Bloggen

Blog om kærlighed og sex

Forelskelsen kan slå ned som et lyn, men kærligheden er et aktivt valg.

I mine blogs reflekterer jeg over tidens emner, over kærlighedens natur og seksualitetens mangfoldighed og over emner, der dukker op, når jeg er ude at flirte med livet. Lejlighedsvis kan det også være en kommentar til aktuelle film og teaterforestillinger. Du kan finde yderligere artikler i webmagasinet Moola og webmediet POV international

”Tak for godt blog-indlæg på flirt med livet” skriver Karin. ”Det beskrev i hovedtræk min rejse det sidste år. Det gode er at når man er åben over for andre ’typer’ kærlighed / mænd en det man lærte som barn, så kan man også opnå tillært tryg tilknytning. Men det kræver at man tør kigge den anden vej / bagud og se, hvem der står der”.

Nedenfor finder du et udvalg af blogs fra de seneste år. Hvis du vil holdes opdateret med de seneste blogs – så meld dig til nyhedsbrevet på forsiden.

 

 

 

Se mig … men del mig ikke

Nogle kvinder danser nøgne foran et publikum. Det får de penge for. Nogle kvinder danser nøgne foran deres kærester, Det gør de til fornøjelse for kæresten og for sig selv. Når nøgenhed eller seksuel aktivitet registreres på billeder, er der imidlertid mange, der ikke...

læs mere

Kunsten at sige ja: Forførelsens dilemma

Også jeg vil gerne være en gentleman. Det er overhovedet ikke svært hverken at flirte eller forføre i en verden efter #metoo. Det handler bare om at gøre det på en respektfuld måde, hvor du som mand tager ansvar for din lyst og forfører med klar kommunikation. Så kan du komme med et frækt tilbud, som det er til at sige ja til … fordi det også er muligt at sige nej.

læs mere

Bierne, blomsterne og den der snak med dit barn

Der er rigtig mange forældre, der sukker lettet over, at seksualundervisning er noget, skolen tager sig af. Måske også et par stykker, der har fået noget galt i halsen, når barnet ud af det blå stiller et uddybende spørgsmål under middagen. Og så er der dér, hvor de...

læs mere

Noget om sex, når du har børn

Ofte fylder det teenagere med væmmelse at tænke på, at deres forældre dyrker sex. Det spændende nye, de skal begive sig ud i, kan da ikke forekomme mellem mor og far (og da slet ikke med rynker og gråt hår). De skulle bare vide, hvor svært det var, da de var små. Det...

læs mere

Ville du gifte dig med dig?

Så går det løs igen, men en ny sæson “Gift ved første blik” på DR. Uanset, om du vil giftes eller ej, er ægteskabet ikke nogen dårlig måler, når du skal finde din plads på singlescenen? Du kan jo prøve at se dig selv i spejlet og spørge: Vil du gifte dig med dig?

læs mere

Long Tall Sally

Det er altid svært at være anderledes. Om nogen kender de høje kvinder til at stikke ud, og det påvirker ofte deres selvbillede,som de fortæller i denne blog. Og om deres brændende ønske om at kunne gå i høje hæle. Altså i det hele taget om vores billede af, hvad femininitet er.

læs mere

Flirt på nettet

Mange forhold starter online. Alt fra one-night-stands og booty-calls til langvarige forhold og ægteskaber. Så selvfølgelig kan der også flirtes online. Det kræver bare, at vi er behændige med ordene, og at vi ikke antager noget, der ikke er belæg for, om den andens intentioner.

læs mere

Ode til kvindens bryster

Det er vigtigt, at vi holder af vores egen krop, men vi kan også hjælpe hinanden med at vise kroppen kærlighed. Det er ingen hemmelighed, at mandens øjne ofte bliver tiltrukket af kvindens kavalergang … jamen, så er det mindste, manden kan gøre, da at synge brysternes pris.

læs mere

En investering i fremtiden

Blomsterne, bierne, børnene. Det naturlige resultat af at dyrke sex er børn. I dag, hvor børn snarere er et tilvalg, begynder der at vise sig et mønster for, hvem der vælger at investere i at få børn, og hvem der ikke gør det. Måske også for, hvem der overhovedet har muligheden. Det har konsekvenser senere i livet.

læs mere

Flirt: i-reglen eller iFlirt

Lad os flirte med i livet og med livet. Det er livsbekræftende at flirte, at give et andet menneske ens fuldkomne opmærksomhed – og hvem ved, hvad det kan føre til? Ingen regel uden undtagelse, men jeg mener, at flirt kan staves med fem i’er …

læs mere

Aldersforskel: ”Alder er bare et tal”

