lyst hos en kvinde, er naturligvis også din krop. Nok tegner mediebilledet og traditionen fortrinsvis kvinden som den, der folder hele det kosmetiske arsenal ud med makeup, strategisk støttende tekstiler og sexet lingeri. Men hun vil altså også gerne have noget pænt at se på og røre ved.

Det er blevet sagt, at kvinders spejle altid viser 5 kilo for meget, mens mænds er permanent indstillet på kanal Tarzan. Men der er altså en grund til, at mange kvinder i deres datingprofiler efterlyser en velsoigneret mand.

Hvis mænd tog sig af deres udseende og deres personlige hygiejne, så ville det ikke være nødvendigt at skrive. Så inden vi overhovedet kommer til vores paratvidensquiz om kvindens klitoris og seksuelle nydelse, må du præsentere dig som en attraktiv, velplejet mand. Kend din kvindes smag.

Det handler om:

  • Sundhed (kost/motion)
  • Påklædning (velsiddende og ren)
  • Hygiejne (både alment og intimt)

Gentagelse

Hvis vi tager udgangspunkt i manden, som i datingprofilen efterlyser ”masser af sex”, så burde det efterhånden stå klart, at han har langt større chance for at få sit ønske opfyldt, hvis han også præsenterer sig selv som sexet. Og altså interesserer sig for sin kvindes krop og hendes seksuelle tilfredsstillelse.

Noget helt andet i øvrigt end som mand at prale af, at du “får kvinder til at skrige af fryd”, kan give enhver kvinde sprøjteorgasmer, eller hvad du nu fremhæver. Det handler om at kildre dit eget ego.

Den seksuelt erfarne (både nydende og givende) kvinde på sin side … ja, lad mig citere en sexet, moden kvinde: ”Hvis han ikke har lært at kysse og slikke fisse endnu, så gider jeg ikke spilde min tid på at lære ham det”. Kvinder gider ikke mere dårlig sex.

Så du kan som mand ikke gå i gang for tidligt.

Nyvasket, velplejet, velklædt – manden, som kvinden gerne vil bydes op af. Foto: Pixabay

Den unge mand er i sagens natur ikke erfaren, men kan – måske med inspiration fra seksualundervisningen – være opmærksom på, at sex ikke alene handler om hans udløsning. Og den tid, som i ungdommen investeres i udforskningen af kvindekroppen og kvindens lyst, vil komme tilbage med renter resten af livet.

Føler du dig som moden mand usikker på, om du nu er ”god nok” eller ”erfaren nok”, så må du bare bruge lidt mere tid. Brug et par timer med en anatomibog. Læs – ud over mine blogs – hvad sexologerne skriver. Og læg så mærke til responsen på dine kys og dine berøringer. Giver kvinden udtryk for velbehag, så bliv ved. Du behøver ikke skynde dig videre.

Til kvinden

Her må det så være på sin plads med et efterskrift til dig som kvinde:

Husk, at nogle gange er det rå-sexet og dybt tilfredsstillende for begge parter med en quickie. Det er sikkert udløsningen på en spænding, der har bygget sig op over længere tid, men giv den lov til at eksplodere, når den er der. Og giv udtryk for det.

Giv i det hele taget udtryk for din lyst. Støn, bed om mere, skrig ekstatisk, når han gør det rigtigt. Du kan kun få en bedre elsker ud af det.

Og, kære kvinde, fake aldrig-aldrig-aldrig en orgasme. Medmindre du vil være sikker på mere dårlig sex.

Mod det uendelige univers

Kan vi komme endnu længere? Ja, det kan vi. Nogle udforsker det tantriske univers, andre erkender, at det – som på så mange felter i livet – ikke handler om målet, men om at nyde rejsen.

Det vil sige udforskningen af hinandens kroppe, måske med penetration, måske med orgasme. Men ikke en jagt på orgasmen. Åbenhed for at erotikken har uendeligt mange facetter, hvor der er plads til leg, til hengivelse og til nydelse. Sammen.

Har du brug for at tale nærmere om din og din partners nydelse – det kan for jer som par f.eks. handle om, hvordan I taler om den – så book en samtaleterapi på 25 46 42 68 (send gerne en sms). Og skriv dig på nyhedsbrevet, hvis du er interesseret i flere blogs og andet nyt.


Topfoto: Andi Graf, Pixabay