fbpx
Det er måske en mandeting … drømmen om at kunne regne hende ud. Drømmen om at kunne finde den skjulte knap, vi kan trykke på og vække en seksuel lyst i hende. Formlen på sikker sex. Godt så – jeg skal fortælle dig en hemmelighed …

Nå ja, der er sikkert mange kvinder, der også gerne ville kunne regne manden ud, men det er ikke helt så svært. Projekt Sexus dokumenterer, at mænd i hvert fald rapporterer om højere oplevet seksuel lyst. Med individuelle forskelle kan det imidlertid sagtens være kvinden i forholdet, der har mest appetit på lækker sex. Så hvorfor pokker lægger han ikke an på hende?

Mandens lyst

Almindeligvis er det eneste forspil, en mand har brug for, at hans kvinde går nøgen gennem stuen. Ulempen med den taktik fra kvindens side er, at hun måske har lyst til sex … men faktisk gerne vil have lidt forspil for at stimulere den seksuelle lyst. Hun vil måske gerne vil flirtes med og forføres, inden hun giver sig hen. Uanset hvor stor hendes lyst til sex er – generelt eller i den specifikke situation.

Så skulle den være hjemme … hvis det gælder om at vække mandens lyst. Ikke? Foto: László Vörös, Pixabay

Og selv det sikre kort med at række hånden over i den anden side af dobbeltsengen og spørge, “har du ikke lyst til at ligge i ske”, indeholder den skræmmende mulighed for, at han afviser med et, “nej, jeg tror bare, jeg vil sove”.

Hvad gik der lige galt der?

Afslag på sex

Fra flirten og scoringsforsøgene er manden vant til at forsøge mange gange og trække på skulderen ad et afslag. Kvinden er vant til, at manden viser initiativ, og at hendes rolle i flirten er at vælge mellem de mænd, der byder sig til. Hvis du vil tillade en generalisering.

En kvinde er sjældent nødt til at skære det ud i pap og invitere manden med hjem i seng … men mange kvinder vil til gengæld føle det som et nederlag for deres kvindelighed at få et afslag til sådan et tilbud.

Selv om der er bevægelse i kønsrollerne, holder dette mønster stadig. Det er uden betydning, om vi synes, det er rigtigt eller forkert. I sidste ende har vi i alle tilfælde selv ansvaret for vores seksuelle lyst! Det er ikke andres ansvar at dække vores behov for sex.

Så spørgsmålet lyder – uanset om du har to x-kromosomer eller blot et – tager du ansvaret for din lyst? Tager du ansvaret for at få dækket dine seksuelle behov?

Sexlyst – på bestilling

Eller som en kvinde fortæller: manden udtrykte frustration over, at hun ikke kunne fortælle, hvornår hun havde lyst (så han kunne være forberedt på det og tage en pille). Og over, at hun ikke bare var klar til at smide tøjet, når de kom hjem efter at have spist middag og været i biografen. Han ville kort sagt gerne vide, hvad han skulle yde for at kunne nyde. Han ville vide, hvornår han kunne være sikker på at få sex.

Det korte svar er selvfølgelig: når du har betalt den prostituerede!

Prostitution er det eneste sted, hvor en mand kan forvente sex som modydelse på et bestemt tidspunkt. (Det samme gælder kvinder, men meget få kvinder benytter ifølge Projekt Sexus denne mulighed).

Når sex optræder som modydelse også for en middag eller en tjeneste, er der tale om et skævt bytteforhold. Det er ikke sex for sex – som gensidig nydelse – men sex for penge, sex for kærlighed, sex for status. Det er også sex uden indsats, uden omhu, uden at respektere, at god sex indebærer, at begge parter har seksuel lyst.

Manglende seksuel lyst

Det betyder selvfølgelig ikke, at en kvinde ikke kan føle sig smigret og feteret over, at hendes mand inviterer hende i byen, bygger et nyt drivhus til hende, giver hende smukke blomster (helst uventet – husk det!), og derfor føler kærlighed – og seksuel lyst. Når hun bare kan være i sin kvindelighed (sin feminine energi), mens han tager sig af det praktiske.

Duften af frisk muld. Og testosteron-tung mandeduft efter timers arbejde i haven. Og så har han blomster med … Vækker det seksuel lyst? Foto: Eszter Miller, Pixabay

Det kan være, når han kommer svedig og testosteronduftende ind fra hårdt havearbejde. Det kan være, når han har givet hende sin fulde opmærksomhed og komplimenteret hende og har haft tæt kropskontakt med hende, når de har danset.

Det handler alt samme om, at afkode hinandens kærlighedssprog, men det betyder ikke, at han dermed har fundet formlen. At hvis han laver lækker mad til hende og sætter sig og giver hende fodmassage, mens de sidder i sofaen, så får han sex. Erfaringen kan sagtens have lært manden, at lige netop det kan hun godt lide.

