fbpx

Som det hedder i ”The Shoop Shoop Song” – It’s in his kiss. Kysset er kærligt, det er intimt, og det er – ofte – et løfte om mere. Det er kulminationen på en flirt, indledningen til sex og måske til et forhold. Så det er vigtigt at vide, at sådan kysser du. Og ja, med inspirationsvideo.

Kysset er først og fremmest ikke noget, der ’bare skal overstås’, inden vi går videre til hovedretten. Kysset er en nydelse – og lidt af en kunst. Det er din signatur.

Fysiologisk er munden – læber og tunge – et meget sensitivt organ. Smags- og lugtesansen er tæt forbundne, og vi bruger faktisk lugtesansen i vores jagt på den perfekte partner; lugten afslører om vores immunsystemer er kompatible (i forhold til at få det sundeste afkom).

Et følsomt møde

Læberne er følsomme. Blot det mindste strejf registreres. Samtidig er læberne bløde og udstyret med muskler, der gør det muligt at variere presset mod en andens læber med de fineste justeringer. Vi kan sutte og slikke.

Hvis vi springer lidt frem i forløbet, så ved de fleste jo også, at selv om en fingernem elsker er dejlig, så kan håndværket sjældent konkurrere med den fintfølende behandling, som læber og tunge kan give. Det starter og kan alt sammen udnyttes i kysset.

Kysset er den første udveksling af kropsvæsker. Om det bare er behageligt, eller om hjernen laver en kobling til sex og samleje, skal jeg lade være usagt. Men det giver sig selv, at når vi kysser – rigtig kysser, ikke tantekysser – så står vi tæt, så kropskontakt er også en del af nydelsen.

Vi skal nok komme til videoen …

Sådan kysser du – det flirtende kys

Der er signalværdi i kysset. Selv om vi kysser hinanden, så er der en, der styrer – en der indleder kysset og afslutter kysset. En er giver, og en der tager. Kysset fortsætter flirtens pingpong mellem invitation og initiativ.

Først den lette, legende, drillende kontakt.

Så læber, der skilles let.

Så tunger, der leger.

Og så måske et dybere, mere begærligt tungekys.

Endelig tilbagetrækningen, der sagtens kan trække ud, varieres med ny tungekontakt, måske endnu en tur i begærets dyb, men til sidst må det være slut … måske med et nip i modpartens læber.

Her er det ikke nogen dårlig idé at holde nærheden og søge øjenkontakt i en stille forlængelse af kyssets intimitet.

Hvad lover kysset?

Kysset er nærvær! Uanset egen lyst og eget begær gælder det om at sanse kyssepartneren. Skal vi kysse videre? Skal jeg kysse hårdere? Hvad lover kysset?

Nærheden mellem kroppene giver mulighed for at hænderne kan gå på opdagelse. Hvorhen og hvor langt kommer nok an på, hvor godt parterne kender hinanden i forvejen og deres blufærdighed i forhold til eventuelle tilskuere. Kysset som kulminationen på en flirt vil jo ofte finde sted i offentlighed.

I forhold til styringen vil et greb om nakken, der kontrollerer kyssets længde og intensitet, fungere fint. Typisk manden i et heteroseksuelt kys. Det giver også mulighed for at lege med håret, endnu en intim berøring. Typisk vil kvinden her kunne kærtegne mandens bryst, nakke og arme.

Rolig nu: videoen skal nok komme.

Sådan kysser du – det erotiske kys

Jo, hænderne kan hurtigt bevæge sig andre steder hen. I kysset kan du øjeblikkeligt aflæse, om hænderne bliver godt modtaget eller er på vej mod en forbudt zone.

Kysset kan også selv flytte sig. Det erotiske kys kan fortsættes på kvindens hals og nakke – typisk erogene zoner. Igen med variationer af blide kærtegn med læberne, kys med let sug, slik med tungen, måske et nap med tænderne.

Selv om en mand ikke vil føle den samme intensitet ved en kvindes læber på hans hals, så vil kropskys utvivlsomt appellere til hans fantasi. Der er afgjort potentiale i fortsat pingpong mellem parterne.

Sådan kysser du med god dialog

Et nøgleord er variation. Ja, kysset er symbolsk for sexakten. Et kys, der udføres grundigt, med nydelse og uden travlhed, lover omhyggelighed og dedikeret elskov. Et kys, der veksler mellem det blide og nænsomme og det begærligt opslugende, bærer løftet om varieret og lydhør sex.

I modsætning til kysset, der buser lige på, tungen langt ned i halsen, roterende som en helikopter, hænderne gramsende efter bryster og balder. Eller det passive kys, der overlader alt arbejdet til partneren

Der er ikke noget i vejen med begærlige, krævende kys. Dominerende kys. Jeg-vil-have-dig kys, jeg-tager-dig kys. Hvis de mødes med jeg-vil-også-have-dig kys elle tag-mig kys. Bare der er kontakt og overensstemmelse i læbernes dialog.

Kan du blive bedre til at kysse?

Kan du lære at kysse (bedre)? Ja da – helt sikkert. Med en god kyssepartner.

Jamen, siger du nu, hvad hvis jeg ikke har en kyssepartner lige nu?

Kysset kræver i sagens natur to parter. Men i virkeligheden adskiller kysset sig ikke så meget fra al anden kommunikation: det handler om at være lige så god til at lytte som til at tale. Så når lejlighed byder sig, så husk, at det ikke bare handler om din dagsorden, men om at aflæse din kyssepartners lyst og intentioner.

Ligesom flirten er kysset et spil mellem invitation og initiativ. Ligesom flirten har kysset ikke et mål. Eller – ikke nødvendigvis. Kysset kan nydes i sig selv. Være frækt, æggende, lidenskabeligt, hengivent, kærligt. Kysset afstemmer vores intentioner.

Det siger: Jeg elsker dig. Jeg vil have dig. Jeg har savnet dig. Jeg vil have dig i aften. Jeg vil se dig igen.

Og så får du videoen med nogle – angiveligt – fremmede, der skal kysse hinanden. De lader til at have det ret godt med eksperimentet:

 

Foto: Pixabay, Video: YouTube