fbpx
Gennem det seneste par år har det mest handlet om uønskede berøringer, men det må ikke skygge for, at det er behageligt at blive berørt. I parforholdet vil jeg ligefrem sige, at det er essentielt med ønskede berøringer. Seksuelle såvel som ikke-seksuelle. Det kræver ikke bare, at vi bliver bedre til at give ønskede berøringer, men også til at modtage dem. Og bede om dem.

Uanset om vi ønsker at benytte os af polariteten mand/kvinde – maskulin/feminin energi – eller ej, så er der noget rigtigt i David Deidas karakteristik af sex nemlig, at ”hvis ikke der er en henrykker og en henrykt, så har vi bare to venner, der gnubber genitalier”. Et tilsvarende spil mellem giver og modtager kan vi finde, når vi taler om ønskede berøringer.

Selvfølgelig kan vi give hinanden et kram til fælles glæde, men nok så tit er det den ene part, der har brug for trøst, medfølelse, varme, omsorg. Og så er det den anden part, der giver.

Som omtalt tidligere om berøringer, så forfalder vi let til at gengælde et kærtegn med et kærtegn. Du kan også godt selv høre, hvor det let løber af sporet: noget for noget. Vi bliver så optagede af at give igen (præstere), at vi slet ikke når at nyde.

Hvad er dine ønskede berøringer?

Og så er spørgsmålet: Er du klar over, hvad der er dine ønskede berøringer?

For hvis du ikke ved, hvilke berøringer der stimulerer dig mest, og hvis du ikke ved, hvordan du skal bede om dem, så kan det være svært at blive berørt, så du føler dig elsket. Og selvfølgelig også så du føler dig erotisk ophidset.

Bossy Massage er ikke nødvendigvis massage i klassisk forstand, men snarere berøringer – ønskede berøringer. Foto: mariolh, Pixabay

I den forbindelse vil jeg gerne henlede opmærksomheden på Betty Martins begreb Bossy Massage. Nok et smart ordspil på bodymassage, og det skal ikke forstås som egentlig massage. Pointen er, at modtageren skal være boss. Den nydende skal også være den styrende. Hvilket er sværere end som så.

Netop i parforholdet er det en leg eller en øvelse, der kan styrke intimiteten og lære både dig og din partner mere om, hvad du kan lide, og hvad din partner kan lide. Fik du den? Både den, der modtager, og den, der giver massagen, bliver klogere.

Sensualitet før seksualitet

Lad os starte med en ikke-seksuel massage, sensuelle berøringer om du vil. De kan sagtens gives uden på tøjet. Der sættes tid af, først til den ene, så til den anden.

Den, der giver ”massagen”, stiller sig til rådighed. Han eller hun berører modtageren, hvor det ønskes, og på den måde, det ønskes. Altså hårdt, blidt, mellem. Med fingrene eller med håndfladen. Men vel at mærke ikke længere end 10-20 sekunder ad gangen.

Det er således modtageren, der skal gøre arbejdet her. Han eller hun skal beslutte, hvor der skal røres og på hvilken måde.

Hvor vil du gerne have dine ønskede berøringer? Foto: 5petalpics, Pixabay

Er du modtageren skal du altså først mærke efter, hvor du har lyst til at blive berørt; ansigtet, foden, halsen, brystet, næsen, underarmen og så videre. Derefter skal du tage stilling til hvordan. Og du skal kunne sige det. Når din partner rører dig, skal du tage stilling til, om berøringerne er netop de ønskede berøringer, og korrigere, hvis hun/ han skal lave dem om.

Og måske til din store frustration holder din partner op igen, netop som berøringen var perfekt, og du begyndte at nyde det.

Du skal nu tage stilling til, om du vil røres et andet sted. Eller på en anden måde. Eller om du vil have gentaget berøringen.

