fbpx
Kan det tilfældige møde planlægges? Face-to-Face Dating forsøger. Den grundlæggende mekanik er ikke anderledes end på en bytur … eller når du går til et arrangement, hvor der kommer andre mennesker. Du skal stadig være udadvendt. Og der skal stadig være gensidig tiltrækning. Men du er på forhånd en del af en gruppe, der er omhyggeligt sammensat efter alder, køn og selvfølgelig single-status. Det er en live-dating

Som én deltager udtrykte det, da jeg selv var med: Nu er det andet sted, jeg har været … og der er endnu ingen, der har spurgt til, hvad vi laver. Det må siges at være et ret væsentlig succes for konceptet Face-to-Face Dating, at deltagerne er kommet ud over receptions-smalltalk-stadiet. De vil hellere vide, hvem du er, end hvad dit arbejde er.

Hvem er du?

Rigtig mange – især i den lidt mere modne gruppe – føler sig udfordrede ved netdating. Der er så mange at vælge imellem. Der er en hel del færre, som man egentlig matcher med. Der er for mange kiksede skriverier (det vender jeg tilbage til), en god portion fake profiler (uærlige om alder, udseende og singlestatus), og så er der korte møder, hvor alt skal afgøres over en kop kaffe. Der hvor mange i panik griber til ”og hvad laver så du”?

Navnet Face-to-Face Dating skal tages med det forbehold, at der ikke er tale om 1:1 dating. Der er udelukkende tale om at skabe et rum, hvor singler inden for en nogenlunde homogen aldersgruppe kan møde hinanden under tvangfri former og med god mulighed for at lade snakken udvikle sig.

Netop den form for møder – eller romantisk networking – som jeg her på bloggen har anbefalet, så: Jeg har været med som en flue på væggen.

Bar-hopping og sjov snak til live-dating

Face-to-Face Dating er udviklet som koncept i Tyskland, hvor det har eksisteret i otte år. I de fleste større byer mødes grupper af singler, cirkulerer mellem en håndfuld barer aftenen igennem, så de møder en halv snes singler af modsatte køn, og så sluttes der af med afterparty, hvor alle grupperne mødes. Her kan bekendtskaber styrkes eller nye skabes.

Face-2-Face Dating slutter med after party

Inden deltagerne når frem til afterparty med DJ, skulle de gerne have en idé om, hvem de gerne vil danse med – og måske mødes med en anden gang til … hvem ved? Foto: Stocksnap, Pixabay

Og her kan du så være heldig at aftale et 1:1 møde med en af de andre deltagere.

I alle tilfælde var den respons, jeg fik fra alle aldersgrupper: Ja, det har været sjovt. Der blev snakket godt, for alle var der selvfølgelig med det samme formål; at lære nogle mennesker at kende, som måske kunne blive til mere end bekendtskaber og venskaber. Men uden panik om at beslutte sig over en kop kaffe eller lumre tilbud om hurtige one-night-stands.

Alle har en historie i Face-to-Face Dating

For der er helt klart nogen, der ikke gider så meget udenomssnak. Der blev delt en hel del rædselshistorier om kommunikationen på diverse datingtjenester. Mændene, der sender uopfordrede dick-pics, naturligvis. De lidt mere avancerede, der bare skriver, at de ikke gider mødes, hvis kvinden ikke på forhånd tilkendegiver, at hun er til analsex. Og de subtile, der opstiller en lang række ønsker/krav, f.eks. at kvinden skal kunne lide hunde og være interesseret i at rejse … og analsex.

De fleste af singlerne til Face-2-Face Dating har erfaringer med online dating. Ikke alle lige gode. Foto: amrothmann, Pixabay

Her kunne man godt få en mistanke om, at mændene har fået primadonnanykker, fordi de ved, at attraktive mænd er en mangelvare – især efter de 40. I hvert fald i 45+ gruppen måtte vi finde os i en skæv kønsfordeling, altså med overvægt af kvinder. Der var en eller to kvinder i ”overskud” ved hvert af de tre møder.

Det skyldes til dels, at mænd har en sørgelig tendens til først at melde sig til i sidste øjeblik. Det gør planlægningen sværere for arrangørerne.

Det nødvendige initiativ

Ikke at det gjorde aftenen mindre sjov. Der blev snakket livligt ved bordene uanset køn. F-2-F konceptet, som nu for alvor er i gang igen oven på Covid-afbrydelser, går ud på, at gruppen på 6-8 personer har reserveret bord på 3 barer, hvor de i teams, to eller tre personer, bevæger sig fra sted til sted og møder nye ansigter hvert sted. Og med lidt hjælp fra et glas vin eller en drink hvert sted kommer i god stemning.

