fbpx
Når du leder efter en passende partner på singlemarkedet – eller når du finder det svært at finde en, du synes matcher dig – så kunne du måske i stedet for spørge spejlet: Vil du gifte dig med dig? Det er en sund nøgle til at tjekke egenkærligheden og livsstilen.

Hvis du som udgangspunkt tænker: Hvad skal en kvinde dog med mig? Eller: Hvad skal en mand dog med mig? Så kan det egentlig ikke undre, at en kæreste efter kort tid tænker præcis det samme: Hvad skal han/hun egentlig med dig? Derfor er det vigtigt at kunne svare ja på spørgsmålet, vil du gifte dig med mig.

Selvkærlighed

Lad os lige gøre en ting klart fra start: Vi bidrager alle med noget til denne verden! Det skal vi sætte pris på. Hvis vi gerne vil bidrage med noget andet eller mere, så kan vi bare gå i gang. Men det ændrer ikke ved, at vi som udgangspunkt bidrager til denne verdens mangfoldighed og dermed har et værd i vores væren.

Er vi i tvivl om det – og det er der mange der af forskellige grunde er – så forestår der et arbejde med selvværdet, med selvkærligheden.

Ingen tvivl om, at forelskelsen og din partners kærlighed kan fylde dig op. Men hvis du er afhængig af at få tilført kærlighed udefra, men ikke nærer kærlighed til dig selv, så løber beholderen hele tiden tom.

Det er anstrengende for din partner hele tiden at skulle fylde på, hele tiden skulle bekræfte. Det slider på forholdet. Sådanne parforhold kan godt vare i mange år, men de er sjældent harmoniske.

Drømmekvinden og drømmemanden

En helt anden ting er, at især mænd har et urealistisk selvbillede. Der ses jævnligt historier om mænd, der er blevet narret til at betale tusindvis af kroner for at chatte med kvinder på datingsites, hvor det viser sig, at “kvinderne” i virkeligheden er ansat af datingsiden – og oven i købet ofte er mænd.

Vil du gifte dig med dig?

Nettet kan godt blive lidt af et ekkokammer i din søgen på en partner. Er billederne ægte? Og hvilket billede sender du selv ud. Foto: Gerd Altmann, Pixabay

En ting er, at det er bedrag – en helt anden, at det er selvbedrag. Eksemplerne viser nemlig, at det ofte er enlige, midaldrende mænd, der chatter med falske profiler på “kvinder”, der angiveligt er væsentligt yngre og ikke sjældent præsenterer sig med et sexet profilbillede.

Her virker ”ville jeg gifte mig med mig” som et realitetstjek.

Byt om på rollerne. Ikke at det er urealistisk eller usædvanligt, at en kvinde finder en ældre mand. Men så er det en velholdt mand og som regel en socialt succesfuld mand. Ja, kvinder gifter sig opad. Smukke kvinder, der finder en 20 år ældre mand, finder en, der fylder i verden. En, der ikke er i tvivl om sit værd.

I form til flirt

Så hvis du vil finde en Venus eller en Adonis, så er det som udgangspunkt en god idé at spise sundt og holde dig i god form. Når en undersøgelse viser, at singlemænd i gennemsnit dør syv år tidligere end mænd i et forhold, så er det ikke alene, fordi forholdet forlænger livet, men også fordi usund livsstil gør det sværere at finde en partner.

Det er heller ikke realistisk, at en attraktiv kvinde (eller måske en kvinde i det hele taget) går hen til en af de lidt akavede, kikset klædte mænd, der står i udkanten af dansegulvet og kigger sultent, men også lidt forlegent ind på parrene der, for at spørge om en af dem vil danse. Det handler ikke om højde og drøjde. Det handler først og fremmest om initiativ.

Hvad initiativet angår, kan vi lige repetere flirte-reglerne. Manden, der vil score – eller i det mindste indlede en kontakt – må vise initiativ. Om initiativet så bliver godt modtaget, kan bl.a. handle om soigneringen; tøjstil, personlig hygiejne, fysisk form.

Du skal pudse fjerene

Jo, kvinder bruger flere penge på tøj end mænd. Men det betyder ikke, at en mand ikke skal bruge penge på at se godt ud. På at dufte godt, have rene negle og måske i det hele taget holde sig i form. Han skal lige som påfuglehannen ud at imponere.

Kvinder har – uanset alder og BMI – som regel mere sans for at sætte sig op til en tur i byen. Men her gælder det som for manden, at hvis hun udstråler “hvem gider dog have mig”, så er chancen for at blive budt op væsentligt mindre, end hvis hun udstråler, at hun har det godt med sig selv, er tilfreds med sin krop og ved, hvad den kan bruges til.