Opmærksomme berøringer

Sidder du i massørens rolle, skal du lægge egen ønsker om, hvor og hvordan du gerne vil røre til side. Du skal udelukkende fokusere på, hvad det er, din partner beder om. Du kan stille uddybende spørgsmål: Er det blidt nok/hårdt nok? Skal jeg stryge både op ad og ned ad armen? Og så skal du i øvrigt holde styr på dit indre stopur.

Som massør kan du selvfølgelig også registrere din partners ønsker og reaktioner. Du risikerer at opdage, at hun eller han beder om noget helt andet, end du havde forventet, og bliver helt salig over ønskede berøringer, som adskiller sig fra det, du antager, vil tilfredsstille ham/hende.

Den største læring ligger dog hos dig som modtager, hvor du bliver nødt til at være bevidst om, hvad der føles dejligt, hvad der er lige meget eller ligefrem ubehageligt (og det skal der siges stop til og rettes på). På den måde bliver du forhåbentlig også bevidst om, at der er noget, der føles endnu dejligere.

Erogene zoner og seksuel nydelse

Det giver sig selv, at Bossy Massage også kan anvendes uden tøj på og med seksuelle berøringer. Efter al sandsynlighed vil allerede udforskningen af de ønskede berøringer med tøj på og andre stedet end kønsorganerne afsløre flere erogene zoner, end du anede, at du havde.

Eller din partner anede, du havde.

Tager vi de indlysende seksuelle berøringer af kønsorganerne med, kan de selvfølgelig også udforskes. Vores sansning og nydelse ved forskellige ønskede berøringer testes.

Om du så vil bruge de ønskede berøringer som langt forspil til sex eller bare til træning til senere seksuelt samvær, er en anden sag. Selv om du er glad for at have fundet ud af, hvor og hvordan du gerne vil røres, er det jo ikke sikkert, at den klare styring (dominans) tænder dig (og husk at I skiftes).

Som modtager/boss bliver du tvunget til at tage stilling til din egen nydelse. Du får testet, om du får og beder om det, der virkelig giver dig nydelse. Tidsdisciplinen sikrer, at du ikke bare flyder hen i nydelsen og slipper tøjerne, så der er op til din partner at gætte sig til og tage ansvaret for din nydelse.

Eller at du bare stiller dig tilfreds med de berøringer, som din partner nu giver dig, ”for du når jo hen til målet alligevel”.

Slut med ”plejer”

Bossy Massage er en måde at komme væk fra ”plejer”. Det er en måde at komme væk fra at antage, hvordan din partner gerne vil have det. Det er en måde at komme hen til at være bevidst om og kunne udtrykke, hvordan du selv gerne vil have det. Og du kan ikke skjule dig bag straks at skulle gøre gengæld.

“En god elsker begynder altid med hånden”, lyder et gammelt råd. Men prøv om berøring af hånden i sig selv kan være behagelig – endda erotisk. Foto: Andreas160578, Pixabay

Det er selvfølgelig også en måde at flytte fokus fra målet til processen. Det vil sandsynligvis få jer til at ofre mere tid på sexen – måske dyrke, at den ene yder og den anden nyder. På skift.

Ligesom den nyvundne indsigt i, hvad din partner finder nydelsesfuldt, vil gøre det lettere for dig at røre hende/ham med kærlige, flirtende og først og fremmest ønskede berøringer. Det vil styrke jeres bånd og givetvis inspirere til hyppigere sex.

For singler

Hvis du ikke har en partner, der ønsker at udforske dette område med dig, kan du også opsøge en terapeut, der arbejder med Wheel of Consent.

Det giver dig mulighed for at få styr på dine egen behov, og det lærer dig at bede om det, du gerne vil have. På den måde er du bedre klædt på til mødet med en ny partner.

Det kan ikke understreges nok, at det gælder både kvinder og mænd.

Har du lyst til at læse mere om sex og relationer, så skriv dig på nyhedsbrevet, hvor du også kan følge med i mine foredrag og andre begivenheder. Du kan også booke en samtalesession på 25 46 42 68 (send gerne en sms, så sender jeg mulige tider).


Topfoto: starflames-5196428, Pixabay