fbpx
DATING – ”Jeg er her for at slippe ud herfra”. Den sætning er ikke usædvanlig på datingsites. Det gælder ikke mindst ved Tinder-modellen, hvor der skal et match til, for at vi kan komme videre. Men hvordan undgår du at spilde tiden på datingsites?

Præcis som for mændenes vedkommende kunne jeg også have brugt overskriften sådan forbedrer du dine chancer på datingsites. Det er to sider af samme sag, men ofte med lidt forskel i adfærden mellem kønnene. Så: Hvordan undgår du at spilde tiden?

Lad være med at skjule dig bag blomsterbilleder eller for den sags skyld filtre og 10 år gamle billeder. Blikfang er godt. En flatterende vinkel, make-up og et smil – det er fint. Mændene går jo efter udseendet. Tinder er et indkøbskatalog. Hvis du ser godt ud i bikini, er der ingen grund til at skjule det.

Er mænd virkelig så primitive?

Helt ærligt, så kigger du jo også på udseendet. Måske efter andre parametre og med mere realisme end mændene, men du gør det. Hvis en mand ser en smuk kvinde (smag og behag varierer), så swiper han givetvis til højre. Også vilde ”overscoringer”. Går den, så går den. Han har intet risikeret, før der er et match. Så kan han tjekke alt det andet.

Hvordan undgår du at spilde tiden ved et match

Først og fremmest undgår du at spilde tiden, hvis du ikke møder op og slet ikke ligner dine billeder. For han har jo netop swipet til højre, fordi han kunne lide det, han så.

Det gælder – ahem – så også dig som mand (hvis du læser med her). Du har den alder, du har. Du ser ud, som du gør. Nu, ikke for 10 år siden. Sjovt nok swiper mænd ofte kvinder, der er i væsentligt bedre form end dem selv.

Hvordan undgår du at spilde tiden på datingsites? Først og fremmet ved at vide, hvad du går efter, og vise, hvad du har at byde på. Foto: Alisa Dyson, Pixabay

Derudover er det jo rart at vide, om manden lever op til de andre forventninger, du har. Det gælder både, når du søger en mulig kæreste, og når du først og fremmest har brug for at få dækket et fysisk behov. Så lad det endelig stå klart, hvad der er vigtigt for dig.

Skriv det i din profiltekst (til manden: læs den). Også hvis du søger en elsker, er i et åbent forhold, kun er til BDSM eller lignende.

Du ved allerede, at manden synes, du ser godt ud. Hvis du gerne vil forføres, så giv ham mulighed for at tage initiativet. Hvis du gerne vil have, at han kan tale om følelser, så giv ham en chance for at vise det. Hvis du har andre barrierer, så lad dem dog blive testet allerede, når I skriver sammen.

Frem for at tænke i tjekliste (den bryder du dig heller ikke om at blive stillet overfor), så se det som en mulighed for, at han byder ind med noget. Du leder næppe efter en accessory til din perfekte tilværelse, men efter en mand, der vil noget med sit liv. Og som kan bidrage til dit. Det er der, det bliver spændende.

Hvordan undgår du at spilde tiden i venteværelset

Lad os sige, skriverierne går godt. Det vil sige, at han viser god respons på nogle af de ting, som du finder vigtige. Du er måske klar til kemitjekket, men hvor bliver hans invitation af? Sandt at sige, så kan han allerede have aftalt en date med en anden (eller flere).

Når du opretter en profil, så er det jo netop for at teste markedet og se, om der er nogle potentielle kærester uden for din normale omgangskreds. Hånden på hjertet: har du ikke selv skrevet med et match, mens du havde aftalt at mødes med en anden?

Hverken du eller han kender udfaldet af den aftalte date. Derfor er der heller ingen grund til at undlade at have en dialog med en anden, indtil du er klar til at satse på et enkelt menneske. Du holder mulighederne åbne.

Hvordan undgår du at spilde tiden på datingsites

Vi vil jo gerne derhen – hen til den romantiske date, hvor vi omfavner og kysser og … Foto: Mercea, Pixabay

På den anden side er der heller ingen grund til at blive holdt hen. Du kan sagtens sende en invitation á la: ”Jeg er klar til at teste, om du er lige så sød i virkeligheden, som du lyder i dine beskeder”.