Fordomme er svære at udrydde. Alder udtrykker sig ikke ens i alle mennesker; hverken udvendigt eller indvendigt. Der er måske noget sure-rønnebær over fordømmelsen af stor aldersforskel mellem kærester. Faktum er, at mange på et tidspunkt i deres liv udforsker kærligheden på trods af alder.

læs mere

En kort, en lang – noget om størrelse og selvbillede

Længde, omfang, skålstørrelse, hoftemål og livvidde. Vi er alle forskellige, og vi er alle bevidste om, at vi sjældent lever op til skønhedsidealerne på alle områder. Men det fylder sjovt nok mere i vores egen bevidsthed end i vore potentielle partneres. Hun havde...

læs mere

Once upon a time …

Hvis du vil ændre noget, så gør det nu. Du kan ikke ændre noget i går, men du kan lære af det, du gjorde. Du har ingen garantier for fremtiden, men du kan forme den med dine valg og handlinger. Det gælder dit sex- og kærlighedsliv såvel som på alle andre områder af dit liv.

læs mere

Du skal ikke give mig det, jeg vil have …

Manden tænker kun på sex. Kvinden kan styre manden ved at regulere adgangen til sex. Eller hvad? Det er ikke befordrende for et godt sexliv at gøre sex til en vare eller et magtredskab. Det er langt bedre at erkende sine seksuelle behov og lade begæret styre. Og tage diskussionen om støvsugningen en anden gang.

læs mere

Komplimenter: Du kan tage det med dig

Komplimenter er en gave, der ikke koster noget at give. Det er en gave, du kan tage til dig og tage med dig. Det er venligt og kærligt at give dem. Det er godt for selvværdet at tage imod dem. Du kan ovenikøbet give dem til dig selv.

læs mere

Hønen og samtykket

Hvorfor diskutere jura, når det er meget lettere at opnå samtykke? Egentlig er det indlysende, at sex foregår mellem to parter, der er enige om at nyde intimiteten og passionen. Det handler mere om at opnå og sanse et ja end om at (turde) udtrykke et nej.

læs mere

Sisters Are Doin’ It for Themselves …

Kvinder, der ikke vil lade sig nøje i karrieren, vil nok heller ikke gøre det derhjemme … i kærlighedsrelationen. Kvinder spurter fra mændene i uddannelseskapløbet. Og stadig flere vælger donorbarn og singlemor-tilværelsen. Måske skulle mændene lægge strategien om.

læs mere

Vend dit liv: Selvudvikling 1.01

Noget om at ændre retningen på dit liv. Det er godt at huske, at det er dig selv, der har hånden på rattet. Det kan godt være, at din bil – dit liv – efterhånden har fået noget, der ligner en egen vilje. Men det er en illusion. I sidste ende vil bilen altid lystre rattet. Hvis du tør dreje det.

læs mere

En uges sex er ikke nok

Velkommen til uge 6, hvor mange folkeskoler føler sig forpligtet til at tage sex på skemaet. Men behovet for oplysning og debat om sex og følelser, normer og krænkelser bliver slet ikke dækket på en uge. Og slet ikke ved at begrænse indsatsen til grundskolen. Vi har i det hele taget brug for at tale meget mere om vores seksuelle sundhed. Lad os starte med de unge.

læs mere

Kærligheds-matematik

Er han single? Er jeg for gammel til hende? Hvordan bryder jeg isen og indleder en samtale? Hvis du føler dig bedre tilpas – og dermed mere i form til flirt – når du er en del af en gruppe, end når du hænger alene i baren (eller surfer netdating), så kan du komme på arrangerede single-ture i byen med Face-to-Face Dating. Men du skal stadig selv huske at flirte.

læs mere

Kvantitet og kvalitet – sex til julefrokosten

Det siges, at læger undgår at nævne deres profession til selskaber for at undgå at give gratis konsultationer. I hvert fald afføder titlen sexolog ofte spørgsmål – især fra kvinder. Emnet er som regel et utilfredsstillende sexliv derhjemme …

læs mere

Dating: Pige træd varsomt …

Der findes ingen garanti mod psykopater. Der er flere end, man skulle tro: hverdagspsykopater. Manipulerende, beregnende og nedbrydende at være i en relation med. Desværre også voldsomt fascinerende med deres absolutte tro på sig selv.

læs mere

Indiana Jones og jagten på den sagnomspundne orgasme

Et indslag for nylig i Radio24syv om “orgasmelighed” inspirerer mig lige til at runde emnet. Orgasme er nemlig mange ting … eller kan i hvert fald opnås på mange måder. Og alligevel møder jeg som sexolog kvinder, som ikke har fået en. I hvert fald ikke af deres partner.

læs mere

Kærlig kommunikation: På egen banehalvdel

Din lyst og min lyst er ikke den samme. Kan vi finde fælles grund, er der basis for et forhold. Men det er stadig mit ansvar at udtrykke, hvad jeg vil, og lytte til, hvad du vil. Og vores fælles ansvar ikke at pådutte hinanden noget.

læs mere

Spirituel sex … åndværkersex?

