fbpx
Tidens, stedets og handlingens enhed er en formel, der bruges inden for dramatik. Men den kan lige så godt bruges om flirten og mødet mellem mand og kvinde (m.m.) i den virkelige verden. Det er her og nu, det sker – men det sker kun, hvis du tør handlingen. Især manden har gode odds, men for begge køn gælder det om, at være klar til at spille efter reglerne for live-dating.

Forleden mødte jeg en smuk ung kvinde i 40’erne til en fredagsbar – i færd med at swipe sig gennem Tinder. Hun var der sammen med et par veninder. Forklaringen på, at hun fæstnede blikket på mobilen frem for at kaste flirtende blikke rundt i lokalet, var, at der var mindst dobbelt så mange kvinder som mænd til denne klassiske form for live-dating.

Det gav selvfølgelig gode muligheder for en venindesnak over en drink, men ikke særlig gode for at møde en mand. Om det nu bare skulle være for et flygtigt (men passioneret) bekendtskab eller for at indlede et længere forhold. Kvinden udelukkede ikke noget – hvis manden altså var der.

Reglerne for live-dating

Hun tilføjede, at det bestemt også var en dagsorden for hende, når hun gik i kajakklubben, trænede, gik til koncert og deltog i alle mulige andre aktiviteter. Hun ville rigtig gerne møde nogle flere mænd. Hun ville ikke have noget imod, at mændene kom hen og startede en samtale. Så hun kunne plukke nogle tiltalende eksemplarer at indlede en flirt med.

Hvis du som mand ikke praler med din flotte fjerdragt, så kan kvinderne jo ikke se, hvor attraktiv du er. Foto: Tanuj Handa, Pixabay

Her kan det være på sin plads at repetere reglerne for live-dating. Manden er som påfugle-hannen, der slår sin farvestrålende hale ud, så hunnerne kan blive imponerede og vælge ham (eller ej – så tager han chancen med en anden).

Det foregår efter formlen, du har frit valg mellem alle dem, der vil have dig. Kvinden taler kun med de mænd, der har potentiale i hendes øjne. Manden henvender sig kun til de kvinder, der har potentiale i hans øjne.

Og ja, det er tilladt at gå hen til en kvinde, du aldrig har set før. Det burde være overflødigt at tilføje, at du selvfølgelig ikke har ret til at lægge beslag på hendes tid, og at manglende interesse skal respekteres. Tilsvarende er det tilladt at smile til mænd, du aldrig har set før. Kvinden kaster sit net bredt ud. Manden fokuserer på en erobring ad gangen. Hvem der egentlig scorer hvem – tja, er det ikke lige meget?

Og så kan vi tage en socialkonstruktivistisk debat om, hvor de mønstre stammer fra, en anden gang (hvad mange i de yngre generationer gør).

At vælge og blive valgt

Du kan sige, at det er manden, der skal gøre arbejdet i live-dating. På den anden side behøver han kun at gøre en indsats over for de kvinder, han er interesseret i. Kvinden har et dobbelt arbejde: Først skal hun forberede sit udseende (for ja, det tiltrækker manden, og det ved hun godt), Derefter har hun sit arbejde med at sortere i de tilbud, hun får. Herunder afvise håbløse scorereplikker og lidt for berusede mænd.

Til gengæld vælger hun blandt mænd, der har vist initiativ. De fleste kvinder sætter pris på det mod, manden udviser, når han henvender sig ud af det blå. Hun får mulighed for at vurdere ham på nært hold, mærke duft, høre stemme og finde ud af, hvem han er, og hvordan han taler. Hun kan foretage et kvalificeret valg.

Manden på sin side har faktisk kun en ting at gå efter: udseendet.

live-dating

Det kan godt være, hun ser dejlig ud står i baren og venter på mandens initiativ … men det er måske ikke den 20 år ældre mand, der får held med initiativet. Foto: Concord90, Pixabay

På den måde er det lidt uretfærdigt at skælde manden ud for netop det. Han får nemlig ikke præsenteret den ene kandidat efter den anden, der tager initiativ til at forføre ham. Medmindre der altså er nogle kvinder, der forstår at sende en invitation til ham med øjnene og et smil.

