fbpx
Også når det kommer til sex, er det en fordel at være i god form. I forholdet mellem motion og sex gælder det som på alle andre områder om at handle for kroppen, ikke imod kroppen. Vi kan ikke få en anden krop end den, vi har, men vi kan behandle den ordentligt.

Det er aldrig en god idé, ikke at dyrke motion. Hvis vi ikke bruger musklerne, så falder de hen. Hvis vi ikke rører kroppen, så mister vi vores smidighed. Også i forholdet mellem motion og sex er det use it or lose it.

Det siger noget om, hvor fantastisk indretter vores krop er, at vi kan kompensere for tabet af førlighed ved at optræne andre muskelgrupper. Hvis vores led ikke længere kan holde til maratonløb, så kan vi holde os i form på andre måder. Det bliver måske mere besværligt, men det kan lade sig gøre.

Det er selvfølgelig noget helt andet end at opstille et ideal om, at vi alle skal spurte rundt i skoven eller stå og svede ned til fitness et par gange om ugen. For at se ud på en bestemt måde.

Træningsmode til motion … og sex?

Ingen tvivl om at megen motionsmode er skabt for også at fremvise en fit og seksuelt attraktiv krop. Det gælder ikke mindst kvindernes tights, men der er også stramme og ærmeløse t-shirts, der nok mere fremviser mandens svulmende arm- og brystmuskler end egentlig er praktiske.

Det er sundt at holde dig i form. Når det lykkes at nå idealmålene er det fristende at prale med det – med nøgen overkrop, tætsiddende tights og så videre. Ja, det sender et seksuelt signal. Foto: StockSnap, Pixabay

Udseendet er en stor del af den seksuelle tiltrækning mellem mennesker, så selvfølgelig er der en sammenhæng mellem motion og sex.

Har du et højt selvværd og stor selvsikkerhed, så har du sikkert også en charme, der vil brænde igennem uanset, hvordan du ser ud.

Prøver du på den anden side at leve op til modens skønhedsidealer for at kompensere for, at du ikke er tilfreds med dig selv på andre områder, bliver det en endeløs jagt. For vil du stadig være elsket, hvis du ikke ser godt ud? Og vælger din partner dig bare for udseendet, eller fordi han/hun faktisk kan lide dig?

Bliv glad, når du ser dig i spejlet

Du bliver ikke et bedre menneske af at have sixpack og store armmuskler eller smal talje og stramme balder. Det er selvfølgelig fint at være lidt forfængelig. Mennesket har altid pyntet sig og formet sin krop og – præcis som dyrene – skiltet med sine seksuelle fortrin. Så kig bare i spejlet – og vær glad for det, du ser.

Her er det godt lige at tænke på spejløvelsens logik. Bekræfter du dig selv i, at du ser godt ud, at du har fået strammet lidt hist og her? Eller bebrejder du dig selv, at du endnu ikke har tabt de kilo, du satte som mål?

Smidighed, stærk core, endorfiner, der ruller i kroppen. Hvis en kommende partner synes, det er sexet, er det bare en bonus. Foto: Karabulakasten, Pixabay

Hvis du bruger motionen til at slå dig selv oven i hovedet, så skader det dit psykiske velbefindende. Selv når du ikke har nået målet, er det mere motiverende at rose dig selv for at holde ved og fortsætte træningen. Den positive holdning kan altså både føre til motion og sex.

En gang til: Kig i spejlet, og vær glad for det, du ser.

Motion til sexmusklerne

Men lad os lige se på den motion, som ikke lige viser resultater i spejlet. Du kan også motionere til glæde for dit underliv. Der er en direkte forbindelse mellem motion og sex, når vi taler bækkenbundsøvelser. De er en god idé for både kvinder og mænd.

De fleste kvinder bliver præsenteret for øvelserne som genoptræning efter en fødsel. Det forebygger, at de kommer til at dryppe i trusserne. Styrkelse af bækkenbunden og træning af skedens muskler (med et jadeæg eller lignende) kan imidlertid også gøre sex mere nydelsesfuld.

Mændene bliver sjældnere præsenteret for øvelserne. Det er jo heller ikke noget, der giver synlige muskler. Til gengæld har bækkenbundsøvelser en gavnlig virkning på rejsningen og kan i mange tilfælde modvirke aldersbetingede rejsningsproblemer.

At passe på vægten gennem afbalanceret kost og regelmæssig motion øger i øvrigt mængden af fri testosteron i blodet. Det er også godt for mandens lyst og rejsning.

Hav det godt med motionen

Der er altså (næsten) kun positive sider ved regelmæssig motion i forhold til sexlivet. Undtagelsen er, at det hormonboost (serotonin og dopamin), som også følger af motionen, kan føre over i en form for afhængighed. Og selvfølgelig risikoen for at jagten på muskler fører til misbrug af steroider.

Hvis vores udgangspunkt er, at vi gør noget godt for vores krop, fordi vi er glade for den, så er risikoen for at vi gør noget, der er dårligt for den, ikke så stor. Yoga er et godt eksempel på, at vi også kan bruge motionen til at finde indre ro.

De positive effekter af motion viser sig for alle kropstyper. De kan mindske skavanker som ledsmerter og generelt hæve humøret. Alt sammen giver det mere lyst til, kondition til og mulighed for at få et godt sex- og kærlighedsliv. Du risikerer endda at møde en attraktiv partner i forbindelse med træningen. Så der er afgjort en forbindelse mellem motion og sex.

Har du lyst til at følge med i mine blogs og få besked om foredrag og andre events, så skriv dig på nyhedsbrevet. Har du brug for at få bedre styr på dit sexliv, så kan du booke en samtale med sexologen på 25 46 42 68.