Kan du “snakke trusserne af en kvinde”? Er du god til “pillowtalk”? Kan du rumme din partners interesser? Og griner I sammen? Men andre ord: kan I både stimulere hinandens krop og sjæl?

læs mere

Sex og sprog: Skal vi være hvad-er-det-nu-det-hedder?

Ord kan såre, ord kan hele. Ord kan udtrykke følelser. Vi skal være sikre på, at den vi taler med, forstår det samme ved ordene, som vi selv gør, hvis vi vil undgå misforståelser. Det gælder ikke mindst i kærligheden. Det gælder også, når vi – forhåbentlig -taler sex.

læs mere

Undskyld – jeg elsker dig

Nyt eller gammelt -i et parforhold kommer vi næsten med garanti til at såre vores partner. At vi opfatter det som en bagatel, er ikke afgørende. Det er det til gengæld, at vi tager partnerens følelser alvorligt og siger undskyld. Og at vi gør det på den rigtige måde. Det kan også nye kærester lære af.

læs mere

At vælge lykken

Bliver vi som individer lykkeligere af, at der er frit valg på alle hylder? Eller lader vi os i det hele taget forblænde af, at det ser ud, som om der er frit valg? For det er der ikke: alle valg har en konsekvens. Og dét er måske nøglen til at vælge lykken.

læs mere

Det er mit ansvar

Til hverdag træffer vi mange rutineprægede valg, men når krisen indtræffer bliver vi nødt til at træffe bevidste valg. Det er en gave, for derved bliver vi opmærksomme på, at vi selv har ansvaret. Hvis ansvaret er en byrde, så er det til gengæld også en stor frihed. I livet og i kærligheden.

læs mere

How to … kiss

Det startede alt sammen med et kys. Det var det, der var målet for din først forelskelse, for din første flirt. Så lad os holde kysset ved lige. Ikke bare fordi det varsler god sex, men også fordi det alt sammen ligger i kysset …

læs mere

Den sidste kæreste – kærlighed har ingen alder

Nogen bruger det som et romantisk udtryk på netdating, at de søger ’den sidste kæreste’. Og vi kan vel alle blive enige om, at en eller anden vil være det. Det springende punkt er måske i højere grad, HVORNÅR vi bliver eller får den sidste kæreste. Ved et foredrag for...

læs mere

Kosmetiske operationer: Det pyntede menneske

Store eller små. Medfødte eller kunstigt forstørrede. Brysterne fylder meget i gadebilledet – ofte også i debatten; ikke mindst når reklamer for ‘nye bryster’ kører genne byen på bussernes sider.

læs mere

Tid til en elsker

Det er lidt frækt, at det er hemmeligt. Det er forbudne frugter. Det er rendyrket liderlighed mellem elsker og elskerinde. Det er hengivenhed til erotikken, at et aftalt møde ikke handler om en middag, en film, en masse snak, men om at kaste sig sultne over hinanden....

læs mere

Forspil: Jo længere, desto bedre

Frem for at sex er noget, der tager trykket, som skal vedligeholdes, eller (i værste fald) som skal overstås, kan vi jo prøve at gøre det til noget, vi investerer i. Flirt, forførelse og forspil – de tre f’er gør det bare sjovere.

læs mere

Dating og flirt: First contact

Hvis du har svært ved at flirte, så prøv at starte med at mødes. Tag præstationangsten ud af mødet med en mand/kvinde og prøv at møde et menneske. Øvelse gør mester – og så begynder flirten.

læs mere

At slå op: Det er ikke dig …

Når du vælger at gå – så er det dit valg. Uanset om det er efter et langt ægteskab med børn eller efter en kort affære, så vis i det mindste den respekt for din partner at tage ansvaret for det valg. Derved viser du nemlig også respekt over for dig selv.

