fbpx
Jeg vil ikke give en dating-guide i, hvordan du bedst netdater – scorer mest, flest, eller bedst. Du kender selv bedst dine styrker og svagheder. Men jeg vil gerne bidrage til en kultur, hvor vi møder hinanden med respekt. Og muligvis får lidt bedre sving i amorinerne.

I virkeligheden adskiller en dating-guide for netdating sig ikke ret meget fra i-reglen for en flirt. Når du opretter en profil, bevæger du dig op i scorezonen (ligesom når du bevæger sig fra bordet op til baren, når du er i byen). Du kigger, og du bliver kigget på. Hvor vi live ville arbejde med blikke, smil og måske en kvik bemærkning, har netdating like/blink/smil – og selvfølgelig Tinders højreswipe.

Reglerne er egentlig ikke anderledes: Kvinden inviterer med smilet/blinket – manden viser sit initiativ og mod ved at tage kontakt. Og så kan du, lige så meget du vil, skrive, at “den, der swiper sidst, skriver først”. Faktum er, at du sætter dagsordenen for initiativ/invitation ved første kontakt. Eller lad gå: “hej xxx, tak for match”. er det mandens træk. (Det giver sig selv, at den dynamik er anderledes, hvis du befinder dig uden for det heteronormative felt).

Mandens træk

Det kan synes dybt uretfærdigt, at mændene skal have alt det besvær, mens kvinderne kan nøjes … Men sådan er det. Blandt andet fordi mændene er i overtal online med 3 ud af 5 profiler. Med variation fra site til site. Den meget fotogene mand kan måske ligesom i baren sende et forførende smil til en kvinde og vente med henvendelsen, til hun har smilet tilbage.

Det er dybest set formlen på Tinder, hvor manden ikke behøver vise initiativ, før kvinden har vist sin interesse. Uanset om manden er sikret den umiddelbare interesse eller ej, så er næste skridt hans; en besked, der viser omhu og interesse (og gerne intention). Det er der stil over.

Og når nogen gør sig den umage at skrive “et brev”, er det almindelig høflighed at svare. Kvinder, der overvældes af uopfordrede “breve”, kan jo lave en – høflig – standardafvisning. På Tinder kan du bare holde lidt igen med at højreswipe lækre mænd, så du ikke få for megen post. I øvrigt kan vi undtage beskeder, der ikke overholder almindelig høflighed – sex-tilbud og pik-billeder. De behøver intet svar.

Medmindre det er det, du vil have, naturligvis …

Dating-guide til brevskrivningens ædle kunst

Nu er det ikke alle, der behersker brevskrivningens ædle kunst. Du behøver heller ikke skrive en hel roman, men du skal helst bevæge sig ud over, “hej, du ser sød ud” og lignende standardbemærkninger.

Uanset om du har fået et blink/smil/højreswipe fra kvinden eller tager initiativ uden invitation, så er det en god idé at signalere, at du har læst hendes profiltekst. Profilteksten er et godt udgangspunkt for at udvise interesse ved at stille et uddybende spørgsmål. Derudover skader det selvfølgelig ikke at komme med et kompliment.

Ser han/hun pæn ud? Interesserer hun/han sig for, hvem du er … eller bare hvordan du ser ud. Foto: Sammy Sander, Pixabay

At besvare et blink eller en besked – eller at lægge ud med – at bede om adgang til den andens galleri for at se flere billeder, svarer til at give elevatorblikket. Det er lidt “gider-jeg-knalde-med-dig-agtigt”. Men det er da et fint kompliment i at skrive, at “jeg vil gerne se mere til dit kønne smil/dine dejlige øjne/dine flotte ben” og dermed bede om at se flere billeder. Med den rette timing.

Af ærligt hjerte

Hvis du – og her vil det som regel være kvinden – føler dig udsat for en standardhenvendelse, et sjusket brev, eller “jeg vil se billeder”, så er det værd at spørge dig selv, hvordan du tror, han vil behandle dig fremover. Uanset hvor lækker han eller hun ser ud. Det kan du så bruge som en dating-guide.

Men ellers er lidt udveksling af beskeder forud for et møde gode til at opnå afklaring.

  • Hvad vil du, og hvad vil han/hun?
  • Ønsker du børn, kan du kun ses hver anden weekend, når eks’en har børnene, er du bare i byen på en forlænget weekend og ude på lidt sjov?
  • Er du kun til hård SM, er du polyamourøs eller drømmer du om fast forhold og fælles adresse?

