fbpx
Jo, jeg møder par, som har mødt hinanden efter, at de er fyldt 50. Ja, nogle af dem har mødt hinanden på Tinder og andre datingsites. Jeg møder til gengæld også mange, der er frustrerede over datingverdenen. Her er der forskel på kønnene, så vi kan starte med et budskab fra kvinder til mænd: Sådan møder du en kvinde.

Der findes ikke en sikker opskrift. Der er mange gode bud – du kan kigge i de over 100 i mine blogs her på Flirt med livet – men jeg har samlet en kort liste over det, mange kvinder efterlyser over for mig, så: sådan møder du en kvinde.

Inden du, kære modne mand, starter, gælder det lige om at have gjort hjemmearbejdet. Selvudvikling er ikke kun for kvinder, selv om udvalget af bøger og blogs kunne antyde det. Mindre kan også gøre det. Du kan starte med at gøre dig klart, 1) hvad du gerne vil med en kvinde i dit liv, og 2) om du har plads til en kvinde i dit liv.

Der er bestemt ikke noget galt i, at du holder dig i form, men hvis cykeltræningen tager al din tid, skal du lige tænke på, om der er plads til kærligheden – til et andet menneske. Foto: Julita, Pixabay

Hvad det sidste angår, er vi mange – kvinder såvel som mænd – der efter en længere singleperiode har opbygget et travlt og berigende liv. Venner og veninder. Interesser, sport, hobby. Karriere, naturligvis. Et parforhold indebærer tid sammen. Har du den tid? Vil du opgive noget og finde den?

Sådan møder du en kvinde på datingsites

Det er slet ikke umuligt at mødes på Tinder og andre datingsites. Du skal bare huske, at der er skarp konkurrence. Hvis du som mand har en tendens til at kigge efter yngre kvinder, så skal du bare vide, at kvinder over 50 har en tendens til at kigge efter jævnaldrende mænd. Hvis de da ikke lige er gået cougar-vejen. Det betyder, at du kan være ”usynlig” for mange kvinder på grund af deres alderskriterier.

Sådan møder du en kvinde

Fantasien om at møde en sådan Jane lever nok hos mange mænd, men eftersom de ikke er Tarzan (ej heller adelige og stenrige som han), er det mere interessant, hvordan manden møder en kvinde, der matcher. Foto: Victoria, Pixabay

Mandens traditionelle rolle som beskytter og forsørger betyder, at mange kvinder uanset egen status og indtjening bliver tiltrukket af en mand, de kan beundre. En beundringsværdig egenskab, som ikke koster penge, er mod. Det er første trin i ”sådan møder du en kvinde”: du tager initiativ og indleder samtalen.

Det gælder sådan set også live, men skriv nu den besked, eller vær den første til at skrive efter, at I har matchet. ”Hej, du ser sød ud”, er lidt for letkøbt. Hvis hun svarer ”tak”, så er bolden på din banehalvdel i alle tilfælde. Målet er at gøre hende interesseret i at shine sig op til at møde dig på første date.

Første date og vejen til sex

Ved det første møde gælder det om, at du kan leve op til det, du har lovet. Hun ved godt, at du (også) har reageret på hendes udseende, og har gjort noget ud af sig selv. Derfor skal du også selv vise dig fra din bedste side – velsoigneret og i pænt og passende tøj.

Sådan møder du en kvinde

Gråt hår er ingen hindring for at være en lækker mand, og det bliver værdsat, at manden gør noget ud af sig selv. Foto: Paul Winter

Igen har du initiativet på din side: foreslå, hvor I skal mødes. Hvis du virkelig ikke har råd til at give en kop kaffe, så inviter på skovtur og tag en termokande med. Men ellers: du har inviteret, så er det også dig, der betaler.

I alle tilfælde er dette første møde din chance for at sikre, at der bliver et andet. Eller sagt på en anden måde: Sådan møder du en kvinde, der har lyst til at møde dig igen.

