fbpx
Der er ikke videnskab, det er bare algoritmer og søgekriterier. Datingsites er et marked, som – selvfølgelig – følger reglerne for udbud og efterspørgsel. Men der foregår meget snyd på datingsites. Gifte udgiver sig for singler, billederne er af ældre dato, højdeangivelsen i passet er lidt sløret og vægten gik i stykker for mange år siden. Og hvad med fødselsattesten? Men hvis du tør være ærlig, kan det give mening at snyde …

Alle, der har forsøgt sig i den verden, har oplevet en eller anden form for snyd på datingsites. Det går fra en lille forskønnelse af kendsgerningerne til lodrette løgne. Men uanset hvad du måtte synes om uærlighed, så kan der nu være god mening med det. Hvis du tør tage konsekvenserne.

Nogle gange er det sundt at udfordre konventionerne. Nogle gange kan du også udfordre andres fordomme og få et godt resultat ud af det. Man siger jo, at i krig og kærlighed gælder alle kneb – og dermed også snyd på datingsites.

Det er en konvention, at mænd – især de ældre mænd – gerne vil møde yngre kvinder. Ligesom det er en konvention, at de fleste kvinder gerne vil møde nogenlunde jævnaldrende mænd (og lejlighedsvis lækre yngre mænd, men det er en anden historie).

Riv skyklapperne af

Det regnestykke går ikke op. Så måske en lille løgn kan rive skyklapperne af nogen. I begge retninger.

Det er en kendsgerning, at vores mentale alder og kropsalder kan adskille sig en del fra vores biologiske alder. Der er genetiske, livsstilsrelaterede og psykologiske grunde til, at nogle af os ser ud og opfører os ældre end vores fysiske alder. Ligesom nogle af os opfører os yngre end vores alder i forhold til dåbsattesten.

I sociale sammenhænge mødes vi ofte på kryds og tværs – og kan opdage, at vi egentlig matcher med nogle helt andre, end vi havde forventet (og havde sat vores filtre på datingsites efter). Foto: Free-Photos, Pixabay

Derfor kan der være god grund til, at en moden kvinde skærer 5 eller 10 år at sin alder på profilen – så hun passer med de jævnaldrende mænds søgekriterier. Og at en moden mand gør det samme, fordi han gerne vil finde en yngre kvinde.

Men som bekendt har handlinger konsekvenser. Det gælder også snyd på datingsites.

Ærligt snyd på datingsites

Selv om du sætter 10 år gamle billeder på dit profil, bliver du ikke 10 år yngre. Du vil altså ved første møde blive afsløret som en løgner. Så det gælder faktisk om at være ærlig.

Vi kan ikke blande os i andres præferencer. Dybest set søger folk gerne efter en partner, der matcher det sted, hvor de selv er i livet. Men det kan vi netop udfordre ved – ærligt – at præsentere vores udseende, vores livsstil og vores livsværdier. Selv om der står noget andet på fødselsattesten.

Det vil sige, at selv om vi skærer lidt af alderen (eller lægger lidt til højden, trækker et par kilo fra), så skal vi stå ved, hvem vi er. ”Ja, i virkeligheden er jeg xx, men jeg synes, jeg bedre matcher yngre/jævnaldrende kvinder/mænd, og jeg synes, jeg har noget at byde på”. Og selvfølgelig med dugfriske billeder.

Beauty is in the eye of the beholder – så hold dine domme for dig selv. Foto: Susan Vanderwier, Pixabay

Det kan godt være, at vi ”føler os 10 år yngre”, men skal vi nu ikke lade de 10 år yngre om at vurdere, om vores livsværdier, aktivitetsniveau og musiksmag faktisk er fulgt med tiden? Om vi er attraktive.

Bare du ikke er høj i hatten

Det kan absolut godt give et lykkeligt resultat at udfordre modpartens fordomme. Som den høje kvinde, der lige blev nødt til at spørge manden, om han var klar over, hvor høj hun var, hvortil han svarere: ”Bare du ikke er høj i hatten, så går det nok”. Og de er et par i dag.