Men hvis han nu tror, at så er den hjemme (hver gang), så tager han fejl. For så er vi tilbage til en gammeldags samlivsform, hvor konen vidste, at hvis manden slukkede lyset i soveværelset, så fik hun fred. Hvis han på den anden side tændte stearinlyset, så kunne hun godt sprede benene, for nu forventede han sin ægteskabelige ret.

Kvindens lyst

Derimod kan manden være ret sikker på, at kvinden godt gider lege. Lige meget hvor træt hun er, lige meget hvor meget hun synes, spejlbilledet ligner Døden fra Lübeck, lige meget hvor ondt hun har i ryggen, så vil en flirt blive godt modtaget.

Flirten er en leg med en pingpong mellem invitation og initiativ. Flirten ender ikke nødvendigvis med sex, og netop derfor kan kvinden, der ikke har lyst (til sex), kaste sig ud i den. Og så får hun måske lyst. Her er der tale om responsiv lyst, altså at lysten fremkaldes af den andens tilnærmelser, måske at tilnærmelserne vækker erindringen om, at det var lækkert sidste gang, og så …

Nogle gange behøver fodmassagen ikke stoppe ved knæene. 

Lysten interesse

Så, kære mand, der er ikke en knap, der giver kvinden lyst. Men noget, der ligner, er en simpel sætning som, “hvordan har din dag været”?

Det er karakteristisk for flirten, at vi udviser opmærksomhed og nysgerrighed over for modparten.

Massagen er en klassisk indledning på intimiteten, måske sexen – men knapt så afslappende og intim, hvis der forventes “afregning”. Foto: Mariohl, Pixabay

Det handler ikke om at overøse kvinden med komplimenter (selv om de fleste godt kan skrue op på den konto), men om at lytte til hendes behov. Og nej – hun siger ikke ja til en nakkemassage for at få vækket seksuel lyst. Hun siger snarere nej til nakkemassagen, hvis hun af erfaring ved, at du vil have sex bagefter – for så er det ikke en flirt. Så er det manden, der tænder stearinlyset.

Fik du fat på den? Interesse, nysgerrighed, opmærksomhed, omsorg. Ingen forventninger. Ikke noget pres.

Improviseret lyst

Jo, du må godt give udtryk for, at du finder hende attraktiv. Kan hun pludselig mærke, at der er “noget”, der prikker hende i ryggen, når du masserer hendes nakke, så stå ved, at du bliver tændt af hendes duft, af at røre hendes hud. Stå ved dit begær. Og lyt så …

Hvis hun siger, at hun også nyder din nærhed, at hun kan lide dine berøringer, så er det en invitation til at gå lidt videre med flirten, måske med et kys i nakken (improviser – vær altid klar til at improvisere; der er intet mere dræbende for seksuel lyst end en fast køreplan).

Hvis hun siger, at hun bare er så træt, så sig, at det er helt i orden, og fortsæt massagen. Der kan vise sig en invitation senere … eller massagen bliver sat i banken.

Lyst hele dagen

Og du, kære kvinde, jo – hvis du spørger ham, om han har lyst til sex, er svaret som regel ja. Du kan på den anden side også invitere ham til at indlede en flirt, der kan tænde jer begge yderligere, øge den seksuelle spænding og lede frem mod mere end vedligeholdelsessex. Hans lyst kan også være responsiv. Han er lige så påvirkelig af din opmærksomhed og dine komplimenter.

Det er vigtigere, at lysten til at nyde hinandens nøgne kroppe og drive hinanden til ekstase er gensidig, end hvem der starter forførelsen. Foto: Mark Dekkers, Pixabay

Umiddelbart bliver han måske lidt usikker over, at du komplimentere hans røv i de der jeans … men tanken vil blive hos ham hele dagen på arbejdet. Ligesom tanken om, at du meget bevidst lod ham se, at du tog det frække lingeri på.

Og det er da en fin invitation at ligge i badekarret og råbe til ham (eller sende en sms), at du ligger og trænger til en kop kaffe, et glas vin eller noget helt tredje … to glas vin for eksempel …

Polaritet vækker seksuel lyst

De færreste mænd har noget imod, at kvinden tager initiativ til sex, men hvis du gerne vil bevare den klassiske polaritet mellem maskulin og feminin, så gør initiativet til en invitation, så han kan glide ind i rollen som forfører. 

Så konklusionen må entydigt være, at du (både mand og kvinde) har ansvaret for din egen lyst. Når du vil have dækket dine seksuelle behov, så er det dit ansvar at tænde din partner.

Nogle gange er I godt synkroniserede, og så er det let, andre gange skal der arbejdes for sagen. Der er ingen, der har ret til sex (ud over med højre hånd). Men hvis du i øvrigt har et godt parforhold, så vil en flirt, der ikke leder til sex nu, være en investering, der leder til sex senere. 

Har du lyst til at læse eller høre mere om seksuel lyst, så skriv dig på nyhedsbrevet, så du bliver opdateret med nye blogs og information om foredrag og events.