fbpx

Når vi taler om erogene zoner, så overser vi tit den, der sidder mellem ørerne. Fantasien er en dunkende urkraft i passionen mellem to mennesker. Samtidig er det absolut befordrende for sexlivet, at vi mentalt er på bølgelængde. Ånden og intellektet må også godt passes. Åndværkersex er mit bud på, hvordan du får åndelig passion i dit forhold – og sexliv.

De fleste kender vist begrebet “håndværkersex” – lidt billedet af den forsømte forstadsfrue, der får en god rusketur af tømreren eller blikkenslageren. Rå, dyrisk sex med masser af krop og stærke overarme, hvor kvinden kan få lov til at give sig hen, mens manden styrer.

Det er også en fin fantasi … for al god sex starter med ånden. At der måske skal mere til at bevare parforholdet, vender jeg tilbage til.

Sexet eller romantisk

Det kan godt være, at du skal kæmpe lidt med stavekontrollen, før pik, kusse, røv, bryster – og alle mulige kælenavne for disse legemsdele – kommer smertefrit igennem på sms. Men at skrive længselsfuldt om at nyde at røre eller blive rørt er en behagelig pirring af fantasien hos modtageren.

Til den romantisk disponerede handler det måske om at “kysse din elskovsblomst”, men pointen er den samme. Vi skal tale til både krop og sjæl.

åndelig passion - kan også være håndværkersex

Det klassiske billede af håndværkersex handler om kvindens fascination af den stærke mandekrop – men der er også et element af fantasi, altså noget der foregår i hovedet. Foto: Pixabay

Det sjove er nemlig, at hjernen ikke skelner mellem handlingen og tanken om handlingen. Det er derfor en erotisk novelle virker, og derfor nogle finder det stimulerende med dirty talk. Her er vi lidt inden på samme boldgade som håndværkersexen; det rå, dyriske, kropslige – SEX! At omtale hinandens kroppe som redskaber til passioneret sex er en fræk pirring som et ekstra lag oven på selve akten. Ingen artige drenge og pæne piger her.

Det skal understreges, at det bestemt ikke er det samme, som verbal ydmygelse, hvor personens liderlighed forbindes med noget snavset og mindreværdigt. Så er vi inde i dominans og underkastelse.

Pillowtalk

Men det handler netop ikke om sex alt sammen. Pillowtalk er et engelsk udtryk for den fortrolighed, der deles i sengen mellem elskende. I spiongenren gerne med den pointe, at folk (mænd) er tilbøjelige til at betro sig om hvad som helst efter god sex med en smuk kvinde. Og så er vi faktisk inde på min pointe:

  • Kan du tale om noget interessant mellem de fysiske anstrengelser?
  • Kan du føre en samtale over en middag eller et glas vin?

Er vi ude i et møde mellem to mennesker, der skal føre til mere end en affære eller et kortvarigt forhold, så er det ikke nok, at du synes, at hun er smuk. Eller at han er enormt sød, og at sexen er god.

Sexen er altid god, når forelskelseshormonerne suser rundt i kroppen. Hans vittigheder lyder også lidt morsommere i hormonrusen, og hendes fremtidsdrømme lyder lidt mere fascinerende. Men en virkelig passioneret og interessant mand/kvinde bliver sandsynligvis ved med at være det, og som nævnt nedenfor er det mere holdbart.

Lige tiltrækker lige

Langt hen ad vejen tiltrækkes vi af mennesker, der ligner os selv, færdes i de samme kredse, har en nogenlunde jævnbyrdig uddannelse og interesserer sig for de samme ting. Det er det, der i øjeblikket viser sig som lidt af et problem, for de stadig flere veluddannede powerkvinder, der savner mænd med samme baggrund.

Selv inden for en ret homogen gruppe er der alligevel forskel på, hvad der foregår mellem ørerne, og altså hvem det er interessant at snakke med i længden. Uden at I i øvrigt behøver være enige – det har intet med sagen at gøre.

Det handler om at have noget sammen – nogle at diskutere Proust, andre at træne og svede sammen. Foto: Pixabay

Hvis vi tager forholdet til den modsatte ende af forelskelsen, nemlig til skilsmissen, så er det et tilbagevendende tema, at parterne ”er vokset fra hinanden”.

Det betyder sjældent, at den ene af parterne har udviklet nye erotiske interesser. Det er i pauserne mellem sexen (pauser som af samme grunde bliver længere og længere), at de to parter ikke har noget at sige hinanden. De er vokset intellektuelt og følelsesmæssigt fra hinanden. Der er ingen åndelig passion.