Som nævnt er der ikke noget fripas. Det er op til den enkelte at være udadvendt, indlede samtaler, være charmerende og – i bedste fald – indlede en flirt. Det er især den indadvendte mand, der får problemer. En indadvendt kvinde kan læne sig op ad mændenes initiativ – især hvis hun ser godt ud. For ja, udseendet betyder noget.

Flirtereglen gælder også, når du går i byen med Face-2-Face Dating: sender hun en invitation? Er hun interesseret? Det finder du kun ud af, hvis du spørger – og er klar til at risikere en høflig afvisning. Foto: Concord90, Pixabay

En slank, velplejet kvinde med bølgende blond hår behøver sådan set ikke noget særligt arrangement for at komme i kontakt med mændene. Heller ikke væsentligt yngre mænd. Det kunne en nydelig kvinde sidst i 40’erne konstatere, da hun til afterparty fik to kavalerer, som næppe havde passeret de 30.

Alder er ikke kun et tal

For ja, alder betyder også noget. Aldersspændet i F-2-F grupperne er cirka 10 år. Det betyder, at de fleste befinder sig nogenlunde samme sted i livet. Blandt de unge handler det måske om uddannelse og start på karrieren. Blandt de midaldrende er der sikkert mange, der står med erfaringer – måske børn – fra et tidligere forhold. Og i den ældre gruppe har det med at stifte familie lavere prioriteret; vi vil bare gerne finde en med nogenlunde samme værdier.

En kvinde på 30 var noget overrasket over at opdage, at hun var den ældste i sin gruppe. En eller anden skal selvfølgelig være ældst/yngst i en sådan gruppe, men her hænger mange nok fast i antagelsen om, at manden i forholdet skal være ældst. Hvilket dog på ingen måde havde forhindret hende i at have en sjov aften.

Face-2-Face Dating sammensætter grupperne, så man møder nogenlunde jævnaldrende inden for et aldersspænd på 10 år. Foto: F-2-F

Uanset alder er gruppen et godt sted at tjekke din SMV, din Seksuelle MarkedsVærdi. Det kan godt være, at du er ti år yngre, femten centimeter højere og tyve kilo tyndere end den ældste/laveste/tykkeste i gruppen, men det betyder ikke, at de finder dig attraktiv. Måske sjov at snakke med, men ikke nødvendigvis partnermateriale.

Det handler om potentiale

Og så er vi tilbage ved den mest almindelige respons fra deltagerne: Det var sjovt. Denne form for live-dating indeholder potentialet til at møde en mand/kvinde, som du har kemi med. Arrangementet er en anledning til at ryste støvet af sig og gå i byen – og undgå følelsen af at bevæge sig ud på kødmarkedet.

Med Face-to-Face Dating kan du gå i byen alene, men alligevel være en del af en gruppe. Du behøver ikke at have nogle single-venner at gå i byen med. De fleste kvinder tilmelder sig ganske vist to ad gangen, et par veninder, men mændene kører som regel solo. Med de blandede grupper starter mødet ikke med en flad scorereplik, men med en interesse for at lære et andet menneske at kende.

Næste gang med Face-to-Face Dating

Er det nogle år, siden du sidst var i byen, så giver arrangementet mulighed for at lære nogle barer at kende og finde ud af, hvor du føler dig bedst hjemme. Hvis du får lyst til at begive dig ud i nattelivet til lidt live-dating alene.

Face-2-face dating, live-dating

Er det længe siden, du sidst var i byen, lærer du nogle nye barer at kende på aftenens rundtur. Foto: F-2-F

Alene? Tjah, der er mulighed for at udveksle telefonnumre. Efterfølgende kan du også på F-2-F hjemmesiden bede om kontakt med en, du snakkede med, og hvis der er gensidig interesse, så etableres kontakten. Det er der en del, der har gjort. Men som i al anden dating er sandheden nok, at du bliver nødt til at gøre et par forsøg.

Fordelen er, at du har det sjovt, mens du gør det.

Hvis du trænger til inspiration til selv at begive dig ud i live-dating uden en arrangør, så kan du tjekke et af mine foredrag. De aktuelle foredrag annonceres i nyhedsbrevet, hvor du også kan følge mine nyeste blogs. 

Info: Foreløbig findes live-dating konceptet i København, Århus, Aalborg og Odense – men udvidelser er på vej. Det gælder også i aldersspektret. Der skal mindst være 18 deltagere i hver aldersgruppe, så der opstår et fornuftigt mix med en nogenlunde jævn kønsfordeling. Der er nye events cirka en gang om måneden, og i København er der som regel 100-150 deltagere, der holder ud til afterparty..


Topfoto: Face-to-Face Dating, pr