Selvfølgelig forskønner vi det billede, vi sender ud i flirten. Vi viser os fra “vores bedste side” … den side, vi selv ville blive tiltrukket af. Foto: Karolina Grabowska, Pixabay

Det gælder selvfølgelig om at holde udkig med en potentiel partner, der matcher dig selv. Ja, der går lidt Tinder i den, når mænd såvel som kvinder scanner baren. Der tjekkes for seksuel markedsværdi. Ungt ansigt, god røv, veltrænet overkrop, smart frisure. Lækkert tøj, pæne sko. Hvad det sidste angår, vil mange mænd blive overraskede over, i hvor høj grad kvinder lægger mærke til skoene.

Også for udseendets vedkommende kan du bruge gifte-prøven: Overfør egen alder, fysik og påklædning på det modsatte køn … ville du flirte med dig selv? Og for at tage indvendingen i opløbet: Ja, personligheden og udstrålingen betyder en masse. Gå lige tilbage til start og læs det om selvkærlighed.

Vis mig dit hjem

Den ambitiøse ungersvend tænker sig nok om og lægger frisk sengetøj på, inden han går i byen. Det kunne jo være, at han var heldig. Så skal hjemmet helst være præsentabelt – eller i hvert fald det essentielle møbel.

Det er ikke, fordi vi skal bo i indretningsarkitektdesignede hjem med farveafstemte pyntepuder alle sammen, men det fortæller noget om vores selvbillede, hvordan vi indretter os. For vores egen skyld.

Mathias Skov Rahbek viser i teatermonologen “The Supreme Gentleman”, der spiller på Betty Nansen Teatret igen under CPH Stage, at den frygtede “incel” (involuntary celibate) er en usikker mand, der vakler mellem selvhad og had til de kvinder, som han føler, har afvist ham. Men han har aldrig set i spejlet og spurgt: vil du gifte dig med dig? Pressefoto: Maria Hald

Har du taget ejerskab til dit hjem, eller bor du (som ung) i møblerne fra børneværelset og dine forældres overskydende? Eller (som ældre) i de møbler som din eks ikke tog med ved skilsmissen? Eller har du kun investeret i en enkelt flydestol foran skærmen, så der er god plads til at smide emballagen fra pizzariaet på gulvet?

Det handler ikke om at have røven fuld af penge og købe de dyre designermøbler. Klunsede stole kan være lige så gode. Dit hjem fortæller, hvem du er – en glad boheme, æstet, nostalgiker, modedyr – men først og fremmest om du (med din stil) viser dig selv omsorg ved at omgive dig med det, der gør dig glad.

Det vil også være udgangspunktet, hvis du en dag skal smelte dit hjem sammen med en andens. Hvad har du brug for at tage med dig? Hvor vil du gå på kompromis og lade partnerens smag styre?

For hjemmets vedkommende kan gifteprøven formuleres, ”ville du flytte ind i en andens hjem, der så sådan ud”?

Arbejde for at leve, leve for at arbejde

Vi kan gøre samme betragtning om det, vi gør i livet: både arbejdsmæssigt og i fritiden. Der er ikke noget i vejen med at arbejde for pengenes skyld – for at få råd til at realisere dine drømme i fritiden. Der er heller ikke noget i vejen med at leve for ingenting for at få mulighed for at arbejde med det, du elsker – med den fattige kunstner som det oplagte eksempel.

Du er nu engang kun udstyret med ét liv, så spørgsmålet er, om du bruger det på at leve – eller blot på at overleve.

Utroligt mange ting i vore liv er fuldstændig ligegyldige. Spørger du folk, hvad de ville lave, hvis de havde en uge eller en dag tilbage at leve i, så handler det næsten uvægerligt om at være sammen med de mennesker, der betyder noget. Det er sjældent lønarbejdet, der prioriteres. Eller Facebook.

Nærmest lykkelig

I forhold til gifteprøven er det vel væsentligt, at vi i arbejdet og fritiden prioriterer det, der gør os lykkelige. For så vil vi også prioritere at være sammen med den mand/kvinde, vi elsker. Ikke at lade vedkommende fylde det hele, men helt sikkert være i stand til at gøre plads til hende eller ham.

Jeg skal ikke fortælle nogen, hvordan de skal indrette deres hjem, deres stil eller deres (arbejds)liv. Men hvordan du gør netop det, afspejler, hvem du er. Og dermed også hvem du tiltrækker.

Så: Vil du gifte dig med dig?

Hvordan du bliver klar til at gifte dig med dig selv – og dermed attraktiv i andres øjne – det kan vi tale om i terapien: book på 25 46 42 68. Du kan også skrive dig på nyhedsbrevet her, og følge med i fremtidige blogs og få nyt om foredrag og events..


Topfoto: Flickr