læs mere

Tag pulsen på dit single-liv

Dit kærlighedsliv fortjener vel lige så stor opmærksomhed som dit arbejdsliv. Så hvorfor ikke overføre MUS til dit sex- og kærlighedsliv? Giv dig selv en SUS, en Singlelivs-Udviklings-Samtale

læs mere

Det er ikke godt for manden at være alene …

Statistisk set, er der flere kvinder end mænd i årgangene over 20. Statistisk set dør singlemænd 7 år tidligere end mænd i parforhold. Statistisk set har mændene alle muligheder for at forbedre deres liv – inklusivederes sexliv – men …

læs mere

Frække scener – sex på teatret

Publikum må godt beholde tøjet på. Men oppe på scenen er der gang i både det ene og det andet: I ”Tændt” spørger to slukkede kvinder, hvor kontakten er, Aalborg Teater inviterer til ”Porno for begyndere” og ”Kom du?” på Husets Teater udforsker prostitutionskundens...

læs mere

Datingsites: Skyd ikke budbringeren …

“Livet er som en kloak – du får det ud af det, som du putter i det” (Tom Lehrer) Eller vi kan sige, at for den rene er alting rent. Således kan datingsites være vejen til både god sex og stor kærlighed, men der må også tages mange forbehold. Så pas på dig selv derude …

læs mere

Sex & kærlighed: The Love You Take …

Både i sex og kærlighed er der en fascinerende dans mellem at give og tage, mellem at yde og nyde. Mellem på den ene side at gøre noget for at glæde den anden og på den anden side trygt at give sig hen og lægge hele ansvaret i partnerens hænder. The love you take is equal to the love you make.

læs mere

Dating: Lad ham nu betale …

Du ved godt, hvad klokken er slået, når han foreslår, at I deler regningen for de to kopper latte på første date. Som udgangspunkt betaler den, der har inviteret, og det giver manden mulighed for at vise initiativ, vise sig som en gentleman … og vælge noget, han har råd og lyst til at betale.

læs mere

Lyst: Min lyst, mit ansvar

Nu er I et par, og så skulle der gerne være garanti for god og regelmæssig sex. Men det er der altså kun, hvis du – kvinde såvel som mand – tager ansvar for din lyst og for at tænde lysten hos din partner.

læs mere

Parforhold: iCure – sammen hver for sig

Det er ikke godt for parforholdet, at vi tager hinanden for givet. Når vi plejer os selv – vore egne interesser – bringer vi også ny inspiration til parforholdet. Når vi ikke ved alt om hinanden, kan vi være nysgerrige … og det er godt for flirten. Og for sexen.

læs mere

Kærligheds-beholderen: On that bumpy road to love

Mange ønsker at finde lykken i tosomheden. Om det nu er med løse forhold, faste aftaler eller fælles adresse. Men vigtigere endnu er det måske at opnå kærlighed fra det eneste menneske, vi med garanti skal være sammen med resten af livet …

læs mere

Netdating: Ikke en dating-guide

Har vi brug for en bedre dating-etikette, for regler for vores opførsel på Tinder og lignende apps? Tjah, vi kan jo ikke forvente, at andre behandler os bedre, end vi behandler dem, så det er måske værd at tænke over, hvordan du opfører dig på online dating.

læs mere

Ansvar: Det helt store arrangement

Hvem arrangerer familiemiddagen? Hvem tager initiativ til en picnic med vennerne? Hvem sukker efter at blive inviteret på en romantisk middag? De fleste kan vist melde ind med en kømsstereotyp her …

læs mere

En frygtelige kvinde: Lidt om maskulin essens

Vi kender hende jo godt. Hun er sød og lækker og sexet. Eller i hvert fald hende, som han er blevet forelsket i og er flyttet sammen med. Og som nu bestemmer farven på sofaen, lægger kostplanen (sund), planlægger sommerferien og måske i værste fald begynder at ændre...

læs mere

Fifty Shades of Grey BDSM: Grå – eller det helt sorte

Det er snart Valentinsdag, og det synes biograferne skal fejres med E.L. James’ “Fifty Shades of Grey – Freed”, tredje del af hendes succesfulde romanserie, som gjorde BDSM til hverdagskost i soveværelserne … i hvert fald i fantasien. Så lad os lige se, hvad BDSM egentlig er …

læs mere

Sex & Betrayal between the Sheets: Sex on the stage

Sex på scenen kan være meget andet end strip – set i videnskabens lys er de menneskelige krumspring for at opnå sex faktisk forekomme ret sjove. På scenen i Huset i Rådhusstræde mixes humor og alvor … der er jo også utroskaben.

læs mere