Du skal flirte. Komplimenter, ja. Blink i øjet, ja. Berøring, ja – hvis lejlighed byder sig og med fornemmelse for, hvor langt hun inviterer dig til at gå. Det handler ikke om, hvorvidt du får sex eller ej. Ikke engang om, hvorvidt du får et kys. Det handler om, at I begge to skal finde ud af, om I kunne tænke jer at kysse hinanden / dyrke sex med hinanden – på et tidspunkt.

Sådan møder du en kvinde live

Ulempen ved datingsites er tidsforbruget. Vi skal swipe og skrive en del, før der er gevinst. Når vi aftaler en date, så bruger vi tid på mødet med en person. Er vi (mænd) smarte nok til at opsøge steder, hvor vi kan møde singlekvinder, så kan vi møde flere på samme dag/aften. Så er det lige meget, om fire eller fem afviser dig, hvis en (eller flere) giver dig deres telefonnummer.

I forhold til at shine dig op og være udadvendt og charmerende, er det også rationelt. Du risikerer ligefrem at have en sjov aften, hvad der i sig selv er tiltrækkende. Uanset om du får et telefonnummer med hjem eller ej. Samtidig omgår du aldersbarrieren. Igen sagt på en anden måde: Sådan møder du en kvinde, der har lyst til dig som den, du er.

Har du fået hendes telefonnummer, så ser hun i hvert fald potentialet til et nærmere bekendtskab. Initiativet ligger naturligvis hos dig igen, men nu har I en fælles historie: ”Tak for sidst – hold kæft, hvor er du sjov og dejlig – har du lyst til at” – og så kommer din invitation.

Tro mig: hvis hun ikke er interesseret, så får du ikke telefonnummeret.

Indhold og dybde

Forhåbentlig er du ikke holdt op med at have lyst til sex, selv om du er over 50. Eller 60. Eller 70 … Så det er en del af pakken. Selv om mange mænd ”i deres bedste alder” måske drømmer om eventyr med lækre, unge modeller, så er det med henvisning til spørgsmålet om, hvad du egentlig vil med en kvinde i dit liv, værd at tænke lidt på alt det andet.

Selv om du lige nu er viril og på toppen af din karriere, så er vi som bekendt alle dødelige. Der er regnvejrsdage. Der er afgjort kvinder, der gerne vil have et lille eventyr. Hvis du vil mere med et forhold, bliver du nødt til at byde ind med mere. Her er mænd ofte det svage køn. Mange af os har ikke opøvet den sociale intelligens, som kvinder har.

Sådan møder du en kvinde

Du får det tilbage, som du sender ud – så hvis du er interesseret i et forhold, så stå ved din intention. Foto: Fabien, Pixabay

Hvis du gerne vil have opskriften på, ”sådan møder du en kvinde, der gerne vil være din livspartner”, så kan du begynde med at være klar i spyttet. Vær modig – for eksempel ved at være sårbar. Noget af det modigste, du kan sige til en kvinde, er: jeg vil gerne dig.

En ”drengerøv” kan absolut være charmerende i en kvindes øjne. Men hvis du vil have en kvinde til at investere sig i dig, bliver du nødt til at investere dig i hende.

En serie om sex og samliv

Vi vil jo gerne. Finde en partner, have en i vores liv, nyde god sex sammen. Hvad vi ikke gør, er imidlertid at kigge på egen adfærd og egne fordomme. Vi er heller ikke så gode til at være nysgerrige på, hvordan verden ser ud fra den anden side – i den potentielle partners øjne.

Det gælder ikke mindst forholdet mellem kvinde og mand, hvor begge parter slæber rundt med en bagage af biologi, opvækst og samfundsnormer. Frustrationen er lige stor hos begge køn. Ikke mindst i den modne aldersgruppe og blandt singlerne. Så på opfordring – fra begge sider- forsøger jeg denne lille serie om sex og samliv efter de 50.

Du er som altid velkommen til – alene eller med din partner – at booke mig til en sexologisk samtale, hvos vi kommer ind på livet af din/jeres seksualitet, behov og lyst. Send en sms til 25 46 42 68. Du er også velkommen til at følge serien af blogs ved at skrive dig på nyhedsbrevet.


Topfoto: Living Frames, Pixabay – billedet er AI-genereret, men tro mig: hun er derude.