Tilbage til fredagsbaren

Tilbage til fredagsbaren (og for den sags skyld kajakklubben), så er den danske kvindes problem – især den modne kvinde – at manden ikke er der. Selv med forbehold for andre kønsdefinitioner og flydende seksualitet, så er faktum, at der er underskud af y-kromosomer i live-dating. Måske fordi kvinder gerne går i byen med veninderne, mens mænd dukker op til fredagsbaren alene. Hvis de overhovedet dukker op.

Omvendt er der overskud af mænd på langt de fleste datingsites.

Det giver alt andet lige manden langt bedre odds i live-dating end på online-dating. Hvis han vel at mærke gider gøre arbejdet. Det handler om at gøre sig attraktiv, at stå i sin maskulinitet, at vise initiativ. Hvis du har svært ved det, så er der også råd for det, men det vender jeg tilbage til.

På tværs af lokalet løfter han glasset og hilser, mens han fanger dine øjne. Hvad gør du? Foto: Alexsander-777, Pixabay

Der er ikke bid hver gang. Det gør selvfølgelig ondt på egoet at blive afvist. Men det er en læringsproces, hvor du som mand både bliver bedre til at tage kontakt og bedre til at fornemme, hvem der er interesserede i dig (og de 20 år yngre fotomodeller er måske at skyde over målet). Når vi skal blive bedre til noget, så øver vi os.

Det kan du som nævnt også gøre i kajakklubben, til tennis, i beboerforeningen, til koncert, til foredrag på biblioteket. Det kunne ende med en aftale om at mødes over en drink.

Tal til øjet

Og så kan du som kvinde til gengæld blive bedre til at tiltrække mændene i live-dating. Grunden til at mændene drømmer om de førnævnte 20 år yngre fotomodeller, er, at de er disponerede til at kigge efter tegn på fertilitet i deres partnervalg (og det giver status). Det kan du udnytte uanset alder.

Den korte version må være: hvis du har rynker, så lad det være smilerynker. Der er bestemt ikke noget galt i at gøre noget ud af udseendet. Vælg tøj, der fremhæver dine gode sider (også træningstights). Lad være med at skjule dine feminine ynder. Og smil.

Det aktiverer vores spejlneuroner at blive mødt af et smil, så vi selv kommer til at føle os glade. Når mænd så ofte nævner, at de gerne vil møde en sød kvinde, så er det klart at smilet tiltrækker bedre end surmuleri. Du bliver simpelthen mere tilgængelig for mandens initiativ.

Opsang til manden

Altså … kvinderne er jo derude. De går til events i byen, de passer deres helbred (og deres kroppe) til fysiske aktiviteter, og de holder udkig efter attraktive mænd, mens de gør det. Mænd, der tør tage initiativ. En sociologisk analyse vil vise, at det har mange mænd svært ved (uden for datingsiderne).

Det kan aldrig skade at tage en sport op – eller smutte ned på træningscenteret. Det er ikke svært at finde en partner til dans. Du bliver ikke dømt, hvis du går til en fredagsbar og kikser alle dine forsøg på at score. Du kan sagtens tage en pause og bare kigge på udvalget af smukke kvinder, mens du drikker en øl. Det kan endog være, du fanger et blik. En invitation.

“Dans, som om ingen ser dig … de sidder alligevel og kigger på telefonen”. Det gælder også live-dating og flirt, at du ikke fanger det frække blik, hvis du stirrer på skærmen. Foto: Stocksnap, Pixabay

Tag chancen for at tale med så mange kvinder, du orker. Du har også lov til at ændre mening. Du skal ikke dyrke sex med alle, du taler med. Men du bliver med garanti bedre til den flirtende samtale og til at opfange kvindens signaler om, hvorvidt hun gerne vil have, du tager det næste initiativ. Uanset om du gør det eller ej.

Har du som mand brug for at tale om dine muligheder i live-dating, så er det også noget vi kan tale om i en terapi. Vi kan tale om, hvem du tiltrækkes af og selv gerne vil tiltrække. Og selvfølgelig om hvordan. Du kan booke tid på 25 46 42 68. Hvis du er interesseret i et flirtekursus for at få (gen)opfrisket din teknik, så send mig et par ord, så får du besked, når der er deltagere nok. Du er også velkommen til at lade dig inspirere af mine blogs ved at skrive dig på nyhedsbrevet. (Det gælder selvfølgelig også dig som kvinde).


Topfoto: Agusti Miro