Humor holder

Og vi ved jo alle sammen, at forføreren “kan snakke trusserne af enhver kvinde”. Der er masser af kropssprog og blikke og feromoner i flirten. Men der er også ord. Samme forfører ved, at han er inde i varmen, hvis han kan få den udvalgte til at grine. Det går selvfølgelig begge veje; hvis han griner ad hendes jokes, så ved hun, at de er på bølgelængde.

Humor – hvis vi går ud over “mand falder i bananskræl” – er en intellektuel disciplin. Den arbejder ofte med et kendskab til (samme) sociale konventioner, som den sætter i nyt lys, og til ord, der har dobbelte betydninger eller kan tillægges anden betydning i sammenhængen. Og med den kvikke replik – et hurtigt og uventet svar. Selv den platteste scorereplik kan virke, hvis den serveres med perfekt timing og et blink i øjet.

Det er vigtigt at kunne grine sammen, at kunne se det absurde i en situation. Det er vigtigt, at kunne finde fælles forløsning i en god latter, når tingene ser allerværst ud. Og som en kvindelig livsstilsekspert udtrykker det: Det, en kvinde drømmer om hos en mand, er i virkeligheden bare, at han kan få hende til at grine og give hende nogle gode orgasmer!

Samtale i øjenhøjde

En sådan sindenes overensstemmelse skal selvfølgelig helst også eksistere på andre områder.

Klicheen er den smukke kvinde, der også gerne vil respekteres for sin hjerne: Vi vil alle helst tales med og ikke til. Uanset køn er det aldrig rart at blive talt ned til af en person, der tror, at vedkommende er klogere. Vi vil gerne have en samtale i øjenhøjde.

Åndelig passion

Hvilke fantasier er på spil her? Hvem siger i øvrigt, at vi ikke kan læse digte for hinanden, når vi ligger nøgne i sengen – altså kombinere det den fysiske og den åndelige passion. Foto: SuperFerFilm, Pixabay

Som jeg skriver om det ligeværdige og berigende parforhold, så handler det ikke om, at vi skal interessere os for de samme ting og gøre alting sammen. Det er helt fint, at du interesserer sig for fodbold og din partner for mode, og at I dyrker den interesse med ligesindede.

Men når du så fortæller om det, du brænder for, så lytter jeg. Ikke fordi jeg interesserer mig for det, eller fordi jeg nødvendigvis helt forstår det, men fordi jeg forstår og værdsætter din passion. Og vice versa.

If I were a carpenter

Betyder det, at tømreren og akademikeren ikke kan mødes og få et varigt forhold? Egentlig ikke. To mennesker, der er passionerede om to vidt forskellige jobs, kan givetvis finde fælles grund. To mennesker med samme uddannelse, hvor den ene går op i det med liv og sjæl, mens den anden bare går på arbejde for at tjene penge, nok vil have sværere ved det.

Spørgsmålet er også, hvad vi i øvrigt interesserer os for. Interesse for fodbold er ikke bundet til særlige uddannelser eller social status. Lysten til at se verden og rejse gennem Asien på motorcykel er ikke bundet til et specielt erhverv. Og du skal altså ikke vise studentereksamen for at kunne låne bøger på biblioteket.

Det er måske mere et spørgsmål om udsyn end om uddannelse. Om tilgang til livet. Om hvad der for dig er åndelig passion.

Åndelig passion – fra tanke til handling til sex

Tilbage står, at det er meget stimulerende og tiltrækkende at blive mødt og udfordret intellektuelt. Tankens kraft er i øvrigt også mere holdbar i længden end fysiske fortrin. Og hvis samtalen er gnistrende, opfindsom, udforskende og vovet … så er sexen det nok også. Skal vi kalde det åndværkersex?

Nogle gange skal vi selvfølgelig stadig tale ind i den sanselige pirring, der vækker vores lyst til at røre og blive rørt. Foto: Pixabay

Udfordringen er selvfølgelig at møde og indlede et forhold til en kvinde/mand med de kvaliteter. De er svære at skrive i en formel, og som nævnt er en akademisk grad eller en jobbeskrivelse ikke nok. Derfor må sorteringen også nødvendigvis foretages live og over tid – så spørgsmålet er, hvordan du får succes med din dating.

Vi kan sagtens tale om andet end sex i samtaleterapien, måske netop om alt det andet dere er vigtigt for dig i et forhold – du kan booke på 25 46 42 68 (sende gerne en sms). Har du brug for inspiration til at flirte og få lidt åndelig passion i flirten, så skriv dig på nyhedsbrevet, så får du besked om nye blogs og gode tilbud.