fbpx
Vi bliver – forhåbentlig – alle klogere med alderen. Måske kloge af skade. Det betyder ikke, at vi skal sig farvel til sex og kærlighed, når vi er fyldt 50, 60 eller 70. Hvis du som kvinde møder en mand, som ikke er helt umulig, og som du vil holde på, så skal du måske give ham det, alle mænd ønsker sig. Ud over det indlysende.

Mange kvinder over 50 føler sig rent ud sagt fornærmede over, at de på datingsites kun modtager henvendelser fra mænd over 60. Endda 70. Disse mænds kvaliteter ufortalt, så er det måske mere interessant at fokusere på ham, du rent faktisk interesserer dig for – uanset alder – og så give ham det, alle mænd ønsker sig.

Det handler ikke bare om sex. For det første er der ikke noget ”bare” ved sex. Alderen giver erfaring. Stadig større frihed i forhold til børn giver mulighed for nye eksperimenter. Sex handler ikke om forplantning, men om lyst og nydelse. Det, alle mænd ønsker sig i den forbindelse, er klar besked.

Tilbage til start

Men lad os lige gå tilbage til start. Uanset om mødet sker på et datingsite eller i den virkelige verden. Vi skal føle hinanden på tænderne og lære hinanden at kende. Der gør vi – mænd såvel som kvinder – os selv en bjørnetjeneste ved at være uærlige.

Det alle mænd ønsker sig

Klar kommunikation starter med et ærligt billede – men det er tilladt med makeup og en god fotograf. Foto: Ales Kartal, Pixabay

Der er en vis konflikt mellem flirtens leg med ”måske” og erobring (med samtykke) og at være åbenlyst ærlig om intentioner og forventninger.

Lad os sige, at kommunikationen på et datingsite har ført frem til et møde. Han er tilfreds med, hvad han ser, og interesseret i det andet, mænd ønsker sig, men det er du ikke. Du behøver ikke at følge flinkeskolereglerne. Hvis hans charme preller af på dig, så vis det.

Hans flirteteknik er måske ikke helt skarp. Han er måske ikke god til at aflæse dine signaler. Men han har endelig haft held til at få en date med en dejlig kvinde og tager chancen. Det, alle mænd ønsker sig, er, at du siger til eller fra, så han kan forholde sig til det.

Hvad du ønsker dig

Der er ingen, som i ingen, der har lyst til at blive mødt med tjeklisten. Hvis du har nogle absolutte no-gos, hvad en ny partner angår, så få dem ud af verden, inden du siger ja til en date. At blive udsat for et tredjegrads forhør over en kop kaffe er ikke det, alle mænd ønsker sig.

Hvis du på en date eller ved det spontane møde i den virkelige verden, begiver dig ud i flirten, fordi tiltrækningen er der, så tillad dig at være i nuet. Det kan føre frem til det andet, mænd ønsker sig – forhåbentlig til gensidig glæde.

Er du interesseret i mere, er det en god idé at bringe det på bane. Bliv på egen banehalvdel og fortæl, hvilken fremtid du forestiller dig. Du er givetvis mere reflekteret om parforholdet, men så har han mulighed for at byde ind. Hvis han ellers er interesseret i mere.

Og hvis ikke, så er det jo helt fair, at det ikke bliver til mere. Begge kan sige, tak for opmærksomheden, men nej tak.

Det andet

Du er ingen rødmende jomfru længere. Det er han heller ikke, men der er ingen, der siger, at han er mere erfaren end dig. At vi passer sammen seksuelt, handler derfor ikke om, at han prøver sit repertoire af på dig. Selv om han givetvis vil gøre det. Langt de fleste mænd prioriterer at tilfredsstille deres partner seksuelt.

Det, alle mænd ønsker sig, er, at du er åben om, hvad du har lyst til. Og er åben over for, hvad han har lyst til. Ja, det er sårbart, men du får ikke, hvad du vil have, hvis du ikke beder om det. Her er der absolut ligestilling. Det kan vores sexliv kun blive bedre af.

det alle mænd ønsker sig - cosplay

Modellen hører ikke til i aldersgruppen, men hvis det der tænder er “cosplay”, hvorfor så ikke sige det? Foto: Izhora22, Pixabay

Selv om mænd ifølge Sexus-rapporten rapporterer at ”føle lyst til sex” oftere end kvinder, så er det min erfaring både i livet og fra de sexologiske samtaler, at kvinder prioriterer et godt sexliv højt. Også efter menopausen. Nøgleordet her er ”godt”. Hvorfor gøre det til en gætteleg? Og hvis det også tilfredsstiller din lyst, så sig dog, at han gerne må tage en pille.

Hvis du vil opfylde mange mænds drøm om, at du tager initiativ til sex, så kan du jo lige så godt tage initiativ til noget, der tilfredsstiller dig.

Det, alle mænd ønsker sig af en livspartner

Noget mænd ofte efterlyser i en partner er sødme. Det er noget andet end ”at være sød”, og – hånden på hjertet – du er sgu’ da ikke sød hele tiden. Sødmen er mere den feminine væren, der svøber sig om hans maskuline gøren. Dit Shakti over for hans Shiva.

Når sødmen er til stede, kan manden lægge panseret. Det med at udtrykke følelser er sjældent mænds force, og ofte er partneren den eneste, han sænker paraderne overfor. Og ja, alt det kunne mænd sagtens have glæde af at være bedre til – også sammen med kammeraterne. Det gør de fleste mænd bare ikke.

Sødme, omsorg, mystik – ja tak. Men også klar besked om, hvornår han skal være hendes klippe. Foto: OrnaW

Selv om vi sagtens kan placere ansvaret på hans banehalvdel, så kan du også se det som i din egen interesse, at du gør det krystalklart, hvad der skal til, for at du hviler i din kvindelighed og viser din sødme. Altså hvor du ønsker, han træder i karakter og for eksempel rummer dine følelser.

Det er noget helt andet end at opdrage på din mand.

Det er indlysende, at noget af det, der tiltrækker en mand, er, at du repræsenterer noget anderledes. Den ”kvindelige mystik”, om du vil. Mystikken – det anderledes og ukendte, det potentiale, flirtens ”måske” rummer – er bestemt sjov at lege med. På rette tid og sted. Polaritet er godt for den seksuelle energi.

Men hvis jeg skal uddrage noget af mine samtaler med mænd, så er det, at det, alle mænd ønsker sig, er, at du er lidt mere klar og lidt mindre mystisk, når det ikke drejer sig om sex.

En serie om sex og samliv

Vi vil jo gerne. Finde en partner, have en i vores liv, nyde god sex sammen. Hvad vi ikke gør, er imidlertid at kigge på egen adfærd og egne fordomme. Vi er heller ikke så gode til at være nysgerrige på, hvordan verden ser ud fra den anden side – i den potentielle partners øjne.

Det gælder ikke mindst forholdet mellem kvinde og mand, hvor begge parter slæber rundt med en bagage af biologi, opvækst og samfundsnormer. Frustrationen er lige stor hos begge køn. Ikke mindst i den modne aldersgruppe og blandt singlerne. Så på opfordring – fra begge sider- forsøger jeg denne lille serie om sex og samliv efter de 50.

Du er som altid velkommen til – alene eller med din partner – at booke mig til en sexologisk samtale, hvor vi kommer ind på livet af din/jeres seksualitet, behov og lyst. Send en sms til 25 46 42 68. Du er også velkommen til at følge serien af blogs ved at skrive dig på nyhedsbrevet.


Topfoto: Ray Shrewsburry, Pixabay – Kvinder og katte; begge går deres egne veje.