fbpx
Mundbind, lukketid klokken 22, sociale bobler. Der er ikke let at flirte i den virkelige verden – i hvert fald ikke før vi har sat os ved et bord over for hinanden og tager mundbindet af. Det gør det oplagt at søge den første kontakt på et datingsite, men hvordan får vi så succes med covid-19 dating? Hvordan bliver du ”superbruger” i den digitale verden forud for det fysiske møde?

Vi kan ikke fornægte vores drifter. Vi kan måske tilfredsstille vores seksuelle behov med solosex en overgang, men det dækker ikke behovet for intimitet. Før eller siden vil de fleste singler blive stillet over for spørgsmålet om, hvordan de får gang i covid-19 dating.

I forhold til smittespredning gør det ikke den store forskel, at vi inkluderer et ekstra menneske i vores sociale boble. Hvis vi vel at mærke er sikre på, at det er et menneske, vi gerne vil have tæt på os i længere tid. Mange flygtige bekendtskaber må nok betegnes som risikoadfærd.

Så det gælder om at se os godt for, inden vi lukker et andet menneske indenfor. Nå ja, vi skal lære at være mere kræsne; kræve lidt mere information, lidt mere flirt, lidt mere af det hele. Inden kysset.

Kontakt med covid-19 dating

Det rejser spørgsmålet om, hvordan vi bliver superbrugere af covid-19 dating. Eller måske bare i almindelighed, hvordan vi kan gavne os selv og hjælpe andre med at finde et match.

Det er amorinerne, der skal svæve mellem os på en date, ikke vira. Covid-19 dating kræver nok, at vi ser hinanden bedre an inden første kys. Foto Gerd Altmann

Det handler om, at vi præsenterer os ærligt og med informationer, der faktisk hjælper andre med at vurdere, hvor attraktive vi er. Ja, vi skal vise vores bedste side, så det skader ikke at være en smule selvglad. Men i betydningen, at vi står ved, hvem vi er.

Det første og måske vigtigste: billedet. Når du skal være helt ærlig over for dig selv, så betyder udseendet jo også noget for dit valg. Så svært er det altså heller ikke at få en ven eller veninde til at tage et billede af dig. Frem for en selfie i strakt arm, der ofte giver nogle forvrængninger, eller den i spejlet, der kræver et vist arbejde med lyset.

Sandheden kommer frem, når mundbindet falder

Vil du være helt ærlig, så inkluder et billede både af dit ansigt og i hel figur. Dit ansigt bliver ikke kønnere af, at du ikke viser det. Så drop lige solbrillerne. Du bliver heller ikke hverken højere eller slankere af at skjule din krop. Selv om du selvfølgelig ikke behøver dele bikinibilleder og muskelbilleder fra fitness.

Hvis sport er en vigtig del af dit liv, kan du selvfølgelig godt illustrere det. Eller vegansk/økologisk livsstil. Eller stor rejselyst. På den anden side er det måske værd at overveje, hvad der er pral med den ”rigtige” livsstil, og hvad der udtrykker det, du gerne vil dele med et andet menneske.

I alle tilfælde: et nyt/nyere billede, der viser dig, som du ser ud i dag

Sandheden kommer alligevel for en dag, når mundbindet falder – eller hvad vi nu siger i covid-19 dating. Som regel ser vi alle bedre ud i virkeligheden. Smilet bliver levende, stemme og toneleje kommer med, blinket i øjet. Udstråling. Medmindre vi sammenligner os med et 5 år gammelt eller photoshoppet billede.

Her er mit liv

Og hvad indeholder du så ellers? Når vi skal tænke på at mødes med færre mennesker, er det logisk at sortere mere på forhånd. I virkeligheden behøver du ikke bruge så mange ord på, hvad du forventer af den anden. Det er vigtigere at skrive noget om, hvad du har at tilbyde.

Humor, loyalitet og omsorg er efterspurgte kvaliteter i jagten på en partner. Gensidig varme og beskyttelse – også når modgangen er mere end lidt regn. Foto: bdcbethebest

De mest efterspurgte kvaliteter hos en potentiel kæreste er humor, loyalitet og omsorgsfuldhed. Det er selvfølgelig værdier, du kan fylde i din profil. Her gælder reglen ”don’t tell it, show it”. Det er mere effektivt at vise din humoristiske sans end at skrive, at du elsker at grine.

