fbpx
Shakespeare tænkte givetvis filosofisk, da han skrev, at verden er en scene og vi mennesker blot skuespillere. Men det kan faktisk også være et godt erotisk virkemiddel at påtage sig en rolle og ændre spillereglerne lidt … altså: erotiske rollespil.

Vi må aldrig glemme, at sex er en leg. Det er karakteristisk ved leg, at hvis vi prøver at genskabe den leg, der var sjov forleden, så bliver den sjældent lige så god … med mindre vi improviserer og lader legen tage over, så det samme udgangspunkt fører et nyt sted hen. Det samme gælder erotiske rollespil.

Det er lige så karakteristisk, at børn i deres leg tildeler sig selv og deres legekammerater roller. Derefter handler de ikke længere, som de normalt ville gøre, men som deres rolle ville – som helt, som skurk, som cowboy, som indianer, som fange, som soldat, som læge, som sygeplejerske, som prins, som prinsesse.

Klæder skaber folk

Den leg kan også leges af voksne – en erotisk leg! Ligesom for børnene giver rollespillet lejlighed til at klæde sig ud. Det er i sig selv sensuelt og ophidsende at klæde sig på til sex (forventningens glæde og alt det der), og udklædningen hjælper dig til at falde ind i rollen og lade din hverdagspersonlighed ligge i skabet.

Bliver det lidt nemmere at være cool med detektivhatten ned i panden? Foto: Ryan McGuire, Pixabay

I alle tilfælde er du lidt mere cool med detektivhatten ned i panden, når den mystiske kvinde træder ind på kontoret om beder om hjælp med et “problem”. Du kan glemme alle praktiske overvejelser, når du hægter nylonstrømperne på hofteholderen og træder i de sylespidse stiletter – måske bortset fra overvejelsen trusser eller ej. Det er det erotiske rollespil.

Fald ind i rollen

Klæder skaber som bekendt folk. Du kan købe dig fattig i kostumer og tilbehør. Det gælder naturligvis især, hvis du har en fetich – altså at en bestemt (beklædnings)genstand tænder dig seksuelt. Det gælder, uanset om du selv bærer den eller din partner.

Du kan imidlertid også gøre som barnet og lade fantasien gøre et tæppe til vampyrens slængkappe og en lang skjorte til sygeplejerskens (korte) kittel.

I alle tilfælde er den afgørende præmis: At du handler i overensstemmelse med din rolle!

Det handler om din fantasi

Deri ligger der også en stor befrielse. Kvinden som “vamp” kan være udfarende, forførende og liderlig – hun kan tage! Kvinden som stuepige kan både være koket og fristende og genert og bange over for “herren”, der forfører hende og tager hende hen over bordet.

“Han gik atter ned til søen, hvor nymfen spændt ventede på ham …” Foto: Parox Dark, Pixabay

Manden som patient kan lade sig undersøge på alle mulige måder af lægen og er i sin afkræftede tilstand forsvarsløs over for hendes brug af hans krop. Soldaten kan forhøre den fangne (og bundne?) indianerpige og tage, hvad han vil have, når han løfter hendes kjole. Hun har selvfølgelig ikke trusser på.

  • Hvad har du lyst til at lege?
  • Hvilken fantasi vil din partner gerne have opfyldt?
  • Hvilket tøj/hvilke genstande pirrer jeres fantasi?

Bare fyld roller og scenarier på fra din egen fantasi. Og din partners. Har du en anden seksualitet kan du selvfølgelig skifte de kønsspecifikke stedord ud i det erotiske rollespil.

Erotiske rollespil med giver og modtager

Som det ses, er der ofte en magtfordeling i rollespillet. Vi kan tale om en “giver” og en “modtager”.

I det mest indlysende eksempel i BDSM er der en herre/frue og en slave – en dominant og en submissiv. En del af appellen ved rollespil i vore ligestillingstider er selvfølgelig, at vi kan skabe erotisk polaritet ved, at den ene bestemmer og den anden adlyder – i overensstemmelse med de givne roller.