Hvordan undgår du at spilde din tid med smalltalk

Du behøver ikke ligge under for normerne om, hvem der skal tage initiativet. Men hvis du foretrækker en mand, der kan tage initiativ, så lad være med at tage det fra ham. Hvis han ikke reagerer på en så åbenlys invitation, så er han enten ikke interesseret eller alt for optaget andetsteds. Det er op til dig at vurdere, om han i så fald er værd at vente på.

Heri ligger der to sandheder:

Du har ingen ret til at dømme andre. Han træffer et valg ud fra de muligheder, han har. Det samme gør du. Hvis du har et realistisk billede af, hvem du kan tiltrække, så får du sandsynligvis mange matches.

At ham, du har skrevet med, ikke inviterer på en date, betyder ikke, at du er mindre værd. Til gengæld bekræfter du dit eget værd ved at sætte en grænse og sige: Du må beslutte dig. Og efterfølgende, klap dig selv på skulderne med tanken: Jeg er bedre værd end at vente på en mand, der enten ikke kan tage initiativ eller ikke kan beslutte sig.

Vis dig selv respekt ved at sige fra over for den mand (eller de mænd), der skriver endeløst uden at vise, at de gerne vil dig. Tak for snakken. Jeg må videre. Der er flere, der har swipet mig til højre. Medmindre du hygger dig med smalltalk, naturligvis.

Hvordan undgår du at spilde tiden i flinkeskolen

Det paradoksale ved datingsites er, at mens der statistisk set er flere kvinder end mænd i hver årgang over cirka de 20 år, så er der flere mænd end kvinder på de fleste datingsites. Det, der begrænser dig i at få et match, er i højere grad de krav, du stiller til en mand.

Nu har vi vist talt længe nok … Foto: Luxstorm, Pixabay

Måske er mandens taktik med at swipe til højre på en masse profiler – yngre, ældre, tæt på, langt væk – ikke så dum endda. Det kan give et overraskende match. Du er ikke et dårligt menneske, fordi du swiper videre, mens du skriver med en anden.

Viser et match sig ikke at leve op til dine forventninger, er det okay at skrive: Tak for dialogen. Jeg har skifter mening. Eller: Jeg kan se, at vi ikke er et match. Skulle du tilfældigvis være uddannet i flinkeskolen, er det en fremragende øvelse i at sætte grænser. Den kan komme dig til gode i det virkelige liv.

Ovenstående gælder selvfølgelig begge veje. Hvis du – uanset køn og seksuel orientering – ved, hvad du gerne vil, så er det din opgave at screene de ”kandidater”, der besvarer din interesse. I sidste ende handler det om din mavefornemmelse.

Hvordan undgår du at spilde din tid på dine fordomme

En sikker måde at spilde din tid på er at gå på dates med en masse fordomme om, hvordan den perfekte mand ser ud. Eller omvendt, hvordan den perfekte kvinde ser ud.

Hvordan undgår du at spilde tinden på de forkerte? Ved at være åben for, at han kan være “the one”. Foto Redleaf Lodi, Pixabay

Vi er alle sammen perfekt uperfekte. Vi udvikler alle vores små særheder. Vi har vores bagage. Vi tager nogle kilo på. Vi mister håret/bliver gråhårede. Nogle er mere til naturen end til byen – og omvendt. Nogle er til golf, nogle til heste, nogle til fodbold. Nogle arbejder meget, andre klarer sig med mindre.

Hvad den anden har af forudfattede holdninger til den perfekte kæreste, kan du ikke styre. Men du kan selv forholde dig nysgerrigt og åbent. Du risikerer at blive positivt overrasket. Så hold fast i tanken om, at den næste du møder, kan være the one. Uden at gå på kompromis med dine kerneværdier, naturligvis.

Hvis du har brug for at afklare dine værdier, dine mål og drømme, eller hvis du har behov for at arbejde med mønstre, der giver uønskede resultater på datingscenen, så kan vi arbejde med det i den sexologiske samtale. Du kan booke på 25 46 42 68 (send gerne en sms). Du er også velkommen til at skrive dig på nyhedsbrevet og få mere inspiration.


Topfoto: Gerd Altmann, Pixabay