Hvad de to andre kvaliteter angår, så er det svært at undgå klicheer om ”Den eneste Ene”, ”min soulmate”, ”min sidste kæreste”, ”en jeg kan hygge om” og lignende.

Hvad vil du mig?

Til gengæld vil mange mænd score på at være lidt mere tydelige i deres intentioner. ”Det finder vi ud af hen ad vejen” og ”en dag ad gangen”, udtrykker ikke loyalitet og omsorgsfuldhed. Det handler ikke om et ægteskabsløfte på tredje date, men om hensigten: ”Jeg ønsker på sigt, at vi kan bo sammen”, ”jeg ønsker et forpligtende forhold”, ”jeg vil gerne kunne involvere dig i mit liv og min familie”.

Jo jo, ord er billige. Men ord virker. Og så må vi ikke glemme, at vi bliver holdt op på vores ord: ”Du sagde sådan og sådan. Nu må du vise, at du mener det”.

I nogle aldersgrupper er det relevant – om ikke andet så af praktiske grunde – at fortælle, om der er små eller større børn på hel- eller deltid med i pakken. Og selvfølgelig dealbreakeren for mange: ønsket om at få (flere) børn eller ej.

Mere end kaffe og crossfit

Mindre forpligtende er det at fortælle, hvad der ellers fylder vores liv. Men det er ganske oplysende. For hvis din covid-19 dating fører til et forhold, så er det jo det, I kommer til at fylde tiden med i jeres fælles boble: Er du til fodbold eller ballet? Er du politisk engageret? Går du op i mode, indretning, mad, tv-serier, motion, grøn livsstil?

Hvis du skal have noget at snakke om på daten, er det nok godt at interessere sig for mere end netop kaffe (og crossfit). Foto: Stocksnap, Pixabay

Nok lidt dybere end, hvad klummeskribenten Anne Kristine Cramon gør sig morsom over, udgør standard-interesserne hos mænd i 30’erne på Tinder: ”Det var en relevant information at dele på deres profiltekst, at de godt kunne lide kaffe og at gå til crossfit”.

Listen over aktiviteter, der fylder vores liv, fortæller noget om vores værdier. Det giver i hvert fald udgangspunkt for en dialog. Den kan vi starte på skrift og fortsætte, når vi mødes. Når vi mener, der er basis for det – og altså chance for, at vi bryder den sociale distance.

Sig mig, hvad du vil, hvad du virkelig, virkelig vil

Som altid er det bedst at blive på egen banehalvdel. Altså informationen ”jeg er ryger/ikkeryger” frem for krav til den andens vaner. Det virker også mest charmerende at være positiv. Altså intentionen ”jeg ønsker at udvikle et forhold over tid” frem for ”jeg er ikke til ONS”.

Når du skriver, hvad du vil og ønsker, frem for hvad du ikke vil og ikke ønsker, så udstråler du positiv energi og inviterer til dialog.

Lad det dog være op til andre at træffe deres egne valg. Herunder at skrive til og svare dig. Og lad for Guds skyld (eller måske mest for din egen) være med at gå ind i et forhold med den hensigt at lave den anden om. Det virker alligevel ikke.

Covid-19 dating kræver nok, at vi bliver bedre til at skrive. Det handler ikke om at stave korrekt, men om at kunne udtrykke ønsker, intentioner, følelser. Og som nævnt ovenfor om at kunne sætte din humoristiske sans i spil på en flirtende måde.

Scor med covid-19 dating

Nå ja, og så er der da et par oplagte scorereplikker i det, hvis vi først har fattet sympati for hinandens profiler og kunne tænke os mødes i den virkelige verden:

  • ”Kunne du tænke dig at blive en del af min sociale boble”?
  • ”Dig kunne jeg kunne jeg godt overleve at gå i karantæne med”
  • ”Jeg kunne godt tænke mig at se dig uden … maske”
  • ”Jeg tror allerede, vi har overtrådt afstandskravet, så vi kan vel lige så godt kysse”
  • ”Jeg synes, du er værd at løbe en risiko for”

Har du brug for at afklare, hvordan du kommer i gang med Covid-19 dating, og hvem du egentlig har brug for i dit liv, så kan du tage et SUS-forløb hos mig. Skriv eller ring 25 46 42 68. Eller du kan skrive dig på nyhedsbrevet og følge blogs og få information om foredrag og andre events.


Topfoto: Theresa Otero