Korset og håndjern – BDSM er i udpræget grad erotisk rollespil med klar giver og modtager. Foto MC, Pixabay

At mange kvinder i øvrigt efterlyser en mand, der er bedre til at “tage” hende og være den styrende i sengen, er en helt anden ting. Det skulle vel være overflødigt at nævne ”Fifty Shades of Grey”-succesen. Men legen behøver ikke indebære noget med reb og piske og straf, blot at der er en giver og en modtager.

Blide variationer

Du kan sagtens lege med mindre voldsomme midler. Er I blevet for magelige til at tage på Roskilde Festival, kan I jo bare “lege”, at I er det og prøve at elske i en sovepose med så lidt lyd som muligt. Eller at prinsessen skal have besøg af sin hemmelige elsker, hvis identitet ikke må afsløres, så han først kommer ind, når hun har fået bind for øjnene.

Tænder I begge eller bare den ene af jer på berøring, så kan rollespillet være et besøg hos massøren. Hvem der så forfører hvem, må I selv finde ud af. Men det kunne jo være endnu en variation over temaet “åh, jeg har glemt min pung, er der ikke en anden måde, jeg kan betale …”

Politisk ukorrekt frihed

I de erotiske rollespil kan du være fuldstændig politisk ukorrekt. Jeg har allerede nævnt indianerpigen … ikke den indfødt-amerikanske-pige, og hvis vi leger med harem og slør, så er det næppe hijab, vi taler om. Slaveri er selvfølgelig forbudt.

Det forbudte kan også være en del af attraktionen: luder og kunde – sex uden forspil, uden kys og al fokus på kundens lyst og luderen som rent objekt. Og hvad nu, hvis du spiller den fantasi med en gigolo i stedet for?

Lad os her holde fast i legen. En leg har en begyndelse og en afslutning. Når legen er slut, vender vi tilbage til vores normale tilværelse. Vi er ikke længere læger, barbariske krigere, tjenere, piloter, betjente, stuepiger, haremskvinder, opdagelsesrejsende, dronninger, vampyrer, rødhætter.

Med mindre vi er det, altså. Der kan vist stadig scores på at have et job med uniform, og der er stadig salg i brandmandskalendere.

Hundredvis af elskere og elskerinder

Ligesom i børnenes leg er det som nævnt vigtigt, at legen ikke er fastlagt, selv om rollerne er det. Den skal have lov til at folde sig ud i overensstemmelse med rollerne, men sådan, at den altid kan overraske. Det er kreativ sex! Alt er muligt – selv i dominans-legen, at herren en dag vælger ikke at straffe den ulydige pige (tænk lige over den).

“En af de unge veltrænede mænd stod endnu i badet, da hun kom ud i omklædningsrummet. Han lagde ikke mærke til hende og hendes søgende øjne …” Foto: Efes, Pixabay

Er du lidt skræmt af tanken om monogami, så åbner de erotiske rollespil for at have hundredvis af elskere eller elskerinder i alle mulige forklædninger. Du kommer i hvert fald uden om vanesex. Det er endda sandsynligt, at den frihed, du føler, når du spiller din rolle, kan åbne for, at du tør noget mere, også når bølgerne ikke går så højt, og I bare er nøgne sammen i sengen.

Har du lyst til at lege?

Har du/I brug for at få adgang til dine/jeres fantasier – måske nogle, som du/I har svært ved at stå ved – så er det en mulighed at åbne for den snak (også om erotiske rollespil) med sexologen, hvor du kan bestille tid på 25 46 42 68. Eller du kan skrive dig på nyhedsbrevet og lade dig inspirere af andre blogs og måske tage til et af mine foredrag.

P.S. Jo, nogle gange er det dejligt at gøre, som vi plejer, og gå efter de sikre orgasmer. Det er også en del af et parforhold (især når små børn tager tid og energi).