Man kan ikke se bort fra tilstedeværelsen af charme – eller sexappeal – som gør, at den, vi bejler til, vil se igennem fingre med vores snyd på datingsites. Og så er konsekvensen, at vi tillader os at blive forelskede i mennesker, som vi ellers ville have sorteret fra – alene på højde, vægt, alder. Vi giver kærligheden en chance.

Hvad angår modne mænd og yngre kvinder, så gælder det om at være bevidst om konsekvenserne. Og det gælder uanset, om kontakten er opstået på et datingsite eller ad andre kanaler.

En ny familie

Ved valget af en yngre kæreste, må manden tit også tage stilling til endnu et kuld børn. Ligesom kvinden, der forelsker sig i den fraskilte mand med børn, må tage stilling til, om hun vil deltage i hans ”anden ungdom” uden egne børn – eller om hun er nået det sted i livet, hvor hun vil stifte familie.

Jeg har også mødt eksemplet, at en moden kvinde blev forladt af sine yngre kæreste, “fordi nu kunne han godt tænke sig at stifte familie”.

Aldersforskel kan afsløre sig i andet end udseende – hvilke koncerter vi går til, og om vi går for eksempel. Foto: Free-Photos, Pixabay

Det er ikke et område, hvor vi stiltiende kan antage, at den anden part nok er enig med os. Eller nok skal nå derhen med tiden. Her skal vi igen have fat i ærligheden. Hvad er din intention?

Kendsgerningerne er, at alderen for førstegangsfødende kvinder er stigende. En ikke overraskende konsekvens af, at det moderne samfund kræver længere uddannelser, og at de veluddannede kvinder selvfølgelig gerne vil have en fod inden for på arbejdsmarkedet, inden de går på barsel.

Og hvordan er det nu med mænd i 50’erne, der beder deres arbejdsplads om barselsorlov (selv om de jo nu har lovkrav på den)?

Samtidig kan vi se, at stadig flere må gå igennem fertilitetsbehandling for at få de ønskede børn. Af flere årsager – men også på grund af alder (både kvindens og mandens). Så det er en faktor, der må tages med i pardannelsen.

Gamle mænd med nye kvinder

Hvad det andet eksempel på snyd på datingsites angår, altså at kvinden lyver sig yngre, så oplever jeg en udbredt utilfredshed blandt kvinder med, at de – så snart de fylder 50 – kun får henvendelser fra mænd over 60. Nogle gange over 70. De bliver ”filtreret fra” af de jævnaldrende mænd.

Ikke at der er noget galt i at være over 60 eller 70. Vi bliver ved med at have følelsesmæssige og seksuelle behov.

Men den pensionerede mand skal godt nok være frisk for at kunne matche en erhvervsaktiv kvinde med masser af sociale kontakter og aktiviteter. Og sædvanligvis en sund appetit på erotikken. (Det forlyder, at det også kan knibe med de jævnaldrende mænd, men det er en anden snak).

Værsgo at snyde

For nogle bliver det livets mening at pusle med kolonihaven eller lægge puslespil. For andre bliver det kulturlivet, et aktivt liv med sport, rejser med rygsæk over hele verden … Det er ikke til at sige hvem. Det er ikke til at sige hvornår. Det har intet med alder og udseende at gøre. Udfordringen er at finde et match. Fysisk og mentalt. Og erotisk.

Hvis I er kompatible, og det ender med bryllup, hvad betyder det så, at du udfordrede nogle fordomme med lidt snyd? Foto: Scott Webb, Pixabay

Så værsgo: snyd på datingsites – hvis du tør være ærlig og tage konsekvenserne. Det kan ende i et match.

Har du lyst til at få udfordret dine fordomme og tjekket dine værdier? Har du brug for at tale om dine udfordringer på datingmarkedet? Så kan du booke en samtaleterapi på 25 46 42 68 (send en sms, så finder vi en tid). Eller skriv dig på nyhedsbrevet og følg med i nye blogs og tilbud.


Topfoto: Tatyana Kazakova, Pixabay