Og vær nu ærlig – ellers spilder I bare hinandens tid. Her må vi desværre se bort fra løgnere, som er uden for pædagogisk rækkevidde. Lidt sund fornuft er anbefalelsesværdig for alle køn.

Dating-guide for det første møde

Men lad os nu sige, at der er faret et par beskeder frem og tilbage. Der er udvekslet komplimenter og måske lagt et par frække antydninger, og så skal I mødes. Let’s face it – kemi opstår ikke via mail.

Det er en ærlig sag at blive skuffet, når du møder din date, men igen kan du godt være høflig. Så drik nu den kop kaffe eller det glas vin. Så er det bare en samtale. Hvis luften mellem jer sitrer, og I slet ikke kan holde fingrene fra hinanden, og I slutter daten med et hedt kys, så er det bare et spørgsmål om, hvornår I igen har tid til at mødes.

Det var bare en kaffedate, men pludselig kysser I … Foto: Yulia Strakhova, Pixabay

Det kommer selvfølgelig alt sammen an på, hvor god du er til at flirte. Vil du høre mere om, hvordan du flirter (med livet), så skriv dig på nyhedsbrevet, så får du automatisk besked om nye events, gode tilbud og nye blogs.

Afvisning og kolde afvaskninger

Omvendt kræver det lidt takt at afslutte et møde, hvor kemien udeblev. Et knus er ikke udelukket. I har trods alt tilbragt en times tid sammen. Du har mødt et andet menneske og udvekslet synspunkter. Er du modig, kan du sige tak for daten, men at du ikke føler dig romantisk tiltrukket. Er du lidt mere konfliktsky, siger du, “tak for daten, og vi skrives ved”. Så kan du i ro og mag bag skærmen skrive det samme. For sådan er det jo.

Din date har måske haft en anden oplevelse. Der er ingen grund til at holde ham eller hende på pinebænken eller til at vente på, at vedkommende krænger sit hjerte ud og ønsker at mødes igen. Ligger kærlighedsbrevet der allerede, når du sætter dig til skærmen, så er der ikke andet for end at beklage, at følelserne ikke er gengældt.

Bliver du således afvist, vil min dating-guide lyde: Tak for hans/hendes ærlighed. Og så er det slut. Det er under ingen omstændigheder i orden at svine den anden til. Han/hun har jo ikke lovet noget. I har bare drukket en kop kaffe.

Engangsknald – eller flere

Jamen – siger du nu – hvad nu, hvis flirten har ført til sex? 

Tjah, det er vel langt hen ad vejen formålet med at date. En dating-guide må understrege, at sex er ikke en ægteskabskontrakt. Hvis det er første date, og kemien bliver til en kædereaktion, der ender med sex, så kan begge parter naturligvis have en opfattelse af, at dette er et one-night-stand. Så skal det også afsluttes ordentligt: “Tak, det var en skøn aften og vildt god sex”.

dating-guide

Og hvad nu, hvis kaffe førte til kys førte til sex? Foto: Capsula Nudes, Pixabay

Igen kan den modige melde ud med det samme, mens den konfliktsky kan ringe eller skrive efterfølgende. Men udvis i alle tilfælde respekt for, at I har delt noget intimt. Der er ingen grund til at lade den anden svæve i uvished om, hvad du lagde i det (ghosting).

Tak for et dejligt eventyr

Ses I flere gange – med sex – vil det være respektfuldt at gøre det forbi ansigt til ansigt. Gerne på neutral grund og helst uden tilskuere: Hvis den anden har lagt mere i det og bliver ked af det, så vær mand/kvinde nok til at lade vedkommende græde ud. (Men ikke et ensomt sted, hvis du frygter en vred reaktion).

At slå op per sms, messenger eller lignende viser ikke ligefrem mod og mandshjerte (eller kvindshjerte). Heller ikke selv om der kun er tale om et sex-eventyr. Det gælder uanset, hvordan I har mødt hinanden. Det handler om din personlige integritet. Eller vend det om: ville du bryde dig om at blive “dumpet” per sms? Tag den i det mindste over telefonen.

Takt og tone for moderne dating

Hvis du nu sidder og tænker, at den her omgang Emma Gadsk takt og tone for netdating ikke holder en meter som dating-guide, så overvej dette: Du kan ikke forvente, at folk udviser anden respekt for dig end den, du viser dem. Du kan heller ikke forvente anden respekt fra andre end den, du viser dig selv.

Det gode budskab er selvfølgelig, at du dermed også kan skabe din egen succes med at date. Har du lyst til at se lidt på din egen adfærd på dating-markedet og stå lidt mere sikkert i, hvem du er, og hvad du vil, så kan du booke en samtale på 25 46 42 68.